Z otroki v Mestno kopališče Višnja Gora

0

Ker ima naš mulc korenine tudi na Dolenjskem, sta poletne dneve z babico velikokrat preživela na Mestnem kopališču Višnja Gora, ki je vmeščen v naravno okolje dolenjskih hribčkov, le dobrih deset minut vožnje iz Grosuplja.

Začetki kopališča segajo že v leto 1937 in je že takrat razveseljeval starše in mulce iz daljne in bližje okolice, tudi naše babice in dedke. Danes je sodobno kopališče, ki obiskovalcem ponuja vse za ohladitev v poletnih dneh in to po zelo ugodni (simbolični) vstopnini. Bazen so popolnoma prenovljen odprli pomlad 2015.

Lokacija: Mestno Kopališče Višnja Gora, Kopališčna ulica 25, 1294 Višnja Gora. Podrobnejša navodila najdete tukaj.

Odpiralni čas in vstopnina:

  • Kopališče je odprto vsak kopalni dan (dan brez padavin s temperaturo zraka več kot 20°C) med 10.00 in 19.00 uro.
  • Otroci do 7. leta plačajo le simbolično ceno 1eur, otroci do 14. leta pa 4eur.
  • Odrasli plačajo med tednom 7eur celodnevno vstopnico in 8eur med vikendom
  • Več informacij na telefonu: +386 (0)51 442 800
545451_480485378630502_1977406033_n
Kopališče Višnja Gora

 

Kaj kopališče ponuja otrokom in staršem:

  • Veliki zunanji bazen, ki je dolg 33, širok 12 metrov in ima kar 5 plavalnih stez. Bazen je zjutraj (8.00 -10.00) in na koncu vsakega kopalnega dne (19.00 – 20.00) namenjen rekreativnemu plavanju, vmes pa je na uporabo vsem željnim poletne ohladitve.
  • Za najbolj razposajene imajo tudi tobogan.
  • Najmlajšim čofotalcem sta namenjena dva otroška bazenčka in urejeno otroško igrišče.
IMG_8211
Igrišče za mlajše mulce, Kopališče Višnja Gora
14986
Bazenčki za najmlajše, Kopališče Višnja Gora
  • Poleg osvežitve v bazenu, boste našli osvežitev tudi ob kopališču, v kavarna, ki ima bogato ponudbo za žejna grla in sladkosnede otroke. Posebnost je ponudba slaščic z dežele in veliko izbiro okusov domačega sladoleda na kepice. Kavarna ima veliko zunanjo teraso z razgledom na kopališki park in otroško igrišče. Za obisk kavarne ni potrebno plačilo vstopnine na bazen.
  • V letni kuhinji se lahko okrepčate obiskovalci lokala kot tudi kopalci. Nudijo jedi z žara in domače sveže pečene pice.
Predlogi za dodatne izlete v okolici, primerne za mulce:

Zgornji opisi in informacije so vtisi in dejstva, ki smo jih doživele Kamzmulcem mame. Za več informacij o izletu nam lahko pišete na: info@kamzmulcem.si.

 

Sem mamica šolarju Eriku in dojenčici Freyi, trenutno živeča v nemškem Kölnu in velika ljubiteljica potovanj. Sem navdušena kajtarka, potapljačica in inštruktorica pilatesa. Tako so naša potovanja večinoma stvar iskanja krajev, kjer smo aktivni, predvsem pa krajev, kjer se imamo vsi fajn.

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime