Z vozičkom ali poganjalčkom po parku Brdo

2

Park Brdo velja za enega najlepše urejenih pri nas. Dojenčki bodo uživali v vozičkih in opazovanju dreves; malčki in predšolski ob opazovanju račk v ribniku in konj v stajah, za šolarje pa je lahko poučen sprehod po urejenem posestvu in ogled gradu.
Park je znan predvsem po svojih protokolarnih aktivnostih in bogati zgodovini, vendar je dostopen tudi “običajnim” ljubiteljem sprehodov in urejene narave. Ker je park v celoti zaprt za promet, je še posebej primeren za vozičke in poganjalčke. Najmlajši bodo tako lahko brezskrbno tekali med urejenimi stezicami in opazovali zanimive prebivalce v jezeru.

IMG_9362
Radovedni prebivalec jezera

Lokacija: Brdo pri Kranju. Če se peljete iz smeri Ljubljane, zavijete na prvi izvoz Kranj vzhod in sledite tablam za Brdo. Pot je dobro označena. Pred hotelom Brdo je ogromno brezplačno parkirišče.

zemljevid
Park Brdo – lokacija

 

Vstopnina:

  • družinska karta (2 odrasla + 2 otroka) – 5€
  • odrasla oseba – 2,5€
  • upokojenci, dijaki, študentje – 2€

Posebnosti: V primeru protokolarnih dogodkov je Park Brdo zaprt za obiskovalce. Pred obiskom lahko to preverite na telefonski številki 04 260 1000.

IMG_9383
Grad Brdo

Primeren čas obiska: vsi letni časi. Ko smo še vozičkali, smo park obiskali 1. januarja in se sprehajali sami.
Priporočen čas obiska: Od ene ure pa do več ur, če se odločite za kakšno dodatno aktivnost čolnarjenje, jahanje, vožnja s kočijo, …

IMG_9253
Vadišče za golf

Primerno za otroke: dojenčki bodo uživali v vozičkih in opazovanju dreves; malčki in predšolski ob opazovanju račk v ribniku in konj v stajah, za šolarje pa je lahko poučen sprehod po urejenem posestvu in ogled gradu.

IMG_9225
Park bo zanimiv različno starim otrokom 🙂

Primerno za vreme: poleti, ko je vroče boste v parku našli dovolj sence. V času dežja pa se boste izognili blatu, saj je večina poti v parku asfaltiranih.

IMG_9310
Mokro cestišče je primerno za različne oblike zabave

Hrana: Ob našem obisku je bila odprta le restavracija in Zeliščna terasa za hotelom Brdo. Lokala znotraj parka – pri golf igrišču in na račjem otoku – sta bila zaprta.

IMG_9404
Pogled iz vrta Zeliščne terase

Igrišče za otroke: Poleg Zeliščne terase je urejeno otroško igrišče. Zeliščna terasa je del hotela Brdo, in ni del parka. Za dostop torej ne boste plačali vstopnine in je primerna tudi za krajši postanek.

IMG_9401a
Urejeno igrišče za malčke

Previjalnica: nismo zasledili
AKTIVNOSTI ZA OTROKE:
Park je primeren predvsem za sproščen sprehod v urejeni naravi. Še posebej primeren je za sprehajanje z vozičkom. V parku je otrokom do 5 let dovoljen vstop s kolesi, poganjalčki in rolerji. Nad to starostjo je vstop z rolarji prepovedan. Meni so ob zadnjem obisku pogledali čez prste, ker smo bili v parku praktično edini.

IMG_9288
Rolanje za odrasle je načeloma prepovedano

Znotraj parka je proti doplačilu možnih še nekaj aktivnosti, ki so primerne tudi za otroke:

IMG_9352
Prijazni in negovani Lipicanci

Zanimiva je tudi okolica parka, saj je okrog njega nešteto sprehajalnih poti med okoliškimi polji, s pogledom na Karavanke.

IMG_9256
Pogled na Karavanke

ZA:

  • Park je zaprt za promet in zato zelo varen
  • Zaradi vstopnine je v njem redko gneča
  • Čudovita narava
  • Urejeno parkirišče
  • Mir
IMG_9320
Čudovita narava
IMG_9379
Zabava se najde na vsakem vogalu

PROTI

  • Vstopnina
  • Drage dodatne aktivnosti
IMG_9285
Če se malo znajdete, dodatnih aktivnosti ne potrebujete 🙂

 

Zgornji opisi in informacije so vtisi in dejstva, ki sem jih doživela jaz z mojo družino. Za več informacij o doživetju mi lahko pišete na: info@kamzmulcem.si