Zaplešimo v novo šolsko leto v Plesnem Epicentru

0

Plesni Epicenter ni klasična plesna šola, temveč je vzgojno izobraževalna ustanova, center plesa, kjer so v ospredju nematerialne vrednote, ne-tekmovalnost, pozitivna naravnanost, osebni pristop, visoka kakovost ter profesionalen odnos do dejavnosti.

V Plesnem Epicentru podajajo več kot le plesne korake … svojim MALIM IN VELIKIM PLESALCEM omogočajo celostno estetsko vzgojo, utelešene izkušnje plesnih konceptov, gibalnega ustvarjanja in raziskovanja svojega telesa, uporabljajo izključno kvalitetno glasbo, integrirajo metode plesno-gibalne terapije, spodbujajo socialno-emocionalne veščine, upoštevajo individualnost vsakogar in udejanjajo osebni pristop.

Majhne plesalke, Plesni Epicenter

Celoletne plesne delavnice

Bodoči plesalci lahko izbirajo med več celoletnimi plesnimi delavnicami za otroke, ki so namenjene otrokom od 18 mesecev dalje, željnim plesnega znanja in gibalnega izražanja, ustvarjanja, sprostitve in zadovoljstva ob plesu in glasbi. Potekajo pod strokovnim vodstvom izkušene in priznane plesne pedagoginje Neve Kralj, spec. pomoči z umetnostjo, reg. plesno-gibalna psihoterapevtka.

Otroci lahko izbirajo med skupinami:

Plesne delavnice, Plesni Epicenter

Na plesnih delavnicah otroci na kvaliteten in njim primeren način spoznavajo svet plesne umetnosti. Na ta način preko gibanja in plesa prispevamo h kvalitetnejšemu in bogatejšemu celostnemu razvoju otrok, predvsem pa razvijamo ljubezen do plesa in ustvarjalnega giba. Ustvarjamo močne in kvalitetne temelje za nadaljnjo plesno pot in gibalno ustvarjanje.

Otroci in mladostniki s posebnimi potrebami

Plesno gibanje in izražanje je nekaj, kar pripada prav vsakemu posamezniku, ne le talentiranim in spretnim. Večletne izkušnje kažejo, da plesna terapija izjemno dobro vpliva na celostni razvoj otrok s posebnimi potrebami, tako na področju telesnega kot tudi duševnega razvoja. Delo poteka na različne načine, lahko je individualno ali v skupini.

Preventivno delo in plesna terapija, Plesni Epicenter

Klasični balet za otroke

Baletna umetnost mnoge privlači že stoletja. Harmonija in estetika gibanja, usklajenost telesa in čarobnost klasike je v Plesnem Epicentru približana vsakomur, ne glede na starost ali plesne izkušnje. Program vodijo usposobljeni in izkušeni baletni pedagogi in poteka po učnem načrtu KGBL (Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana), z možnostjo opravljanja državnega izpita.

Skupine:

  • PRIPRAVNICA 1: 5 – 6 let
  • PRIPRAVNICA 2+3: 7 –  8 let
  • PRVI razred: 8 – 9 let
  • DRUGI razred: 9 – 10 let
  • TRETJI razred: 10 – 11 let
  • ČETRTI razred: 12 let
Klasični balet, Plesni Epicenter

Sodobni ples za šolske otroke

Mladi plesalci širijo zavedanje lastnega telesa, ki je čudo od čudesa. Pri tem se lahko gibljejo na svoj način. Ples bodo izvabljale igrive naloge, za poskočne noge, drzne korake in odprto srce, ki v pravo smer gre. Vabljeni vsi resni in malo manj resni, suhi in malo manj suhi, zelo izkušeni in pikico manj izkušeni, prožni ter malo manj prožni navdušenci in navdušenke ustvarjalnega plesa, pravi vrhunska pedagoginja Sabina Schwenner.

Skupine:

  • PLESNE ISKRICE 1: 7 – 9 let
  • PLESNE ISKRICE 2: 10 let in več
  • PLESNE ISKRICE 3: skupina za nadarjene
Afriški plesi, Plesni Epicenter

Poleg vseh naštetih skupin in možnosti, pa v Plesnem Epicentru nudijo tudi nekaj čisto posebnih skupin:

Skupina Iskrivi, Plesni Epicenter
Vadba z dojenčki, Plesni Epicenter

Več informacij o Plesnem Epicentru, urniku in vpisu lahko dobite na njihovi spletni strani, na telefonski številki 041 775 714 ali elektronskem naslovu info@plesniepicenter.si.