Z mulci na Peč nad Bohinjem po čudovite razglede na jezero

4

Mogoče veste, s katerega mulcem prijaznega vrha ujamete enega najlepših razgledov na čudovito Bohinjsko jezero in to ni Vogar? Odgovor je – s Peči. Polurni vzpon na lahko dostopen razglednik je primeren tudi za najmlajše mulce, saj se ne vzpenja ves čas in že vmes ponudi lep razgled na jezero.

  • Primeren čas obiska: vsi letni časi v suhem vremenu
  • Priporočen čas obiska: 2,5 uri in več
  • Primerno za otroke: dojenčki v nosilkah, malčki, predšolski, šolarji
  • Primerno za vreme: vse, razen dežja
  • Izhodiščna točka: Plačljivo parkirišče tik ob jezeru
  • Končna točka: Peč nad Bohinjem
  • Razdalja: 40 min otroške hoje (s kratkimi postanki)
  • Primerno za pse: psom prijazna izletna točka, a pazite na skrite globeli, zato imejte psa ves čas ob sebi.

Pot na Peč

Od parkirišča se vrnemo nazaj na cesto, ki pelje do Stare Fužine, na križišču zavijemo levo. Hodimo naprej ob cesti proti Stari Fužini ob reki Mostnici do mosta, kjer zavijemo desno.  Na drugi strani mostu nadaljujemo naravnost in sledimo tablam za Peč in Rudnico. Pot se začne vzpenjati čez travnik, potem se vzpenja skozi gozd in kaj kmalu boste prispeli do prvega razgledišča s klopco.

Prva razgledna klopca nas pričaka že kmalu po začetku vzpona

Pot se še naprej vzpenja čez gozd, kmalu pridemo do oznak, nadaljujemo desno v smeri Peči.

Do vrha Peči vas bodo vodile oznake, Peč nad Bohinjem

V primeru, da se na vrh povzpnete po dežju, na vrhu zna na kamnih drseti, zato bodite pazljivi in obujte pohodniške čevlje. Če imate psička, ga tudi zadržite na poti, saj je ob poti nekaj globeli, ki pa jih zakriva rastje.

Skalnat vrh je odličen za domiselne otroške igre, Peč nad Bohinjem

Na vrhu vas bo pričakal veličasten razgled na jezero in okolico, počivali boste lahko na razgledni klopci, veliki kamni in skale pa bodo spodbudile otroško domišljijo, zato se pripravite, da se boste lahko na vrhu zadržali nekaj časa.

Vrh Peči nudi lepe razglede tudi na okolico Bohinja
Ob tem razgledu je vsak pripis odveč, Peč nad Bohinjem

Uživajte v razgledu.

Ko pa ste že tu, naj vas spomnimo na najbolj priljubljen razglednik v Bohinju, in sicer Vogar, če se odpravite tja, priporočamo, da si preberete članek Vogar z mulcem po najlepši razgled na Bohinjsko jezero.  Če pa imate dovolj vzponov pa ne pozabite obiskati Zlatorogove pravljične dežele v Ukancu, prelepa učne pot skozi pravljice za mulce in velike, ki se konča z Zmajevim igriščem.

Zgornji opisi in informacije so vtisi in dejstva, ki smo jih me doživele s svojimi družinami. Za več informacij o potovanju nam lahko pišete na: info@kamzmulcem.si ali v komentar.