11 idej, v katere muzeje z otrokom

2

Ker smo radi družinsko aktivni tudi na kulturnem področju, vam v duhu kulturnega praznika v spodnjem članku predstavljamo nekaj muzejev, ki smo jih obiskali z našimi mulci. 

Veliko muzejev svoje vsebine predstavlja tudi na načine, ki so zanimivi in prilagojeni otrokom (že predšolskim) in jih aktivno vključujejo v dogajanje: omogočajo eksperimentiranje, ustvarjanje, uporabo vseh čutil, učenje skozi igro in jim na ta način novo znanje približajo prek izkušenj iz prve roke. Nekateri muzeji pripravljajo tudi občasne delavnice za otroke, zato se splača pobrskati po njihovih koledarjih na njihovih spletnih straneh.

Zato le izkoristite Prešernov dan (8.2.), ko svoja vrata brezplačno (oz. s popustom) odpre veliko slovenskih muzejev in galerij.

Glede na aktualne ukrepe za preprečevanje širjenja bolezni, bi naj bili muzeji trenutno odprti, a vam svetujemo, da informacije predhodno preverite na njihovih spletnih straneh.

1. Prirodoslovni muzej, Ljubljana

Prirodoslovni muzej Slovenije se nahaja na Prešernovi 20 v Ljubljani, vhod za obiskovalce pa je z Muzejske ulice 1. Parkirna garaža in javna parkirišča so na voljo v neposredni bližini muzeja (npr. garažna hiša Maksimarket ali Kongresni trg). Na ogled so stalna razstava, občasne razstave in vitrine četrtletja. Obiskovalce po razstavah popeljejo zvočni vodniki in tiskani vodniki za odrasle in otroke. Osrednji eksponat Prirodoslovnega muzeja Slovenije predstavlja okostje mamuta, ki je staro okoli 20.000 let, našli pa so ga v Nevljah pri Kamniku.

Muzej smo prvič obiskali, ko je imel naš mulc Filip 3 leta in že v naprej se ga je veselil, saj je komaj čakal, da bo videl okostje mamuta. Najbrž ni za poudariti, da je bil v tistem času oboževalec risanke Ledena doba.  Izkazalo se je, da je to že super starost za tovrstne aktivnosti, saj mu je bil muzej izredno zanimiv in je lahko (in z veseljem) uporabil vse interaktivne raziskovalne postaje, ki so v muzeju namenjene otrokom ter imel od njih tudi neko dodano vrednost, t.j., da je pridobil nove izkušnje in osvojil nova znanja.

02_2_Dve izmed interaktivnih raziskovalnih postaj, ki so navdušile naše mulce
Interaktivni raziskovalni postaji v Prirodoslovnem muzeju Slovenija

Delovni čas:

 • od ponedeljka do nedelje med 10:00 in 18:00
 • ob četrtkih med 10:00 in 20:00
 • muzej je zaprt: 1. januarja, 1. maja, 1. novembra in 25. decembra

Vstopnina: predšolski otroci, invalidi, imetniki veljavnih muzejskih kartic imajo prost vstop. Prost vstop pa je tudi vsako prvo nedeljo v mesecu.

 • osnovnošolci, dijaki, študenti, upokojenci, šolske skupine (vodstvo vključeno), skupine nad 10 oseb: 3,00 €
 • odrasli: 4,00 €
 • družinska vstopnica: 8,00 €
 • ponujajo tudi možnost skupne vstopnine z Narodnim muzejem Slovenije

2. Mestni muzej Ljubljana

V samem središču mesta Ljubljana, poleg Križank se nahaja Mestni muzej Ljubljana.

Preden smo prvič obiskali muzej, smo se bali, da bo naš mulc preglasen, da bo preveč tekal naokoli in da mu bo dolgčas. Ravno Mestni muzej Ljubljana pa nam je dokazal, da so otroci v muzejih zelo zaželeni (tudi če gre za razstavo za »odrasle«).

