Zimski vikend na Rogli – z mulcem na veliko snežno igrišče na prostem

2

Pozimi se Rogla spremeni v ogromno otroško igrišče na prostem in velja za eno izmed večjih, otrokom prijaznih, slovenskih smučišč. Poleg smučanja lahko otroci spoznajo raznolike aktivnosti na snegu, bogata dodatna ponudba pa omogoča sprostitev vsem družinskim članom.

Obisku Rogle marsikdo, ki živi v bližini, nameni že en dan, še bolj pa priporočamo, da si vzamete cel vikend, saj boste že tako težko preiskusili vse aktivnosti, ki vam jih Rogla omogoča.

Otroški snežni park
Otroški snežni park na Rogli

 

 • Čas obiska: januar 2017, december 2019
 • Trajanje obiska: 3 dni (2 nočitvi)
 • Starost otrok: 1 – 7 let
 • Primerno za otroke: dojenčki, malčki, predšolski in šolarji
 • Raj za: vse ljubitelje urejenih, družinam prijaznih smučišč, raznovrstnih zimskih aktivnosti na prostem, čudovite narave in bogate dodatne ponudbe za otroke in odrasle.
 • Dostop: štajersko avtocesto zapustite na izvozu Slovenske Konjice / Poljčane / Zreče – cesta vodi mimo Slovenskih Konjic in Zreč do Rogle. Pot je dobro označena. Iz Zreč vozi tudi Ski bus (cena enosmerne vožnje 2,7 eur, ki jo kupite na avtobusu). Več preberite tukaj 
 • Parkirišče: urejeno na vrhu Rogle neposredno ob smučišču ob cesti, ki vodi mimo hotelov, do Jurgovega. Tudi Jurgovo je dobro izhodišče, saj sta tam 2 večji parkirišči, možen pa je tudi nakup karte.
 • Vreme: trenutne vremenske razmere in napoved si oglejte tukaj, aktualne snežne razmere pa tukaj.
 • Spletna kamera: v živo
 • Cena: otroci do vključno 5,99 let v spremstvu staršev smučajo brezplačno. Otroci od vključno 6. leta do vključno 14. leta starosti 17€.  Splošen cenik najdete tukaj.
 • Smučarska šola: Šola snežnih športov.
 • Nastanitev: 2017 Hotel Natura, 2019 Bungalovi Macesen
Razgled hotel Natura, Rogla
Razgled iz hotela Natura, Rogla

6 zimskih aktivnosti na Rogli, ki jih priporočamo vsaki družini z otroki

Rogla pozimi velja za snežno igrišče na prostem in je še več kot primerna za družine z otroki vseh starosti in nivoji smučanja. Poleg smučanja pa se otroci lahko tudi sankajo ter  s pomočjo številnih animatorjev (ali staršev) spoznajo tudi druge športne aktivnosti, ustvarjajo, obiščejo posebno urejene vasice, pravljične urice ali se udeležijo kuharske delavnice.

1. Zlodejeva dežela

Ponuja otrokom veliko zabave in smeha: tečaj smučanja v otroškem snežnem parku, ki vsebuje zabavni vrtiljak, tekoči trak in poligonske ovire, ustvarjanje, pravljične urice, kuharske delavnice ter varstvo otrok v Zlodejevi hiški na snegu.

Zlodejeva hiška je pravljična hiška na smučišču, ki jo sestavljajo Zlodejeva slaščičarna, kjer bodo otroci skupaj z animatorji pekli palačinke, piškote in še marsikaj, Zlodejeve pravljične urice, kjer bodo otroci poslušali zgodbice in Zlodejev ustvarjalni kotiček, kjer otroci vsako dopoldne izdelajo poseben izdelek.

