Zimske radosti z otroki v Kranjski Gori

1

V Kranjsko Goro se res radi odpravimo v zimskem času, saj nudi odlično smučišče in sankališče za (najmlajše) mulce. Nudi pa Kranjska Gora še veliko več in je odlična družinska destinacija z obilico aktivnosti v naravi. 

 • Priporočen čas obiska: dan, še bolje vikend, najboljše pa saved cel teden raznolikih zimskih doživetij. Vendar pazite, sonce vas bo na smučišču grelo le do 14. ure, potem se bo skrilo za okoliške gore. Pri jezeru Jasna pa ga boste imeli do cca. 16.30
 • Primerno za otroke: dojenčki (v vozičkih ali nosilkah), malčki, predšolski in šolarji.
 • Namestitev: v Kranjski Gori je na voljo veliko možnosti najema apartmajev, nas pa je najbolj prepričal Jasna Chalet Resort, saj nudi nekaj, kar nihče drugi ne – jutranjo in večerno idilo jezera Jasna, ki vas bo napolnila z energijo neokrnjene narave, prečudovitimi razgledi in spokojnostjo. Preberite si našo oceno v članku KZM ocenjuje.
Jutro z najlepšim razgledom, Jasna Chalet Resort
Jezero Jasna z najlepšimi razgledi

Zimske aktivnosti v Kranjski Gori za celo družino

1. Alpsko jezero Jasna

Jezero Jasna je umetno jezero, ki leži na čudoviti točki, kjer lahko opazujemo lepoto Julijskih Alp. Gora Razor na levi in Prisank na desni sta vsekakor gori vredni pogleda pa tudi obiska, sploh za družine z večjimi otroci. Jezero se nahaja ob avtomobilski poti na Vršič, še lepše je do njega priti kar peš iz Kranjske Gore, najlepše pa se je ob njem zbuditi:)

Jutro na jezeru Jasna, Jasna Chalet Resort

Aktivnosti ob in v jezeru Jasna:

 • Ste vedeli, da je v zimskem času jezero Jasna urejeno v čudovito drsališče? Drsalke si lahko izposodi cela družina in sicer v Intersport Bernik. Preden si jih z družino sposodite, preverite vreme, če je led na jezeru Jasni primeren in varen za drsanje.
 • Okoli jezera so speljane sprehajalne poti.
 • V zimskih razmerah vas bo zagotovo pričakala “gora snega”, ki si jo bodo mulci po svoje oblikovali in se na njej zabavali.
 • Ob jezeru se lahko okrepčate (v Jasna Chalet Resort vam postrežejo s kavo, torticami, sendviči ali zajtrkom, priredijo tudi tematska take away kosila)
 • Ob “obali” si sami priredite piknik ter uživate na soncu in v prečudovitih razgledih.
 • Opazovanje račk na jezeru.
 • In se obvezno slikate ob kipu kozoroga.
IMG_1061
Snežna oddeja je prekrila drsališče Jasna (Kranjska Gora, Slovenija)
Sprehod in sankanje okoli jezera Jasna
Sprehod in novi prijatelji ob jezeru Jasna
Sprehod z razgledi, jezero Jasna (Kranjska Gora)
Plezanje in smučanje po “gori snega” je zagotovoljena zabava (Kranjska gora, Slovenija)
Plezanje in smučanje po “gori snega” je zagotovoljena zabava, jezero Jasna (Kranjska Gora)
Račke – sreča za najmlajše, jezero Jasna (Kranjska Gora)
Sloviti zlatorog, jezero Jasna (Kranjska Gora)
 • Parkirišče: prostorno parkirišče pri jezeru je plačljivo (table za plačila z mobilnimi telefoni)
 • Primerno za pse: da, le pazite kje jih spuščate, da se jim ne bi udrl led (enako velja seveda za vas in mulce)

2. Izlet od jezera Jasna do Krnice

Če si želite še krajšega a čudovitega pohoda se odpravite od jezera Jasna naprej na pot v Krnico, do koče pod mogočnimi stenami Prisanka, Razorja in Škrlatice. Pot ni zahtevna in jo lahko prehodijo tudi najmlajši. Vsekakor pa priporočamo sanke, saj boste otroke lahko večino časa vlekli in nosili, v primeru manjših mulcev.

Opis poti: Sledimo poti med jezerom in potokom Pišnica ter se nekoliko višje zopet združimo s cesto proti prelazu Vršič. Sledimo asfaltu nekaj 100 m in pred naslednjim mostom čez Pišnico zavijemo levon, ob desnem bregu potoka. Pot je steptana po celotni širini. Od začetka je precej položna, v zadnjem delu se bolj strmo vzpenja, zato pa so tudi sankaški užitki tu zagotovljeni na poti v dolino. Pot v eno smer je dolga približno dve uri, na koncu pa se lahko okrepčate v Koči v Krnici.

Izlet v Krnico (Kranjska Gora)
Izlet v Krnico (Kranjska Gora)
Koča v Krnici, obdana s čudovitimi pogledi na gore (Kranjska Gora)
V dolino pa žur s sankami (Kranjska Gora)

3. Sprehod ob reki Pišnici

Sprehod od jezera Jasna pa vse do Športnega parka Pišnica je primeren za velike in male mulce. Krasna pot ob reki in gozdu traja okvirno 30 min, odvisno od hitrosti in postankov otrok z zabavo ob reki.

Igre ob reki Pišnici pri jezeru Jasna
Čudovita pot v gozdu ob reki Pišnici
Reka Pišnica
Vadbeni park Pišnica obsega telovadnico na prostem, vadbeni park za starostnike in otroško igrišče

4. Sankanje in smučanje v Kranjski Gori

Kranjska gora nas verjetno večino staršev spomni na brezskrbne otroške dni in prve smučarske zavoje. Zaradi svoje tradicije in ponudbe velja za številko ena med družinam prijaznimi smučišči, ki je primerno tako za čiste začetnike, kot tudi napredne smučarske mulce in seveda starše. Smučišče ima do zgodnjega popoldneva obilico sonca. Več si preberite tukaj.

Poleg smučišča za otroke se najde prostor tudi za “sankaše”. Sankališče je primerno tudi zato, ker lahko večji otroci smučajo na položnejših progah in traku, mlajši pa se sankajo in uživajo na snegu.

Smučanje v Kranjski Gori zacelo družino
Smučanje, Kranjska Gora
Majhno, a varno sankališče (Kranjska Gora, Slovenija)

Ob vznožju smučišč in sankališč je sončna mestna plaža, kjer se z mulci lahko osvežite ali ogrejete s toplim čajem.

 • Parkirišče: ob vznožju smučišča ob cesti je vse polno parkirnih mest, ki pa so običajno ob ugodnem vremenu zasedena, zato priporočamo bolj oddaljena parkirišča, ki so navadno brezplačna.
 • Primerno za pse: pogojno, saj se ne morejo prosto gibati zaradi velike gneče in nasploh številnih aktivnosti, ki jih ponuja to smučišče.

Pomembno za starše:

 • Če se želite izogniti gneči, ki je v Kranjski gori kar stalnica, več časa preživite na jezeru Jasna, se zapeljite do Planice, kjer vas prav tako čakajo primerna sankališča za malčke in številne sprehajalne poti ali pa jo mahnite naprej do Podkorena.

AKTIVNOSTI v OKOLICI:

Zgornji opisi in informacije so vtisi in dejstva, ki smo jih doživele Kamzmulcem mame z družinami. Za več informacij nam lahko pišete na: info@kamzmulcem.si