Z mulcem smo namreč obiskali razstavo Kolo 5200 let, kjer je z zanimanjem poslušal vodnico. Tudi lučke na tleh so ga čisto fascinirale (star je bil eno leto in še malo). Na koncu razstave pa nas je čakala kreativna soba, kjer smo se za par minut lahko vživeli v življenje koliščarjev in sestavili svoje kolo. Presenetilo nas je pa najbolj to, da je veliko aktivnosti v Mestnem muzeju Ljubljana namenjenih prav mulcem.

Ponujajo številne ideje, kako preživeti družinski prosti čas v ljubljanskem Mestnem muzeju in Plečnikovi hiši, kjer so pravkar izdali knjižico z letošnjim programom. Preverite v članku “Je obisk muzeja z mulcem res tvegana ideja? Nič več!

2014-03-26 14.15.52

Kje so živeli koliščarji? Mestni muzej Ljubljana

2014-03-26 15.04.56
Življenje koliščarjev v praksi (Mestni muzej Ljubljana)

Poskrbljeno je tudi za starše z dojenčki , ki bi si radi ogledali kakšno razstavo. Dostop z vozičkom je mogoč povsod, ker te v vsa nadstropja dostavi dvigalo.  V Mestnem muzeju veliko dajo na dostopnost razstav vsem skupinam ljudi.  Na voljo je tudi (brezplačna) garderoba, kamor lahko pospravite kakšne stvari, plašče ipd., da jih ne nosite s sabo. Otroka lahko nahranite v kavarnici, kjer ti z veseljem dajo vročo vodo, če potrebujete za kakšno kašico. WC je opremljen s previjalno mizo. Tako da je res poskrbljeno, da se starši z vozički v muzeju udobno počutijo.

Delovni čas:

 • Od torka do nedelje med 10:00 in 18:00
 • Ponedeljki: zaprto.
 • Muzej je zaprt: 1. januarja, 1. maja, 1. novembra in 25. decembra

Vstopnina:

 • Študenti: 4 €
 • Dijaki in otroci 4 €
 • Odrasli nad 60 let: 4 €
 • Brezposelni: 4 €
 • Invalidi: 4 €
 • Odrasli: 6 €
 • Družinska vstopnica: 14 €
 • Spremljevalci invalidov: brezplačno
 • Vodstvo po razstavi: 8 €/osebo, znižano 6 €/osebo

Parkirišče: parkirate lahko na velikem makadamskem parkirišču NUK, ki se nahaja med Slovensko, Zoisovo in Emonsko cesto. Uvoz na parkirišče je urejen iz Emonske ceste. Urna tarifa je 1,20 EUR.

3. Železniški muzej Slovenskih železnic, Ljubljana

Na Parmovi v Ljubljani se nahaja izredno zanimiv muzej za mulce. še posebej za tiste, ki obožujejo vlake. Železniški muzej je začel nastajati v šestdesetih letih in se je v nekdanji kurilnici na Parmovi 35 postopoma razvil v manjši, a izoblikovan in celovit muzej. V osrednjem objektu, rotundi, je na ogled del zbirke parnih lokomotiv in drugih muzejskih vozil.

Najbolj zanimiv del muzeja je zbirka lokomotiv (Želežniški muzej, Ljubljana)
Najbolj zanimiv del Železniškega muzeja je zbirka parnih lokomotiv

V sosednji stavbi se nahaja stalna razstava drugih ključnih strok, potrebnih, da železnica lahko deluje. Tu je mogoče v prvem prostoru podoživeti ozračje prometnega urada manjše železniške postaje iz zadnjih let avstro-ogrske monarhije, ki je opremljen z vsemi potrebščinami za izvajanje prometa in prodajo vozovnic. V drugem prostoru je devet tipov tirnih polj iz različnih obdobij in železniških uprav, kakor so se pač menjavali oblastniki pri nas. Mala tirna vozila, drezine, ki stojijo na njih, so nekoč služila nadzornikom proge in vzdrževalcem. Ogledali si boste lahko tudi naprave za prenos sporočil, kot so telegrafi, telefoni in teleprinterji, pa tudi aparate višje ravni, namreč kratkovalovnim in UKV radijskim postajam, naprav za registriranje telefonskih pogovorov, postajnemu ozvočenju, pa tudi sistemu železniških ur. Poseben prostor je namenjen železniški uniformi .