Otroški kotiček, Rogla
Zlodejeva hiška, Rogla

Po sankanju ob Uniorčku in igri na igralih ob hiški se otroci pogrejejo v Zlodejevi hiški (wc samo za otroke!). Ob vratih so mizice in stoli, kjer počakajo starši, drugi del ima pa tepih, kamor morajo otroci brez obuval. V hiški je tudi avtomat s pijačo in prigrizki, če je žeja oz lakota velika.

Otroci se lahko spočijejo in pogrejejo v Zlodejevi hiški (Rogla)
Otroci se lahko spočijejo in pogrejejo v Zlodejevi hiški (Rogla)

 

2. Pohorska vasica

Stoji ob Uniorčku 1 in 2​ (položna​​ smučišč​a za​ ​začetnike​​ oz manjše mulce) ​in baru​ Uniorček​ raziskovanju hišic, saj vsaka skriva svojo zgodbo.​ Pohorsko vasico namreč sestavlja kar 9 pohorskih hišk s cerkvico na sredini. Otroci bodo spoznali kaj delajo pravi Pohorci, v vsaki hiški pa ga čaka posebna igra. Med drugim so v vasici Škratova hiša, Mlinarjev mlin, Gozdarjeva koča in druge. Obvezno je treba pozvoniti v cerkvi in skuhati v babičini črni kuhinji, naš mulc pa si je zavrtel celo malo muzike 🙂

Pomembno za starše:
 • v baru​ Uniorček​ si lahko privoščite čaj​ ali malico​
 • za Uniorčkom stoji WC
 • Pri vasici so tudi dnevne animacije (pripovedovanje pravljic, obisk Zlodeja).​
Pohorska vas na Rogli
Pohorska vas na Rogli
Zlodej
Pohorsko vasico rad obišče tudi Zlodej (Rogla)

 

3. Ranč Kaja in Grom – ob Koči na Pesku stoji pravljičen domek treh lipicancev, kjer smo imeli na malo drugačen način možnost spoznati Boni, Kana in Mirka. Čudovita izkušnja za otroke in odrasle oz za vse, ki imajo radi naravo in živali.

Na ranču Kaja in Grom nudijo različne programe glede na starost otrok ter varstvo, medtem ko starši smučajo. Lahko se s konji spozna samo otrok, lahko sta prisotna tudi starša. Midva sva želela biti zraven, zato smo šli vsi najprej v posebno sobo, kjer so nam razložili, kakšni so sploh konji, kaj imajo radi, kako to pokažejo, česa ne marajo, kdaj jim ni prijetno,​.. skratka vse, kar moramo vedeti pred prvim stikom z njimi. Nato smo šli v hlev, spoznali vse tri njihove konje, nato pa enega še pobližje. Konje pomirja, ko se prehranjujejo, zato smo Mirka božali in malo pokrtačili, ko je mlel ogromen kup sena.

Krtačenje konja
Krtačenje konja – Ranč Kaja in Grom (Rogla)
Kaja in Grom
Spoznavanje konjske opreme – Ranč Kaja in Grom (Rogla)
Prijazno osebje
Prijazno osebje na Ranču Kaja in Grom (Rogla)

4. Sankanje

Naš mulc obožuje sankanje, zato smo izkoristili odličen teren ob smučišču Uniorček 1 in 2, ob Zlodejevi hišici. S sankami smo se odpravili peš ob smučišču do ​Jurgovega, kjer smo si privoščili kosilo.
Zimska pravljica na Rogli
Tudi za ljubitelje sankanja je lepo poskrbljeno (Rogla)

 

