Zbirka brezplačnih pravljic, ki bodo uspavale še tako aktivnega mulca

0

Ura je 18:00, ko iščemo po portalu Lahkonočnice.si za novo zvočno pravljico. Hitro povečerjamo, mulčka oblečemo v pižamo in ga spravimo v posteljo.

Ta se poln doživetij dneva umiri in prisluhne glasu pripovedovalca, ki spominja na njegovo babico ali dedka. Trenutno lahko izbira že med 17 pravljicami. A zakaj so te pravljice nekaj posebnega?

  • ker jih lahko vsakdo posluša prek tablice, telefona ali računalnika na povezavi lahkonočnice.si
  • ker so pravljice dostopne povsem brezplačno in neomejeno
  • ker so jih napisali priznani slovenski avtorji
  • ker jih prebirajo stanovalci Doma starejših občanov Fužine v Ljubljani
  • ker je pedagoško ustreznost pravljic je potrdila tudi Zvezdana Majhen, univ. dipl. psih. in  književnica, s šestnajstletnimi izkušnjami
  • ker se lahko otroci svojim najljubšim pripovedovalcem zahvalijo z risbic ali pismom ter tako ustvarja edinstveno medgeneracijsko povezovanje

Če vaši otroci niso ljubitelji zvočnih pravljic , lahko vsako od njih odprete posebej in jo preberete sami. Našemu mulcu je bila izredno simpatična Pozabljiva kapica Boštjana Gorenca Pižame in Zakaj hodi volk po svetu avtorice Ane Duša. Zadnja objavljena pravljica pa je Miška, ki se priseli, do konca decembra pa bodo na portalu objavili kar 40 pravljic.

Kaj so Lahkonočnice?

Gre za zakladnico avtorskih pravljic v obliki zvočnega zapisa, ki so brezplačno dostopne na spletni strani www.lahkonocnice.si. Pravljice je posebej za projekt, ki ga podpira podjetje Simobil napisalo 8 uveljavljenih sodobnih slovenskih pravljičarjev:  Ana Duša, Boštjan Gorenc – Pižama, Cvetka Sokolov, Damjana Kenda Hussu, Jana Bauer, Tinka Bačič, Tomo Kočar in Žiga X Gombač. Pravljice so na spletnem mestu podkrepljene tudi z ilustracijami znanih slovenskih ilustratorjev, to so Milanka Fabjančič, Miha Hančič in Anja Držanič.

pr
Pravljice prebirajo stanovalci Doma starejših občanov Fužine

Snemanje Lahkonočnic je potekalo v sodelovanju z ljubljanskim Domom starejših občanov Fužine. Avtorske pravljice je v posebej za ta projekt vzpostavljenem zvočnem studiu prebiralo deset izbranih stanovalcev doma. Si.mobil je za stanovalce DSO Fužine postavil in opremil bralni kotiček, v katerem bodo z veseljem posedeli, poklepetali in brali, zanje pa pripravlja tudi tečaje tehnološkega opismenjevanja.

Projekt najmlajšim ponuja nepozabno pravljično doživetje ter možnost, da se svojim najljubšim pripovedovalcem zahvalijo s poslano risbo ali pismom, ter tako ustvarja edinstveno medgeneracijsko povezovanje.

lahkonocnice-zvocne-pravljice_si-mobil_1920x1080

Smo mamice »rojenih« popotnikov. Nismo rade preveč časa doma. Nismo tudi rade predolgo v eni državi. Vedno aktivne z mulci in v iskanju luštnega preživljanja časa kot mame.

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime