LAST MINUTE BOOM POČITNICE in zimska družinska doživetja na Kopah

2
Holcerčkova dogodivščina s krpljami (v ozadju petelinje jezero)

Kope so poznane predvsem po priljubljenem družinskem smučišču v osrčju pohorskih gozdov. Družinsko smučanje z majhnimi otroki zna biti včasih svojevrsten izziv, saj malčki na smučkah ne zdržijo cel dan, zato je dobro, da imamo za njih na razpolago še kakšno drugo zabavno zimsko aktivnost.

Holcerčkova orientacijska dogodivščina na Kopah

Kako smo se imeli na smučanju na Kopah, si lahko preberete v članku Družinsko smučanje na Kopah.


POSEBNA PONUDBA V ČASU POČITNIC!

 1. BOOM POČITNICE V HOTELU SLOVENJ GRADEC

Bivaj po najugodnejših cenah v hotelu Slovenj Gradec in smučaj na Kopah! Hotel Slovenj Gradec se nahaja v centru starega mestnega jedra in je primeren za vse tiste goste, ki želijo bivati v centru dogajanja in imeti na dosegu vse privilegije mesta.

Proste še zadnje sobe v terminih 20.02.2022 – 25.02.2022

BOOM PAKETI vključujejo:

 • 2x polpenzion v hotelu Slovenj Gradec
 • Smučarsko vozovnico (veljavno za dnevno in nočno smuko)
 • Namestitev v dvo in več posteljih sobah z lastno kopalnico
 • Brezplačno pakirišče
 • Brezplačen WI-FI
 • Cena za odraslo osebo: že od 159,00 EUR za 2 noči
 • Cena za otroka od 6. – 14. leta: že od 111,30 EUR za 2 noči
 • Otroci do 6. leta so GRATIS in plačajo samo ležišče v višini 15,00 EUR na noč, v kolikor ga potrebujejo.

Možnost tudi večdnevnih BOOM paketov! Rezervirajte na kope.si ali pokličite na 02 88 39 850.

Primer družinske sobe v Lukovem domu na Kopah

2. BOOM POČITNICE V LUKOVEM DOMU 

Kope so živahno družinsko smučišče nad Slovenj Gradcem, ki vas bo nedvomno navdušilo in preprièalo, da se boste radi vračali. Ponujamo vam idealen zimski počitek v terminu 21.02. – 25.02.2022! Rezervirajte na kope.si ali pokličite na 02 88 39 850.

Ponudba velja v terminu 21.02. – 25.02.2022 (ponedeljek – petek) Vključuje: 4x polpenzion in 5-dnevno smučarsko vozovnico (dnevna in nočna smuka), brezplačno parkirišče in WI-FI

Nastanitev je v Lukovem domu – sobe I. kategorije.

 • Cena po odrasli osebi: 359,00 EUR
 • Cena za otroka (6. – 14. leta): 264,30 EUR
 • Otroci do 6. leta so GRATIS in plačajo samo ležišče v višini 15,00 EUR na noč, v kolikor ga potrebujejo.

Nekaj idej za zimske dogodivščine na Kopah:

1. S krpljami po Holcerčkovi orientacijski dogodivščini

Na Kopah se nahaja smučarski center Nitro Kope, ki poleg smučarskih tečajev za celo družino nudi tudi izposojo športne opreme. Mi smo se z mulci odpravili po delu Holcerčkove orientacijske dogodivščine s krpljami. Celotno pot pa zagotovo obiščemo poleti.

Iskanje Holcerčkovega zaklada s krpljami
Izkušena vodnika iz Nitra sta mulcem predstavila zgodbo o Holcerčku

Izkušena vodnika sta mulcem predstavila zgodbo in skupaj smo se odpravili na lov na zaklad. Čas iz zahtevnost pohoda je bil prilagojen mulcem, za bolj zahtevne pa organizirajo nočni pohod po poteh Ribniške koče, Partizanskega doma, bivše postojanke Zajc in Črnega Vrha. Več info najdete na njihovi spletni strani: Krplanje po Kopah 

Iskanje Holcerčkovega zaklada s krpljami pri Petelinjem jezeru na Kopah

 

Veselje s krpljami po Kopah

2. Pohod do energetskih točk na vrhu Pungarta

Do energetskih točk smo se odpravili peš, s seboj pa smo imeli tudi sanke. Pot  vodi po levi strani proge Pungart, vendar je od nje ločena s pasom dreves, tako da smučarjev ne boste motili. Mi smo za vzpon potrebovali dobre pol ure.

