Zakaj priporočamo obisk Pomurja tudi, ko so pred nami hladni in deževni dnevi?

1
Panolet - virtualni poleta z balonom nad Pomurjem, Expano doživljajski park

Ko so pred nami vremensko neugodni dnevi, pa bi se vseeno z družino odpravili po nova doživetja, predlagamo obisk Pomurja, saj ima za vas kar nekaj rešitev, kako se izogniti dežnim kapljam in mrzlem vremenu, vmes pa veliko doživeti in se neznansko zabavati. Spodaj par predlogov, kaj lahko obiščete in marele pustite doma.

1. Obisk interaktivne doživljajske razstave Expano
Obisk doživljajskega parka Expano vas bo tudi v slabem vremenu razveselil z interaktivno in tehnološko dovršeno razstavo na temo sveta ob Muri, kjer so veliko pozornosti namenili prav vključevanju najmlajših. Na razstavi vas bo pričakalo 22 interaktivnih točk, kjer se boste med drugim spoznali z nevroznanostjo, ko si boste merili stopnjo koncentracije in dvignili termalno vodo s pomočjo lastnih misli v nervo termah, se sprehodili skozi »čarobni gozd«, kjer boste preko hologramov spoznali živali s Pomurja, ki so jih mulci kasneje navdušeno oponašali. Vse o našem obisku Expana si preberite tukaj.

2. Ogled Tropskega vrta
V Dobrovniku v Vrtnem centru Kurbus na Meleh v bližini Gornje Radgone se na 1500 m2 razteza džungla tropskega vrta z več kot 900 primerki ekostičnih rastlin, med njimi tudi mesojede rastline, flamingovci in orhideje, ki jih boste lahko občudovali čisto od blizu.

Ravno od 22.-24. novembra 2019 poteka festival orhidej, kjer se lahko udeležite tudi ustvarjalnih, dekorativnih in kulinaričnih delavnic, občudovali pa boste tudi lahko tudi cvetlične kreacije priznane cvetličarke dr. Sabine Šegula. Vse o obisku tropskega vrta si preberite tukaj.

3. Po znanje o vulkanih v Vulkanijo in obisk Geološkega muzeja

Ko ste že v teh krajih, planirajte tudi obisk doživljajskega parka v gradu Grad – Vulkanija na Goričkem. Tu boste prek interaktivnih in izobraževalnih vsebin spoznali svet vulkanov in sil, ki vladajo našem planetu ter spoznali zgodovino vesolja. Za vse, ki vas narava in geologija zanimata še podrobneje, pa pa si lahko ogledate še posebno razstavo o geoloških značilnostih Goričkega. Našo izkušnjo ob obisku Vulkanije in Geološkega muzeja smo opisali tukaj.

Interaktivni prikaz vulkanov
V Geološkem muzeju

4. Obisk toplic

Pomurje je raj za obisk toplic, kjer lahko v slabem vremenu izkoristite njihove notranje kapacitete. Mi smo obiskali notranji termalni park Terme 3000 – Moravske toplice, za obisk z otroki pa v turističnem centru priporočajo tudi obisk Lendavskih toplic in Bioterme Mala nedelja.

Notranji kompleks bazenov v Termah 3000 – Moravske toplica
Notranji kompleks bazenov v Termah 3000 – Moravske toplica

Vsekakor pa priporočamo, da se ustavite na najslajši kmetiji v Pomurju, Čokoladica Passero in se posladkajte z njihovimi domačimi pralineji in čokoladami zanimivih okusov, pa tudi mesnine, vino in domači sok gre tukaj poskusiti. Seveda pa ne gre obiskati Pomurje, da ne bi poskusili likalne kulinarične specialitet, priporočamo gostilnico Food and Drink v Expanu. 😊

Če greste za več dni, vam priporočamo, da prenočite v Hotelu Štrk ***, kjer imajo notranji bazen, spa in manjšo notranjo igralnico in so znani po okusnih specialitetah in dobrem domačem vinu.

Igra v notranjih bazenih, Hotel Štrk, Lovenjakov dvor, Pomurje

Do zdaj ste verjetno že sami prepričani, da se splača obiskati Pomurje tudi v slabem vremenu, zato samo rezevirajte vikend pri domačih in akcija. 🙂