Z otroki od otroškega igrišča v Fiesi do romantičnega Pirana

1

Sončen, topel, spomladanski dan ne bi mogel biti bolj čudovit, če ga ne bi preživeli ob morju. Ob zvokih galebov, valov in otrok na igrišču.

  • Primeren čas obiska: izlet je primeren v vseh letnih časih
  • Priporočen čas obiska: od polovice dneva do cel dan
  • Primerno za otroke: dojenčki, malčki, predšolski, šolarji. Pot je zelo primerna za otroke v vozičku, malčke na poganjalčkih, skirojih ali kolesih
  • Primerno za vreme: vse, razen dežja
  • Primerno za pse: psom prijazna izletna točka
  • Oddaljenost od Ljubljane: cca 120 km
  • Parkirišče: za ribnikom je brezplačno parkirišče (razen med 1.6.- 31.8.). Plačljivo parkirišče: zgoraj, preden zavijete proti Fiesi je možno parkirati v garaži hiši.

 

Brezplačno parkirišča. ki pa je seveda hotro zasedeno, Fiesa
Brezplačno parkirišča. ki pa je seveda hitro zasedeno, Fiesa
5 razlogov, zakaj bomo izlet kmalu spet ponovili

1. »Plezalno« drevo, otroško igrišče in trampolin

Od parkirišča pri ribniku smo se odpravili proti plaži, kjer je naša mulka zagledala drevo, ki ga je celega preplezala. Na bližnji zelenici in v bližini plaže je otroško igrišče, ki ne uide nobenemu mulcu. V bližini hotela Fiesa se lahko mulci znorijo tudi na trampolinu.

"Plezalno" drevo v Fiesi
“Plezalno” drevo v Fiesi
Razgibano otroško igrišče v ozadju. Fiesa
Razgibano otroško igrišče v ozadju. Fiesa

2. Nabiranje školjk, ogledovanje meduz na plaži in ribic v morju

Obala Fiese se je izkazala za polna zanimivih aktivnosti za otroke. Od opazovanja ribičev in njihovega ulova, do ogledovanja ostankov meduz, ki jih je jutro naplavilo na plažo, iskanja školjk ter metanja kamenčkov v morje. Plaža je bogata s ploščatimi kamni, s katerimi smo se učili metati »žabice« 🙂

Plaža kot naravno otroško igrišče, Fiesa
Plaža kot naravno otroško igrišče, Fiesa
Hranjenje in opazovanje rib iz pomola v Fiesi
Hranjenje in opazovanje rib iz pomola v Fiesi

3. Za pasjeljubce

Obalo Fiese poznamo že nekaj časa, saj se poleti hodimo kopat skupaj z našo psičko. Vendar le na neurejen del plaže v Fiesi, ki se najbrž začne nekje 100 m naprej od betonske plaže oz. od hotela Fiesa. Od tu do Pirana je plaža »divja«, kar pomeni, da se lahko psi okopajo in tekajo po plaži. Seveda pod vašim nadzorom.

Pasje radosti, Fiesa
Pasje radosti, Fiesa
Plaža od Fiese do Pirana
Plaža od Fiese do Pirana

4. Sprehod in/ali vozičkanje ob morju ter čudoviti razgledi

Pot od Fiese do Pirana je super za vse vozičkarje, malčke na poganjalcih, skirojih in kolesih pa tudi tiste na rolarjih. Pot se vzpenja proti cerkvici nad Piranom, kjer morate postati, saj se vam odpre čudovit razgled proti morju. V lepem vremenu se vidi vse do Benetk.

Sprehajalna pot do Pirana
Sprehajalna pot do Pirana
Čudoviti razgledi na vrhu, Piran
Čudoviti razgledi na vrhu, Piran

5. Romantični Piran s Tartinijevim trgom in okusno kosilo

Po ogledu piranske cerkvice se spustite proti Piranu, kjer se z mulci ustavite na Tartinijevem trgu. Na ploščadi se mulci »znorijo«, medtem ko starši na sončku spijejo kavico. Predlagamo, da sprehod zaključite ob obali Piranskega zaliva, kjer si na sončku (če ta ni premočan) ene izmed gostilnic privoščite kosilo. Ponudba in cene so primerljive, mi pa se običajno ustavimo v Pavlu 1 ali 2, kjer so jedi okusne, osebje prijazno, tudi ko prideš z malo bolj nagajivimi mulci in psi. 🙂

Tartinijev trg v Piranu
Tartinijev trg v Piranu

AKTIVNOSTI V OKOLICI:

Preberite si tudi članek: Ideja za izlet – piranski akvarij in najboljši istrski fuži s tartufi ali 4 sproščujoče aktivnosti, ki jih lahko počnete v Portorožu tudi ob slabem vremenu.

Za več idej kaj početi v slovenski Istri si preberite članek Aktivni vikend z mulcem v osrčju slovenske Istre.

Zgornji opisi in informacije so vtisi in dejstva, ki sem jih doživela z družino. Za dodatne predloge mi pišite na info@kamzmulcem.si.