Z otroki v naravni park Almenland, Avstrija

0

Ko je v dolini vroče in si zaželite prijetne gorske svežine, bo planota Almenland več kot odlična izbira za vas in vaše mulce. Almenland je naravni park, ki bi ga lahko na hitro primerjali z našo Pokljuko, le da tam prevladujejo travnate površine. Na bujnih pašnikih se pase ducate goveda ter konjev, med pašniki se vijejo potočki s kristalno čisto vodo in ker na pašnikih ni gnojenja, lahko opazujete mnoge travnate cvetlice, ki jih na gojenih travnikih ni moč videti.

Naravni park Almenland je del vzhodne Štajerske in leži le 50 kilometrov severno od Gradca. S 125 gorskimi pašniki velja naravni park za eno največjih alpskih območij v Avstriji, zaradi česar je raj za sproščanje ter športne aktivnosti v naravi.

Lokacija: Almenland

Oddaljenost: Maribor – Almenland: 1 ura in 30 minut.

Pot do destinacije: priporočamo po avtocesti mimo Gradca v smeri Bruck an der Mur, kjer se odcepite v smeri mesta Peggau. Dalje je zelo dobro označeno in sicer glejte table z napisom Teichalm.

Priporočen čas izleta: primerno v vseh letnih časih, saj tam cveti tako zimski kot letni turizem

Primerno za: mulce vseh starosti

Možnost namestitve: na planoti je veliko namestitev, ki so v večini namenjene ravno družinam. To nakazujejo že s tem, da skoraj pred vsako stoji veliko igral za otroke različnih starostih. Eden izmed takšnih nastanitev je Herbst hotel, ki za svoje predvsem družinske obiskovalce nudi veliko aktivnosti.

ŠPORTNE AKTIVNOSTI V ALMENLAND

Naravni park Almenland ponuja raznorazne športne aktivnosti:

  • Poleti

Poleti je v Almenland prav prijetno sveže, saj se planota nahaja na višini preko 1000 metrov. Vrhovi naokoli pa dosegajo višino tudi preko 1700 metrov. Pohodne poti po planoti so zelo dobro označene. Prav tako so opisi, ki ji dobite v vodnikih, na internetu (http://www.almenland.net/download/Wanderwege%20im%20Almenland.pdf) zelo dobro pripravljeni, da se lažje odločite na katero pot se podati z vašimi mulci. Za tiste bolj ekstremne starše ter njihove mulce pa so na voljo tudi plezališča. Na svoj račun bodo prišli tudi kolesarji, saj imajo urejene ter dobro označene kolesarske poti različnih zahtevnosti. In pa tudi adrenalinski park je na voljo, kjer se lahko pozabavate vsi, od mlajših mulcev do staršev. Starši se lahko po vseh športnih aktivnostih razvajate v welnes centru v bližini jezera ali pa se poizkusite v igranju golfa. Za otroke, tudi najmlajše pa je na voljo zares veliko igral.

6129 – igrala na planoti Almenland

6133 – Almteich
DSC_6147
Znamenita krava na planoti Almenland, Avstrija
DSC_6153 (1)
Igrala na planoti Almenland, Avstrija

 

DSC_6160
Razgled iz planote Almenland, Avstrija
DSC_6156
Pašniki na planoti Almenland, Avstrija
  • Pozimi

Pozimi nudijo smučanje na manjših in bolj položnih smučiščih, kar je odlično za mulce ali pa za učenje. Prav tako je tam na voljo mnogo tekaških smučarskih prog in pa sankanje. Jezero v Teichalm se spremeni v drsališče, v vseh letnih časih pa pridejo na svoj račun pohodniki. Domačini, ki nudijo že tako odlično ponudbo domačih jedi ter prenočišč v tipičnih lesenih kočah vas z veseljem popeljejo z konjsko vprego s sanmi. V zimskih ter poletnih mesecih pa se lahko mulci preizkusijo tudi v jezdenju konjev.

  • ÖKO PARK

Öko park je odlična izbira za vaše mulce. V parku boste tako vaši mulci kot vi uživali ob stiku z mnogimi divjimi živalmi kot so jeleni, mufloni, raznorazne druge koze, divji prašiči, lisice… pot po parku je dobro označena in ker je park zares velik, za njegov ogled ter čas za igrala potrebujete vsaj dve uri. Četudi park leži na strmih pobočjih, se ga da videti s športnim vozičkom. V parku so tudi igrala, plezalna stena, restavracija, nudijo pa tudi organizirane dogodke za otroke kot je piknik na prostem, taborjenje ob tabornem ognju. Vstopnina v park je 6 € za odrasle in 5€ za otroke od 5 do 15 let. Za nemško govoreče je na voljo tudi vodena tura po parku.

DSC_6113
Vodne vragolije v Öko parku, Almenland, Avstrija
DSC_6101
Naravna igrala v Öko parku, Almenland, Avstrija
DSC_6096
Osli v Öko parku, Almenland, Avstrija

Več o parku si lahko pogledate v prospektu v angleškem jeziku:

Mateja je svetovna popotnica, katera je konec osnovne šole začela potovati s svojo babico. Njuna skupna potovanja so ju spremljala dobrih sedemnajst let in sicer je bilo zanju zadnje skupno potovanje, ko je Mateja bila prvič noseča. Prepotovali sta mnogo držav v Evropi, Ameriki, nekaj tudi v Aziji ter Afriki. Zaradi bolezni je njena babica nehala potovati, njeno mesto pa je najprej nasledila hčerka Suzi, kmalu za tem pa še sin Nej. Sedaj skupaj raziskujejo širni svet, gorski svet ter tudi jamski svet. Skupaj z očetom pa se vsi podajajo tudi v svet glasbe. Matejo lahko spremljate na FB srani Traveler Mateja Mazgan. Za več informacij o potovanju nam pišite na info@kamzmulcem.si.

 

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime