Zimski aktiven oddih na Rogli – z mulcem na veliko snežno igrišče na prostem

5

Pozimi se Rogla spremeni v ogromno otroško igrišče na prostem in velja za eno izmed večjih, otrokom prijaznih, slovenskih smučišč. Poleg smučanja lahko otroci spoznajo raznolike aktivnosti na snegu, bogata dodatna ponudba pa omogoča sprostitev vsem družinskim članom.

Obisku Rogle marsikdo, ki živi v bližini, nameni že en dan, še bolj pa priporočamo, da si vzamete cel vikend, saj boste že tako težko preiskusili vse aktivnosti, ki vam jih Rogla omogoča.

Otroški snežni park
Otroški snežni park na Rogli

Čas obiska: januar 2017, december 2019

Trajanje obiska: 3 dni (2 nočitvi)

Starost otrok: 1 – 7 let

Primerno za otroke: dojenčki, malčki, predšolski in šolarji

Raj za: vse ljubitelje urejenih, družinam prijaznih smučišč, raznovrstnih zimskih aktivnosti na prostem, čudovite narave in bogate dodatne ponudbe za otroke in odrasle.

Dostop: štajersko avtocesto zapustite na izvozu Slovenske Konjice / Poljčane / Zreče – cesta vodi mimo Slovenskih Konjic in Zreč do Rogle. Pot je dobro označena. Iz Zreč vozi tudi Ski bus (cena enosmerne vožnje 2,7 eur, ki jo kupite na avtobusu). Več preberite tukaj 

Parkirišče: urejeno na vrhu Rogle neposredno ob smučišču ob cesti, ki vodi mimo hotelov, do Jurgovega. Tudi Jurgovo je dobro izhodišče, saj sta tam 2 večji parkirišči, možen pa je tudi nakup karte.

Vreme: trenutne vremenske razmere in napoved si oglejte tukaj, aktualne snežne razmere pa tukaj.

Spletna kamera: v živo

Cena: otroci do vključno 5,99 let v spremstvu staršev smučajo brezplačno. Več možnosti nakupa smučarskih vozovnic za starejše otroke in odrasle ter aktualen cenik pa najdete tukaj.

Smučarska šola: Šola snežnih športov.

Nastanitev: na Rogli lahko izbirate med različnimi tipi namestitve. V bližini je še nekaj hotelov, bungalovov ter apartmajev. Več informacij lahko najdete tukaj.

Za prvo bivanje smo izbrali hotel Natura, kjer nas je pričakal prijeten ambient, res prijazno osebje, čudovita soba s prekrasnim razgledom na tekaški poligon ter odlična ponudba hrane pri zajtrku in večerji. Kdor je načrtoval ta hotel, sigurno ima ali pa vsaj pozna otroke, saj je poleg recepcije manjša, a ljubka igralnica, kamor se je naš najmlajši član takoj zapodil. Vsak večer ponujajo različne animacije, odrasli pa bodo cenili novo zgrajeni Wellness center Natura.

Razgled hotel Natura, Rogla
Razgled iz hotela Natura, Rogla
Bogat zajtrk v hotelu Natura na Rogli
Bogat izbor jedi za zajtrk v hotelu Natura na Rogli
Zahod sonca na terasi hotela Natura, Rogla

Ob drugem obisku Rogle (za novo leto) pa smo si izbrali Bungalove Macesen. Preprosti bungalovi, ki pa nudijo vse, kar aktivna družina potrebuje: prostornost, opremljeno kuhinjo, ločene spalne in bivalne prostore ter enostavno dostopnost do vseh aktivnosti na Rogli (peš, s smučmi ali sankammi:))

Bungalovi Macesen, nedaleč stran od Hotela Natura, Rogla
Enostavni bungalovi, a z vsem kar potrebuje aktivna družina, Rogla
Dostopnost je ključna z družine z manjšimi otroki, Rogla

8 zimskih aktivnosti na Rogli, ki jih priporočamo vsaki družini z otroki

Rogla pozimi velja za snežno igrišče na prostem in je še več kot primerna za družine z otroki vseh starosti in nivoji smučanja. Poleg smučanja pa se otroci lahko tudi sankajo ter  s pomočjo številnih animatorjev (ali staršev) spoznajo tudi druge športne aktivnosti, ustvarjajo, obiščejo posebno urejene vasice, pravljične urice ali se udeležijo kuharske delavnice.

1. Smučanje

Rogla velja za snežno igrišče na prostem in je še več kot primerna za družine z otroki vseh starosti in nivoji smučanja.

