Zbilje – aktivnosti za mulce vseh starosti

5
Zbilje - bistro Dotik in labodi

Za vse starše, ki si s pogledom na zadovoljnega otroka radi privoščijo pet minut miru ob dobri kavi.  

Zbilje so priljubljena destinacija, saj ob mirnem jezeru najdete različne aktivnosti za vse starosti. So tudi zelo priročna, saj iz Ljubljane potrebujete le približno 20 minut. Naša družina je navdušena nad Bistrojem sidro. Bistro ni nič posebnega ima pa super igrišče, ki je v senci in ograjeno, zato ravno dovolj atraktivno in varno, da je primerno tudi za manjše otroke. Tam najdete trampolin, hutko s toboganom, gugalnice in vrtno lopo, kjer je raznovrstno »orodje«, vozila, lopatke, itd. Priporočamo vsem tistim staršem, ki si s pogledom na zadovoljnega otroka radi privoščijo pet minut miru ob dobri kavi.

photo 2
Otroško igrišče pri bistroju Sidro, Zbilje

 

Zbilje - bistro Sidro - trampolin in igrišče
Zbilje – bistro Sidro – trampolin in igrišče

 

photo 4
Mizice so postavljene neposredno ob igrišče, bistro Sidro, Zbilje

 

Večje, javno igrišče v bližini, je zanimivo, vendar deluje kot da nekaj infrastrukture manjka. Ob vročih sončnih dnevih tam ni sence. Imajo pa poleti tudi električni vlakec, vrtiljak in napihljuv tobogan. Vse po 2€.

Zbilje - vlakec
Vlakec na osrednjem igrišču na Zbilju

 

Zbilje - zajla na velikem igrišču
Zajla na velikem igrišču na Zbilju

Bistro Dotik je zaradi neposredne bližine jezera manj primeren za otroke, razen mogoče za tiste, ki so radi pri miru v vozičku ali za mizo (takih res ne poznam veliko). Vseeno pa je tu zanimivo, saj lahko otroci do onemoglosti hranijo labode in račke. Ob bistroju Dotik zbirajo prostovoljne prispevke za hranjenje labodov in račk, v zameno pa prejmete škrnicelj s koruzo. Najemte lahko čoln, kar priporočamo predvsem večjim mulcem.

Primeren čas obiska: kadarkoli. Ob nedeljah po kosilu je običajno gneča. Vaš obisk lahko traja od pol ure pa nekaj ur, če želite nahraniti labode, spiti kavo v Sidru, se spustiti po zajli, pojesti kosilo v Dotiku in na koncu pokuriti kalorije na igrišču za nogomet ali pri veslanju po jezeru.

Primerno za otroke: dojenčki, malčki, predšolski, šolarji

Primerno za vreme: vse, tudi dež, saj je v bistroju Dotik manjša igralnica.

Hrana: je bolj na ravni prigrizkov, vendar se ponudba izbolšuje. Ponudbo poglejte na: Bistro Sidro, Bistro Dotik

Previjalnica: nismo zasledili.

AKTIVNOSTI ZA OTROKE:

  • Večje igrišče je primerno za različne starosti (gugalnica, tobogan, plezala, “zajla”) poleti tudi vlakec, vrtiljak, napihljiv grad (2€ vožnja). Pomankljivost: ni sence.
  • Igrišče za nogomet in košarko.
  • Igrišče v sklopu bistoja Sidro: Hutka s toboganom, trampolin, prijetna podlaga iz lubja, ob suhem vremenu primerna tudi za kobacaje. Bistro je ograjen, tako da ni bojazni za “skok” v vodo :).
  • Hranjenje labodov: pri bistroju Dotik zbirajo prostovoljne prispevke za hrano, v zameno lahko vzamete škrnicelj s koruzo. Zagotovljena zabava za malčke 🙂
  • Veslanje po jezeru: Ob bistroju dotik je možno najeti čoln na vesla, za malo večje mulce.
  • Možnost najema prostora za piknik: oglejte si ponudbo Sidro in Bistro Dotik
  • Sprehod, kolesarjenje: ob jezeru se vije makedamska pot, ki se nadaljuje proti Trbojam. Primerno za vozičkanje, poganjalčke in kolesarje.

ZA:

Raznolikost ponudbe.

PROTI

Gneča ob lepem vremenu.

AKTIVNOSTI V OKOLICI:

Poglejte možne aktivnosti na uradni strani občine Medvode

Zgornji opisi in informacije so vtisi in dejstva, ki sem jih doživela jaz z mojo družino. Za več informacij o izletu mi lahko pišete na: info@kamzmulcem.si.