Z mulci v Mestni park Maribor

3

Mestni park Maribor se nahaja blizu mestnega jedra in obsega vse skupaj kar 54 ha. Je odlična točka za oddih, rekreacijo, igro z mulci in ogled akvarija in terarija, ki se nahaja v njem. V parku imajo lepo urejena otroška igrala za najmlajše in nekoliko večje mulce. Vsekakor doživetje za cel dan in za celo družino:)

Lokacija: Maribor, Mestni park
Primeren čas za obisk: vsi letni časi
Primerno za: mulce vseh starosti
Trajanje obiska: primerno za popoldanski oddih ali vikend, v kolikor vključite še ostale zanimivosti Maribora

Za več idej, kaj početi v Mariboru in okolici, kliknite tukaj

Zanimivosti za mulce v Mestnem parku Maribor

1. Akvarij – terarij Maribor

Akvarij in terarij v Mestnem parku Maribor je ena pomembnejših ustanov v južni in srednji Evropi na področju raznovrstnosti razstavljenih živali. Vsekakor priporočamo vsaki družini, ki bo obiskala naše 2. največje mesto.

V akvariju bodo mulci, kot tudi ostali člani družine, uživali ob ogledovanju kar 120 vrst rib, ki živijo širom sveta v rekah, jezerih in morjih. Tropske ribice najrazličnejših barv, piranje, tudi ribice iz Jadranskega morja in še mnoge bodo zagotovo navduševale vaše mulce.

Akvarij v Mestnem parku Maribor
Akvarij v Mestnem parku Maribor

Drugi, malce bolj ekstremni del pa je terarij, ki je po ogledu ribic še bolj zanimiv za mulce. Ogledate si lahko več kot petdeset vrst plazilcev, dvoživk ter insektov. Izstopajo črna mamba, kobra, klopotača, piton, krokodili na katerih leno poležavajo želve, varani in še mnogo.

Terarij v Mestnem parku Maribor
Terarij v Mestnem parku Maribor
Terarij v Mestnem parku Maribor
Terarij v Mestnem parku Maribor
  • Delovni čas akvarija in terarija: od ponedeljka do petka od 8:00 – 19:00, sobota, nedelja in prazniki od 9:00 – 12:00 ter od 14:00 do 19:00.
  • Vstopnina: odrasli: 5,00 EUR; otroci (3-15 let): 4,00 EUR; otroci do 2 let: brezplačno; skupina nad 10 ljudi: 4,00 EUR (odrasli), 3,20 EUR (otroci).

2. Mestni park Maribor

Mestni park je razdeljen na več delov in sicer: mestni park, trije ribniki, Kalvarija in Piramida. Če si želite ogledati vse, potrebujete nekaj ur časa in pa tudi kondicije, da se vzpnete na Piramido in Kalvarijo.

  • V parku imajo lepo urejena otroška igrala za najmlajše in nekoliko večje mulce.
Igrala v Mestnem parku Maribor
Igrala v Mestnem parku Maribor
Mestni park Maribor
Mestni park Maribor
  • Trije ribniki so postali del mestnega parka. Gre za vodni rezervat, ki je včasih služil za pitno vodo, danes pa za obiskovalce nudi predvsem prostor za sprostitev in rekreacijo. Za mulce najbolj zanimive so račke, ki nestrpno čakajo košček kruha in pa vodomet v sredini enega izmed ribnikov.
Trije ribniki, Mestni park Maribor
  • Kalvarija je 375 metrov visoka in iz nje se razprostira čudovit razgled na Pohorje ter Maribor in okolico. Gre za vinogradni grič, na katerem stoji cerkvica, poleg pa so tudi klopce za počitek. Za mulce je zagotovo najbolj zanimiv vzpon na vrh po 455 stopnicah, ki vodijo iz posestva Srednje kmetijske šole Maribor.
455 stopnic, ki vodijo na Kalvarijo
Razgled s Kalvarije na Pohorje in Maribor
Razgled s Kalvarije, Maribor
  • Piramida je 386 metrov visok grič nad Mariborom. Na njenem vrhu je kapelica, pod katero so vinogradi. Priporočamo pohod, ki ga lahko po vrhu združite z Kalvarijo.
Pohod na Piramido, Maribor

Mateja je svetovna popotnica, katera je konec osnovne šole začela potovati s svojo babico. Njuna skupna potovanja so ju spremljala dobrih sedemnajst let in sicer je bilo zanju zadnje skupno potovanje, ko je Mateja bila prvič noseča. Prepotovali sta mnogo držav v Evropi, Ameriki, nekaj tudi v Aziji ter Afriki. Zaradi bolezni je njena babica nehala potovati, njeno mesto pa je najprej nasledila hčerka Suzi, kmalu za tem pa še sin Nej. Sedaj skupaj raziskujejo širni svet, gorski svet ter tudi jamski svet. Skupaj z očetom pa se vsi podajajo tudi v svet glasbe. Matejo lahko spremljate na FB strani Aktivna druzina ali na jo berete na njeni novi spletni strani www.aktivna-druzina.si. Za več informacij o potovanju nam pišite na info@kamzmulcem.si.