Zakaj priporočamo obisk Pomurja tudi, ko so pred nami hladni in deževni dnevi?

1
Panolet - virtualni poleta z balonom nad Pomurjem, Expano doživljajski park

Ko so pred nami vremensko neugodni dnevi, pa bi se vseeno z družino odpravili po nova doživetja, predlagamo obisk Pomurja, saj ima za vas kar nekaj rešitev, kako se izogniti dežnim kapljam in mrzlem vremenu, vmes pa veliko doživeti in se neznansko zabavati. Spodaj par predlogov, kaj lahko obiščete in marele pustite doma.

1. Obisk interaktivne doživljajske razstave Expano

Obisk doživljajskega parka Expano vas bo tudi v slabem vremenu razveselil z interaktivno in tehnološko dovršeno razstavo na temo sveta ob Muri, kjer so veliko pozornosti namenili prav vključevanju najmlajših. Na razstavi vas bo pričakalo 22 interaktivnih točk, kjer se boste med drugim spoznali z nevroznanostjo, ko si boste merili stopnjo koncentracije in dvignili termalno vodo s pomočjo lastnih misli v nervo termah, se sprehodili skozi »čarobni gozd«, kjer boste preko hologramov spoznali živali s Pomurja, ki so jih mulci kasneje navdušeno oponašali. Vse o našem obisku Expana si preberite tukaj.

2. Ogled Ocean Orchids, Dobrovnik

Če ste v Pomurju, ne izpustite ogleda tropskega vrta Ocean Orchids, kjer si boste spočili oči ob pogledu na tisoče troskih rastlin in uživali v tropski divjini. Pred vrtom pa na otroke zopet čaka igrišče, kjer bodo pokurili odvečno energijo, vi pa se v miru lahko osvežite v lokalu poleg njega. Ogled vrta traja približno 15min.

Tropski vrt – Ocean Orchid

3. Po znanje o vulkanih v Vulkanijo in obisk Geološkega muzeja

Na Goričkem, kjer je nekoč bruhal vulkan, se nahaja družinski doživljajski park Vulkanija. Slednje je odlična izbira za deževne dni, a ga je vredno obiskati ob vsakem vremenu. Celotna družina bo spoznala veliko novega o vulkanih in delovanju enega na Goričke. Skozi celotno zgodbo pa nas popelje krtek Oli, ki je dobil ime po olivinu, kristalu, ki je značilen za to območje. Priporočamo tudi, da izlet zaključite s panoramsko vožnjo z vlakcem, kjer se med drugim ustavite v nekdanjem kamnolomu in preizkusite v iskanju olivina.

Interaktivni prikaz vulkanov

4. Obisk toplic

Pomurje je raj za obisk toplic, kjer lahko v slabem vremenu izkoristite njihove notranje kapacitete. Mi smo obiskali notranji termalni park Terme 3000 – Moravske toplice, Terme Banovci, Bioterme Mala nedelja, v turističnem centru pa priporočajo tudi obisk Lendavskih toplic.

Notranji kompleks bazenov v Termah 3000 – Moravske toplica
Notranji kompleks bazenov v Termah 3000 – Moravske toplica
Prenovljeni notranji bazeni, Terme Banovci

Vsekakor pa priporočamo, da se ustavite na najslajši kmetiji v Pomurju, Čokoladica Passero in se posladkajte z njihovimi domačimi pralineji in čokoladami zanimivih okusov, pa tudi mesnine, vino in domači sok gre tukaj poskusiti. Seveda pa ne gre obiskati Pomurje, da ne bi poskusili likalne kulinarične specialitet, priporočamo gostilnico Food and Drink v Expanu. ?

Če greste za več dni, vam priporočamo, da prenočite v Hotelu Štrk ***, kjer imajo notranji bazen, spa in manjšo notranjo igralnico in so znani po okusnih specialitetah in dobrem domačem vinu.

Igra v notranjih bazenih, Hotel Štrk, Lovenjakov dvor, Pomurje

Do zdaj ste verjetno že sami prepričani, da se splača obiskati Pomurje tudi v slabem vremenu, zato samo rezevirajte vikend pri domačih in akcija. 🙂