Z mulci na 61. pohod ob žici

0

Ta konec tedna se odvija že 61. pohod – Pot ob žici. Najmlajši iz ljubljanskih vrtcev se bodo po njej odpravili že danes, če se boste se tudi vi želeli odpraviti na pot, pa predlagamo, da se ga udeležite v soboto.

Energija na pohodu in teku je vsako leto odlična, zato ni čudno da gre za eno največjih športnih prireditev pri nas. Največ udeležencev običajno privabi pohod po poti okoli Ljubljane, kjer je med 2. svetovno vojno stala žičnata ograja italijanskih in kasneje nemških okupatorjev – zato tudi ime Pot ob žici. Kot pravijo organizatorji je prireditev namenjena vsem, tako najmlajšim kot starejšim, ki se zavedajo pomena zdravega načina življenja in želijo preživeti dan v dobri družbi, sproščenem vzdušju ter spoznati Ljubljano s pohodniške perspektive.

Predlagamo, da se z mulci v soboto odpravite na rekreativni pohod. Štartna mesta bodo odprta med 7.00 in 9.00 uro, cilj bo na Kongresnem trgu med 9.00 in 12.00 uro.

Po poti spominov
Najmlajši se odpravijo na Pot ob žici

Vsak udeleženec se lahko vključi na rekreativni pohod na mestu, ki mu najbolj ustreza in tam bo dobil tudi kontrolni kartonček. Kje so kontrolne točke, si oglejte tukaj.

TrasaPot_2015_union
Kontrolne točke ob trasi (vir: pohod.si)

 

Organizatorji predlagajo naslednje okvirne posamezne odseke pohoda:

 • VIČ: smer jug 5.000 m
  Agrotehnika Gruda, Tržaška 132 – Cesta dveh cesarjev – Murgle – Opekarska cesta – Kongresni trg,
 • ŠIŠKA: smer jug 5.000 m
  Koseški bajer – Rožnik – Kongresni trg,
 • BEŽIGRAD: smer zahod 6.000 m
  AMZ Slovenije, Dunajska 128 – Vodovodna – Litostroj – Koseški bajer – Rožnik – Kongresni trg,
 • JARŠE: smer sever 16.000 m
  Žito Ljubljana, križišče Clevelandske in Šmartinske – Gramozna jama – Litostroj – Koseški bajer – Rožnik – Kongresni trg,
 • FUŽINE: smer jug 12.000 m
  Fužinski most – Golovec – Dolenjska cesta – Opekarska cesta – Kongresni trg,
 • HALA TIVOLI: smer jug 2.000 m – invalidi
  Hala Tivoli – park Tivoli – Erjavčeva cesta – Kongresni trg (štart bo odprt do 9.30 ure).

VIR: Pohod – Pot ob žici

 

Zgoraj navedeni podatki so zbrani iz javno objavljenih podatkov organizatorja. Za napake objav s strani nosilca dogodka ne odgovarjamo, predlagamo, da pred dogodkom preverite tudi spletno stran izvajalca www.pohod.si