Že imate začrtan prvi oddih po zaključku šole? Za vas imamo nekaj predlogov in nasvetov!

0

Šolsko leto se zaključuje in otroci že nestrpno pričakujejo prva počitniška doživetja. Pripravili smo nekaj predlogov, ki bodo zagotovo navdušili tako vas kot vaše mulce. Hkrati spominjamo, kako poskrbeti, da bodo vaš enodnevni izlet, ležeren dopust ali potovanje povsem brezhibni. Še posebej, če se boste odločili za skok v tujino!

Za krajši izlet so priročna bližnja evropska mesta, dosegljiva z avtomobilom. Dunaj in Salzburg sta kot nalašč za družine, ki uživajo v mestnem vrvežu in zgodovinskih potepih. Za vznemirljivo doživetje obiščite zabaviščni park, ki bo pospešil utrip celotni družini. Izlet v Gardaland lahko podaljšate do mesteca Sirmione ob Gardskem jezeru, kjer si boste spočili oči v osupljivi naravi. V Celovcu pa z najmlajšimi lahko raziščete Minimundus, zanimiv svet v malem. Daljši oddih slovenske družine najraje preživljamo na jadranski obali, a vse bolj privlačne postajajo tudi sončne destinacije kot so Grčija, Španija, Turčija in Egipt. Tudi te se že ponašajo s pestrimi programi za otroke.

Za skok v tujino, kot ste si ga zamislili, potrebujete zavarovanje po vaši meri

Ko potujete čez mejo z otroki, je varnost na prvem mestu. Zato je ključno, da je vaše zdravstveno zavarovanje za tujino prilagojeno celotni družini in da ima vse »v enem kovčku«. Mnogi se še vedno zanašajo na dopolnilno zdravstveno zavarovanje, a to velja le znotraj Slovenije. Evropska zdravstvena izkaznica sicer ponuja določeno kritje v EU, vendar ne krije zdravstvene oskrbe pri zasebnikih. Prav tako ne krije stroškov prevozov v zasebno bolnišnico in povratka nazaj v Slovenijo ter stroškov za storitve v turističnih ambulantah na Hrvaškem.

Zavarovanje, ki potuje z vami in poskrbi za celo družino

Generalijevo celovito zavarovanje TUJINA je z vami na vsakem koraku. Zagotavlja:

  • ustrezno pomoč ter vključuje organizacijo medicinske pomoči in kritje stroškov nujnega obiska zdravnika,
  • nakup zdravil,
  • prevoz do bolnišnice in nujno zdravljenje,
  • prevoz v domovino,
  • bivanja za spremljevalca,
  • nujne zobozdravstvene storitve ter spremstva otroka do 18. leta starosti.

Asistenca v tujini, ki je sestavni del omenjenega zavarovanja, pa vam je 24 ur na dan, vse dni v letu na voljo v slovenskem jeziku in z dodatnim kritjem zagotavlja tudi odpoved potovanja.

Zavarovanje lahko sklenete tik pred odhodom v tujino, saj je veljavno že od naslednje ure dalje, če ste v trenutku sklenitve še v Sloveniji. To lahko storite tudi preko spleta in izkoristite 10 % popust pri letnem posameznem ali družinskem zavarovanju.