Na Rogli boste našli:

 • Otroški snežni park, ki ga sestavljajo zabavni vrtiljak, igrivi tekoči trak in poligonske ovire, ki malemu smučarju predstavljajo izziv in hkrati učenje smučarskih veščin skozi igro. V parku smučarji spoznajo tudi Zlodeja, vabljeni pa so tudi smučarji invalidi.
 • Za malo večje otroke in tiste, ki se učijo prvih resnih zavojev je primerna vlečnica Uniorček ali Mašinžaga.
 • Na smučišču Uniorček vas v Šoli snežnih športov na Rogli čaka Zlodej. Poiščite ga vsak petek, soboto in nedeljo, med 12. in 14. uro, na smučišču Uniorček. Z njim bodo otroci obiskali gozdne prijatelje, se igrali zabavne snežne igre, pekli in še marsikaj.
Smučanje na Rogli
Smučanje na Rogli
Smučanje na Rogli
Smučanje na Rogli
Proga Uniorček, smučanje na Rogli

2. Sankanje

Na Rogli lahko sankate (skoraj) povsod:) Najbolj urejeno je sankališče ob smučišču Uniorček 1 in 2, ob Zlodejevi hišici. Naši mulci pa so sankali tudi na hribu za bungalovom, kjer smo bili nastanjeni in pri zimsko-letnem sankališču Zlodejevo. Možnosti je toliko kot otroška domišljija!
Zimska pravljica na Rogli
Tudi za ljubitelje sankanja je lepo poskrbljeno (Rogla)
Sankanje pri Uniorčku, Rogla

Sankanje pri Zlodejevem sankališču, Rogla

3. Zlodejeva dežela

Ponuja otrokom veliko zabave in smeha: tečaj smučanja v otroškem snežnem parku, ki vsebuje zabavni vrtiljak, tekoči trak in poligonske ovire, ustvarjanje, pravljične urice, kuharske delavnice ter varstvo otrok v Zlodejevi hiški na snegu.

Zlodejeva hiška je pravljična hiška na smučišču, ki jo sestavljajo Zlodejeva slaščičarna, kjer bodo otroci skupaj z animatorji pekli palačinke, piškote in še marsikaj, Zlodejeve pravljične urice, kjer bodo otroci poslušali zgodbice in Zlodejev ustvarjalni kotiček, kjer otroci vsako dopoldne izdelajo poseben izdelek.

Otroški kotiček, Rogla
Zlodejeva hiška, Rogla

Po sankanju ob Uniorčku in igri na igralih ob hiški se otroci pogrejejo v Zlodejevi hiški (wc samo za otroke!). Ob vratih so mizice in stoli, kjer počakajo starši, drugi del ima pa tepih, kamor morajo otroci brez obuval. V hiški je tudi avtomat s pijačo in prigrizki, če je žeja oz lakota velika.

Otroci se lahko spočijejo in pogrejejo v Zlodejevi hiški (Rogla)
Otroci se lahko spočijejo in pogrejejo v Zlodejevi hiški (Rogla)
Maskota Zlodej (Rogla)

4. Pohorska vasica

Stoji ob Uniorčku 1 in 2​ (položna​​ smučišč​a za​ ​začetnike​​ oz manjše mulce) ​in baru​ Uniorček​ in bo navdušila mulce vseh starosti. Pohorsko vasico sestavlja kar 9 pohorskih hišk s cerkvico na sredini. Otroci bodo spoznali kaj delajo pravi Pohorci, v vsaki hiški pa ga čaka posebna igra. Med drugim so v vasici Škratova hiša, Mlinarjev mlin, Gozdarjeva koča in druge. Obvezno je treba pozvoniti v cerkvi in skuhati v babičini črni kuhinji 🙂 Otroci pa se bodo zabavali tudi s skrivalnicami, igranjem velikega spomina, zapeljali na ziplinu, mame pa bomo medtem za trenutek lahko oddahnile na velikih lesenih počivalnikih.

Koristno za starše:
 • V baru​ Uniorček​ si lahko privoščite čaj​ ali malico​.
 • za Uniorčkom stoji WC.
 • Pri vasici so tudi dnevne animacije (pripovedovanje pravljic, obisk Zlodeja).​
Pohorska vas na Rogli
Pohorska vas na Rogli (2017)
Pohorska vas na Rogli (2019)
Pohorska vas na Rogli
Pohorska vas na Rogli
V eni izmed hišk v Pohorski vasi, Rogla

5. Mini Rogla

Poleg smučišča Uniorček vas čaka Mini Rogla. Njeni prijazni leseni prebivalci vam bodo predstavili turistično ponudbo. Recepcija, hotel, restavracija, servis smuči in tudi apres ski spremljajo zvočni posnetki, v katerih prijazni medvedeje in druge gozdne živalice predstavijo turistično ponudbo na Rogli.