Naš vzpon na vrh Pungarta, Velike Kope
Orjaški stol in razgled na dolino kralja Matjaža iz Velike Kope

Na vrhu se odpre čudovit razgled na dolino Kralja Matjaža s Peco na čelu. Pred kratkim so tam postavili orjaški stol, primeren za fotografiranje. Malo naprej pa vas čaka 13 točk, ki pozitivno vplivajo na naše počutje. Za vsako točko je opis na katere čakre deluje izmerjena pozitivna energija.

Če vas z energijo ne napolnijo energetske točke, vas bo pa razgled

Na vrhu smo se srečali z našo smučarsko ekipo. Po malici z res lepim razgledom na Koroško in obisku energetskih točk, pa se je del ekipe do izhodišča spustil s smučmi, drugi del pa kar s sankami. Bodite previdni in pazite na pohodnike, ki se vzpenjajo na vrh.

Po malici in srečanju s smučarskim delom odprave, pa nazaj v dolino s sankami

3. Sankanje in prvi zavoji na Poligonu Holcerček

Poleg bolj vzpona s sankami na vrh Pungarta, se lahko z malčki sankate na priljubljenem hribčku, desno od Grmovškovega doma. V bližini se nahaja tudi smučarski trak za najmlajše, v kratkem pa bodo popolnoma prenovili kočo, iz katere bodo starši imeli odličen razgled na dogajanje.

Sankališče ob Grmoškovem domu na Kopah
Smučarski trak pred Grmovškovim domom na Kopah

Poligon Holcerček trenutno obsega smučarski trak za najmlajše in pa mini sankališče. Za naslednjo sezono, pa je v načrtu da bodo park povezali z otroškim smučiščem Sedlo, kjer bodo otroci deležni različnih elementarnih pripomočkov ter igral, ki bodo omogočala lažje in bolj zabavno učenje (funslope vijugasta proga s snežnimi valovi, otroške skakalnice, tuneli, otroški veleslalom, …). Otroški park bo vključujeval tudi progo za vožnjo s snežnimi tubami in sankališče. Načrt otroškega parka si lahko ogledate na tej povezavi.

Otroško igrišče na Kopah je zanimivo tudi pozimi

Kope lahko obiščete za en dan, še bolje pa če boste tam preživeli par dni, saj se tam nahaja kar nekaj zanimivih namestitev. Prednost majhnega središča iz vidika družinskih počitnic vidimo predvsem v tem, da so vse namestitve blizu smučišča. Poglejte kaj je navdušilo nas, v naslednjih člankih:

Igra na snegu pred apartmajem Pungart, smučišče Kope

Na Kopah smo  preživeli popolne družinske zimske počitnice, a obisk Kop priporočamo tudi poleti. Navdušenci gorskega kolesarjenja boste lahko obiskali bike park, družine se boste lahko pomerile v disk golfu, odpravili se boste lahko na izlet z električnimi kolesi, kopali pa se boste lahko v naravnem vodnem parku Radlje ob Dravi, kamor vas bodo zapeljali kar iz športnega centra, in še še. Ker se zimske počitnice končujejo in se tako ko mi že pripravljate na pomladne in poletne, predlagamo, da si preberete več o mnogih poletnih aktivnostih, ki jih prav družine pripravljajo tukaj na Kopah – Poletne aktivnosti na Kopah. 

Na Kope smo odšli na povabilo Vabo d.o.o. Zgoraj opisane informacije so vtisi in dejstva, ki smo jih doživele Kamzmulcem mamice s svojo družino. Za več informacij nam lahko pišete na: info@kamzmulcem.si.