V stalni zbirki so telekomunikacijske naprave iz različnih časovnih obdobij (Železniški muzej)
V stalni zbirki so telekomunikacijske naprave iz različnih časovnih obdobij (Železniški muzej)

Delovni čas:
•    vse dni razen ponedeljka od 10:00 do 18:00, za skupine po dogovoru (01 29 12 818

Vstopnina:

 • Odrasli posamezniki: 8 €
 • Otroci, dijaki, študentje in upokojenci posamezno: 4€
 • Odrasli v skupini (najmanj 10 članov): 4 €
 • Otroci, dijaki, študentje in upokojenci v skupini (najmanj 10 članov): 3 €
 •  Predšolski otroci in imetniki veljavnih muzejskih kartic (SMD, ICOM): prost vstop

Parkirišče: brezplačno parkirišče se nahaja tik pred muzejem, znotraj rampe, ki je bila vsaj lani na 8. februar odprta.

4. Slovenski etnografski muzej, Ljubljana (SEM)

Slovenski etnografski muzej kot osrednji etnološki muzej hrani preko 50.000 muzejskih predmetov. Trenutno razstavljajo dve stalni zbirki: Jaz, mi in drugi – razstava o človeku in njegovemu umeščanju v svet ter Med naravo in kulturo, ki predstavlja zakladnico slovenske in zunajevropske dediščine vsakdana in praznika z več kot 3000 razstavljenimi predmeti.

Stalna zbirka igrač v SEM, Ljubljana
Stalna zbirka igrač v SEM, Ljubljana

V muzeju organizirajo vodstva in delavnice prilagojene predšolskim in šolskim otrokom. Z izbranimi predmeti na razstavi in s slovenskim pripovednim izročilom otroke popeljo v življenje naših prednikov in ponujajo različne programe (Kaj so delali naši predniki?, Šege in navade skozi koledarsko leto in glasbo, Etnoabecedaž …)

Delovni čas:
 • Torek–nedelja od 10.00–18.00.
 • Ponedeljki in prazniki zaprto.
 • Prost vstop vsako prvo nedeljo v mesecu.
 • decembra je muzej odprt do 15. ure. 1. in 2. januarja je muzej zaprt.

Vstopnina:

 • Odrasli: 6 €
 • Učenci, dijaki, študenti, upokojenci:  €
 • Prost vstop vsako prvo nedeljo v mesecu.

Skupinski ogledi: Odrasli: 7,00 €, šolarji, dijaki, študenti, upokojenci: 4,00 €, predšolski otroci: 2,00 €, skupinske vstopnine (nad 10 oseb) vključujejo vstop v muzej in voden ogled.

Strokovna vodstva: odrasli: 6,50 €, učenci, dijaki, študenti, upokojenci: 4,50 €.

Prost vstop: za muzejske donatorje, člane ICOM, SMD in SED, PRESS, osebe s posebnimi potrebami, predšolske otroke v spremstvu odraslih, spremljevalce skupin in brezposelne.

Delavnice delavnice za otroke: 4,00 – 50,00 €, delavnica in ogled muzeja za šolske skupine: 5,00 €.

Parkirišče: priporočamo parkiranje na Maistrovi ulici (vzporedno z Metelkovo ulico).

5. Park vojaške zgodovine, Pivka

Park vojaške zgodovine je muzejsko in doživljajsko središče, ki nahaja na območju starih italijanskih kasarn v Hrastju pri Pivki. V osrednjem objektu Komanda se nahajata turistično-informacijski center, muzejska trgovina in Kantina Pivka, ki preverjeno ponuja odlične (vojaške) malice in kosila. Eksponati se po različnih sklopih nahajajo v dveh paviljonih, nekaj pa jih je razstavljenih tudi zunaj: eksponati iz obdobja 2. svetovne vojne, nacionalna tankovsko-artilerijska zbirka iz obdobja hladne vojne in slovenskega osamosvajanja, letala, helikopter, bombniki, bojna vozila, amfibijska vozila… In za nas zagotovo največja znamenitost – diverzantska podmornica P-913, katero si lahko obiskovalci ob predhodni najavi (in dodatnem doplačilu) ogledajo tudi od znotraj in na tak način spoznajo skrivnostni svet podmorničarjev.