Mini Rogla
Mini Rogla
Mini Rogla
Mini Rogla stoji ob smučišču Uniorček, Rogla

6. Letno – zimsko sankališče Zlodejevo

Na Rogli otroke in starše čaka prav posebna dežela – Zlodejevo, kjer se lahko preizkusite v adrenalinskem 1.360 m dolgem zimsko – letnem sankališču, ki bo zagotovo navdušil obe generaciji. Po progi, ki se vije čez pohorski gozd, se težko spusite le 1x:). Sankaška proga je kljub dozi adrenalina zelo varna, zato je primerna tudi za mlajše mulce, a višje od 100 cm.

Zimsko – letno sankališče Zlodejevo, Rogla
Užitek za starše in mulce, sankališče Zlodejevo, Rogla
Zimsko – letno sankališče Zlodejevo, Rogla
Manjši od 100cm pa lahko le gledajo:)

7. Pot med krošnjami

Verjetno ni družine, ki ne bi opazila nove pohorske pridobitve – Poti med krošnjami na Rogli, ki vas bo za dobro uro popeljala v višave ptic ter vam in otrokom med krošnjami ponudila obilo poučnih in doživljajskih postaj spoznavanja narave prelepega Pohorja. Več o našem doživetju, si preberite v članku Družinski sprehod po Poti med krošnjami.

Pot med krošnjami, Rogla

8. Ranč Kaja in Grom

Ob Koči na Pesku stoji pravljičen domek treh lipicancev, kjer smo imeli na malo drugačen način možnost spoznati Boni, Kana in Mirka. Čudovita izkušnja za otroke in odrasle oz za vse, ki imajo radi naravo in živali.

Na ranču Kaja in Grom nudijo različne programe glede na starost otrok ter varstvo, medtem ko starši smučajo. Lahko se s konji spozna samo otrok, lahko sta prisotna tudi starša. Midva sva želela biti zraven, zato smo šli vsi najprej v posebno sobo, kjer so nam razložili, kakšni so sploh konji, kaj imajo radi, kako to pokažejo, česa ne marajo, kdaj jim ni prijetno,​.. skratka vse, kar moramo vedeti pred prvim stikom z njimi. Nato smo šli v hlev, spoznali vse tri njihove konje, nato pa enega še pobližje. Konje pomirja, ko se prehranjujejo, zato smo Mirka božali in malo pokrtačili, ko je mlel ogromen kup sena.

Krtačenje konja
Krtačenje konja – Ranč Kaja in Grom (Rogla)
Kaja in Grom
Spoznavanje konjske opreme – Ranč Kaja in Grom (Rogla)

Koristno za starše – aktivnosti na Rogli:

 • Na Rogli imajo bogato ponudbo dodatnih aktivnosti za otroke. Poseben urnik dogodkov in animacij za otroke in družine, najdete tukaj.
 • Smučanje in deskanje: 13 naprav in 16 smučišč nudi dnevno smuko vsak dan od 9. do 16. ure ter nočno smuko od četrtka do nedelje med 17. in 21. uro. Šola smučanja za velike in majhne – več info na http://www.solasmucanja.eu/
 • V popoldanskih in večernih urah organizirajo poseben animacijski program v hotelih, športni dvorani in na snegu (pižama party, družinski kviz, disko zabava, pohod z baklami, plezalne dogodivščine,…)
 • Tek na smučeh (številne proge različnih dolžin, poligon za hotelom Natura, kjer je tudi tekaški bar, servis in možnost hrambe tekaške opreme)
 • Krpljanje (vodeno dnevno in nočno krpljanje do koče na Pesku ali do Lovrenških jezer)
 • Skijoring (vleka smučarjev s konji na ranču Kaja in Grom)
 • Pohodništvo
 • V športni dvorani: dvoranski športi, fitness, plezalna stena
Nora zabava na smučišču Rogla
Posebna zabava za najmlajše na smučišču Rogla
Zimska pravljica za vse starosti na Rogli
Pravljična zimska pokrajina omogoča aktivno preživljanje časa za vse starosti (Rogla)

Ideja za malico ali kosilo na Rogli

Kosilo oz malico si lahko privoščite v različnih okrepčevalnicah ob smučiščih (Stara Koča, Planja, Mašinžaga, Koča na Pesku, Uniorček, kavarna Natura, Tekaški bar).

Stara Koča

Na Roglo smo odšle na povabilo osebja Unitur d. o. o. Zgoraj opisane informacije so vtisi in dejstva, ki smo jih doživele Kamzmulcem mamice s svojo družino. Za več informacij nam lahko pišete na: info@kamzmulcem.si.