Z vlakom do Lesc in naprej do velikega igrišča v kampu Šobec

1

Na sončen jesenski dan smo avtomobile pustili doma in se z vlakom odpeljali iz Ljubljane do Lesc. Od tam smo se z vozički sprehodili do kampa Šobec. Vožnja z vlakom je za otroke že tako dogodivščina, če pa jih na koncu čaka še veliko igrišče, je to formula za dobro zabavo. 

 • Primeren letni čas obiska: vsi letni časi. Poti, ki smo jo izbrali od Lesc do kampa Šobec, ne priporočamo v primeru snega zaradi možnosti zdrsov.
 • Priporočen čas obiska: polovica dneva do cel dan.
 • Primerno za otroke: dojenčki, malčki, predšolski in šolarji.
 • Pred odhodom preveri: vreme. Izlet priporočamo predvsem v lepem vremenu.
 • Hrana in pijača:  V zimskem času kamp ne obratuje, zato ni gostinske ponudbe. Prvi obrok si lahko privoščite v bližnjih Lescah ali na Bledu, ali pa malico za mulce pripravite že doma.
 • Previjalnica: pozimi je ni, zato smo otroke preoblekli kar na klopcah.

Z VLAKOM DO LESC

Na glavni železniški postaji v Ljubljani smo se skupaj z vozički vkrcali na vlak. Vozičke smo pustili pri vstopnih vratih, mi pa smo se posedli na prosti zadnji del vlaka, kjer so imeli otroci možnost pokukati v kabino strojevodje. Otroci so se sprva posedli k oknu, od koder so z velikim zanimanjem opazovali kraje in naravo. Res je kar pravijo, vlak je najudobnejše prevozno sredstvo, kar jih je. Namreč mulcem ni treba biti privezani na stol, lahko se svobodno premikajo po vlaku gor in dol, sedeži so običajno udobni pa še prostora za odlaganje stvari je dovolj.

Vožnja do Lesc traja od 40 min do dobre ure, odvisno kateri del dneva se odpravite ali s katerim vlakom (vozni red).  Ker smo želeli biti za popoldansko spanje že doma, smo bili na vlaku že 9:36 zjutraj.

Cena vstopnic za vlak: Povratne karte smo kupiti po akcijski ceni Železnic, ki ob koncih tedna in ob praznikih ponuja popust. Akcije so tudi za družine. Poglej še ugodnosti za otroke.

Mulca radovedno kukata v kabino strojevodje.
Mulca radovedno kukata v kabino strojevodje.

VOZIČKANJE OD LESC DO ŠOBCA

Pot od železniške postaje Lesce do avtokampa Šobec

Pot od železniške postaje Lesce do avtokampa Šobec
Pot od železniške postaje Lesce do avtokampa Šobec

V Lescah smo se izkrcali in odpravili peš proti Kampu Šobec. Prečkali smo progo, se z vozički sprehodili skozi naselje, kjer smo na koncu zavili na gozdno pot, ki je vodila navzdol proti kampu. Pot je na določenih delih malce strma, hkrati pa je del poti zgrajen iz širokih lesenih stopnic, kar otežuje vožnjo z vozičkom. Zato za povratek predlagamo pot ob hipodromu do železniške postaje Lesce. Vozičkanje do avtokampa ob Šobčevem bajerju nam je vzelo malo več kot pol ure.

Gozdna pot od Lesc do avtokampa Šobec
Gozdna pot od Lesc do avtokampa Šobec

Kamp Šobec s svojo zasnovo ponuja veliko možnosti za igro in športne aktivnosti za mulce

Poleg prikupnih lesenih bungalovov v alpskem slogu pa je v kampu tudi umetno zajezen bajer, v katerem se lahko poleti kopa. Ob našem prihodu se je na travnatem bregu bajerja sproščeno sončilo veliko število rac in družina labodov. Ker otroci radi račkam mečejo kruh, bi na tem mestu opomnile, da je hranjenje živali tukaj prepovedano.

Ob našem prihodu v kamp so račke počivale na bregu ob bajerju pod borovim gozdičkom.
Ob našem prihodu v kamp so račke počivale na bregu ob bajerju pod borovim gozdičkom.

Za naše dve do triletne mulce je vsekakor višek izleta predstavljalo veliko razgibano otroško igrišče, ki leži nekaj metrov stran od bajerja. Ob igrišču pa so na voljo tudi košarkarsko in teniška igrišča, igrišče za odbojko na mivki in mini golf. Zato priporočamo, da za najmlajše s sabo prinesete žogo ali loparje, večji mulci pa lahko vzamejo s sabo tudi kotalke ali rolerje.

IMG_3466

Tunel je ena zabavnejših igral, tudi za starše.
Tunel je ena zabavnejših igral, tudi za starše 🙂
Preverite ali je do kampa mogoče dostopati, saj svoja vrata za goste odpira z aprilom vsako leto (ob našem prihodu prav tako ni obratoval, a smo imeli dostop do igrišča in bajerja z račkami.)

Več o informacij o kampu lahko dobite tudi na spletni strani slotrips.si, o aktivnem turizmu v Sloveniji.

AKTIVNOSTI ZA OTROKE:

 • Skozi celo leto se lahko otroci igrajo na velikem otroškem igrišču, košarkarskem igrišču, teniških in odbojkarskih igriščih, na mini golfu ali opazujejo ptice. Poleti pa se poleg naštetih športnih aktivnosti v bajerju mulci lahko tudi kopajo in uživajo v ostalih vodnih aktivnostih (npr. zorbing).
 • Če vzamete s sabo še dekico, pa imate z mulci piknik še posebej v toplejših mesecih.

AKTIVNOSTI V OKOLICI:

 • izlet do letališča Lesce, kjer z mulci lahko spremljate vzlete in pristanke letal
 • kolesarjenje ali sprehod do Bleda
 • ribištvo, vožnje s kajaki in raftanje po Savi
 • Ostale izletne točke v okolici: Bled, Ribno, Pokljuka, Radovljica, Kropa, Begunje

 

Zgornji opisi in informacije so vtisi in dejstva, ki sem jih doživela jaz z mojo družino. Za več informacij o izletu mi lahko pišete na: info@kamzmulcem.si.