Preberite si naš članek Z otrokom v Park vojaške zgodovine, Pivka.

Ogled Parka vojaške zgodovine lahko dopolnite s 4-urnim pohodom po Krožni poti vojaške zgodovine ali s sprehodom po tematski učni poti do utrdbe Alpskega zidu na Primožu.

02_9_Nekaj najbolj atraktivnih vojaških eksponatov
Atraktivni vojaški eksponati v parku vojaške zgodovine v Pivki

Delovni čas:

 • julij, august: vsak dan: 9.00 – 18.00
 • maj, junij, september, oktober: ponedeljek – petek: 10.00 – 16.00; sobota, nedelja, prazniki: 10.00 – 18.00
 • marec, april: ponedeljek – petek: 11.00 – 15.00; sobota, nedelja, prazniki, šolske počitnice: 10.00 – 16.00
 • januar, februar, november, december: ponedeljek – petek: 11.00 – 14.00; sobota, nedelja, prazniki, šolske počitnice: 10.00 – 16.00
 • ZAPRTO: 25. december in 1. januar.

Vstopnina:

 • odrasli 12eur, otroci od 6. do 15. leta 6eur
 • družinska vstopnica (2 odrasla, 2 otroka): 29eur
 • doplačilo za ogled podmornice: posameznik 5eur, družina 14eur
 • celoten cenik si oglejte tukaj

6. Muzej pošte in telekomunikacij, Polhov Gradec

V Polhograjski graščini je na ogled Muzej pošte in telekomunikacij. V Muzeju so na ogled zbirke Zgodovina pošte, Zgodovina telekomunikacij, Telefonistke in telegrafistke ter Živin kotiček, ki je namenjen najmlajšim obiskovalcem. V štirih sobah so razstavljene makete poštnih vozov, rekonstrukcije poštnih uradov in uniforme poštarjev iz različnih obdobij ter različna poštna prevozna sredstva (kočija, moped, kolo). Poleg naštetega si lahko ogledate odlomke filmov na temo pošte in animirani film z naslovom Čigavo je pismo. Na ogled so tudi stari telefonski aparati, teleprinterji, telefoto naprave in druge naprave za pošiljanje sporočil na daljavo. Preko telefona lahko poslušate kako so telefonirali v preteklosti ali pa preizkusite delovanje Morsejevega aparata. Nam pa je bilo najbolj všeč, da smo si lahko ogledali in preizkusili telefonsko in teleprintersko centralo.

Živin kotiček je namenjen najmlajšim obiskovalcem muzeja, ki se v otroškem kotičku s pomočjo igre (Poišči par, Pošta skozi čas) in raznih delavnic (pisanje pisma z gosjim peresom, izdelovanje poštnega roga, poštne kape, štampiljke itd.) spoznavajo z zgodovino pošte in telekomunikacij.

Poštarji, teleprinter, Morsejeva abeceda
Poštarji, teleprinter, Morsejeva abeceda
02_7_Ring ring ... Halo mami!
Ring, ring v muzeju pošte in telekomunikacij, Polhov Gradec

V spodnjem delu graščine imajo odprt tudi Krajevni muzej s kratkim pregledom zgodovine gradu Polhov Gradec in predstavitvijo grofa Riharda Ursinija Blagaja, ki se je zavzemal za vsestranski razvoj Polhovega Gradca in okoliških krajev.

Delovni čas:

 • oktober–april: torek–petek, nedelja in prazniki* (ki so dela prosti dnevi): 10.00–17.00
 • maj–september: torek–nedelja in prazniki: 10.00–17.00

*prazniki: 24. december in 31. december (če je ponedeljek, je muzej zaprt): 10.00–13.00; 1. november, 25. in 26. december, 1. januar, 2. januar, velika noč: zaprto

Zadnji vstop v muzej 1 uro pred zaprtjem muzeja.