5. Bogat animacijski program za otroke vseh starosti

 • na smučišču Uniorček vas v Šoli snežnih športov na Rogli čaka Zlodej. Poiščite ga vsak petek, soboto in nedeljo, med 12. in 14. uro, na smučišču Uniorček. Z njim bodo otroci obiskali gozdne prijatelje, se igrali zabavne snežne igre, pekli in še marsikaj.
 • Na Rogli imajo bogato ponudbo dodatnih aktivnosti za otroke. Poseben urnik dogodkov in animacij za otroke in družine, najdete tukaj.
 • v popoldanskih in večernih urah organizirajo poseben animacijski program v hotelih, športni dvorani in na snegu (pižama party, družinski kviz, disko zabava, pohod z baklami, plezalne dogodivščine,…)
Nora zabava na smučišču Rogla
Posebna zabava za najmlajše na smučišču Rogla
Aktivnosti za starše in šolske otroke
 • Smučanje in deskanje: 13 naprav in 16 smučišč nudi dnevno smuko vsak dan od 9. do 16. ure ter nočno smuko od četrtka do nedelje med 17. in 21. uro. Šola smučanja za velike in majhne – več info na http://www.solasmucanja.eu/
 • Tek na smučeh (številne proge različnih dolžin, poligon za hotelom Natura, kjer je tudi tekaški bar, servis in možnost hrambe tekaške opreme)
 • Krpljanje (vodeno dnevno in nočno krpljanje do koče na Pesku ali do Lovrenških jezer)
 • Za otroke (Zlodejeva dežela, Mini Rogla, otroški snežni park, Pohorska vasicam Ranč Kaja in Grom – več o aktivnostih, ki smo jih obiskali, spodaj)
 • Skijoring (vleka smučarjev s konji na ranču Kaja in Grom)
 • Pohodništvo
 • V športni dvorani: dvoranski športi, fitness, plezalna stena
 • Wellness centra Natura in Planja
Zimska pravljica za vse starosti na Rogli
Pravljična zimska pokrajina omogoča aktivno preživljanje časa za vse starosti (Rogla)
Hotel Natura – popolna namestitev na Rogli

Za bivanje smo izbrali hotel Natura, kjer nas je pričakal prijeten ambient, res prijazno osebje, čudovita soba s prekrasnim razgledom na tekaški poligon ter odlična ponudba hrane pri zajtrku in večerji. Kdor je načrtoval ta hotel, sigurno ima ali pa vsaj pozna otroke, saj je poleg recepcije manjša, a ljubka igralnica, kamor se je naš najmlajši član takoj zapodil. Vsak večer ponujajo različne animacije, izkoristite lahko tudi možnost kopanja v bazenu v hotelu Planja.

Razgled iz hotelsk sobe na tekaško progo in prečudovito naravo
Razgled iz hotelske sobe na tekaški poligon in prečudovito naravo (Hotel Natura, Rogla)

 

Igralni kotiček, hotel Natura
Mulc raziskuje igralni kotiček (hotel Natura, Rogla)
Bogat zajtrk v hotelu Natura na Rogli
Bogat izbor jedi za zajtrk v hotelu Natura na Rogli

Na Rogli lahko izbirate med različnimi tipi namestitve. V bližini je še nekaj hotelov, bungalovov ter apartmajev. Več informacij lahko najdete tukaj

Ideja za malico ali kosilo na Rogli

kosilo oz malico si lahko privoščite v različnih okrepčevalnicah ob smučiščih (Planja, Mašinžaga, Koča na Pesku, Uniorček, kavarna Natura, Tekaški bar). Mi smo šli s sankami do Koče na Jurgovem, kjer imajo veliko in toplo restavracijo s samopostrežnim barom, ki ponuja hamburgerje (tudi vegi!), juhe, jedi na žlico, solate, klasike kot so dunajca in pomfri ter domače sladice. Zimski sprehod s sankami se nam je več kot izplačal, saj smo poskusili odlične hamburgerje.

Hamburger
Slastne hamburgerje vam postrežejo v koči na Jurgovem, Rogla

Roglo smo obiskali na povabilo osebja Unior d.d. Program Turizem. Zgoraj opisane informacije so vtisi in dejstva, ki jih je doživela mamica Saša s svojim štiriletnikom in možem. Za več informacij o vikend oddihu nam lahko pišete na: info@kamzmulcem.si ali v komentar.