Vstopnina:

 • Predšolski otroci in invalidi imajo prost vstop
 • osnovnošolci, dijaki, študenti, upokojenci: 2,00 €
 • odrasli: 2,50 €
 • družinska vstopnica: 6,50 €
 • ponujajo tudi možnost kombinirane vstopnice s Tehniškim muzejem Slovenije v Bistri pri Vrhniki

7. Tehniški muzej Slovenije Bistra 

Tehniški muzej Slovenije domuje v nekdanjem samostanskem oz. grajskem kompleksu v Bistri pri Vrhniki. Naselje in grad nosita ime po bistri vodi kraških izvirov, ki dajejo okolju poseben čar. Nahaja se na jugozahodnem robu Ljubljanskega barja, na pol poti med Vrhniko in Borovnico. Tako od Vrhnike kot tudi od Borovnice do muzeja je približno 5 km. Poleg ogleda muzejskih zbirk in številnih dejavnosti, ki jih nudijo za otroke in odrasle, si lahko privoščite prijeten počitek v mirnem naravnem okolju, stran od mestnega vrveža.

02_4_Pred graščino in v muzejskem parku
Graščina in muzejski park – Tehniški muzej Bistra

Bistra je eden izmed naših najljubših muzejev, pa ne samo zato, ker smo iz Vrhnike in ga imamo precej blizu, temveč ker se ne naveličamo zbirk avtomobilov, živali in delovnih strojev ter pripomočkov v sklopu oddelkov, ki predstavljajo zgodovino tiskarstva, kmetijstva, gozdarstva, elektrike, prometa, lova,…. Zato nam je kar malo žal, da je muzej čez zimo, januarja in februarja, ter od ponedeljkih zaprt. Nekateri oddelki so zunanji in/ali notranji in marsikatere zbirke so zasnovane kot živi muzej: nekateri razstavljeni stroji so delujoči in jih lahko sami preizkusimo oz. na njih občasno potekajo demonstracije, ki jih izvajajo grafični mojstri. Na ta način prikazujejo ne le predmete, ampak tudi ohranjajo nematerialno kulturno dediščino, znanja in spretnosti, ki z izginotjem starih poklicev tonejo v pozabo. Razstavo predmetov marsikje dopolnjuje arhivsko filmsko gradivo s posnetki, ki predstavljajo različne poklice. Mulci tako z raziskovalnim in aktivnim učenjem spoznavajo avtohtone živalske vrste in pa kako so živeli babice in dedki, kaj so delali, kakšna orodja in stroje so uporabljali ter s čim so se prevažali.

02_5_Mulc Filip pravi, da je vse zelooo zanimivo
Vse je takooo zanimivo – Tehniški muzej Bistra

Da se bo obisk vašemu mulcu še bolj vtisnil v spomin, priporočamo prevoz iz Ljubljane do Borovnice z vlakom (cena vozovnice je cca 2,50 €; vozni red vlakov je dostopen tukaj, lahko pa se na Vrhniko pripeljete z avtobusom (cena vozovnice je cca 3,10 €; vozni red avtobusov je dostopen tukaj ), nato pa do Bistre v obeh primerih pokličete taksi (na spletni strani priporočajo Intertours – g. Refik Dautović: kontakt: 070 852 415; cena cca: 4,60 €).

Delovni čas:

 • torek–petek: 8.00–17.00 (junij–avgust: 9.00–19.00)
 • sobota, nedelja in prazniki*9.00–19.00
 • januar, februar: zaprto

*prazniki: 8. februar, 24. december in 31. december 9.00–17.00; 1. november, 25. december, 1. januar: zaprto

Zadnji vstop v muzej 1 uro pred zaprtjem muzeja.

Vstopnina:

 • Predšolski otroci in invalidi imajo prost vstop
 • osnovnošolci, dijaki, študenti, upokojenci: 4,00 €
 • odrasli: 6,50 €
 • družinska vstopnica: 13,00 €
 • vstop v muzejski park: 1,00 €
 • ponujajo tudi možnost kombinirane vstopnice  z Muzejem pošte in telekomunikacij v Polhovem Gradcu

8. Notranjski muzej, Postojna

Notranjski muzej Postojna je ena izmed znamenitosti v Sloveniji in destinaciji Zeleni kras, ki se je posvetila približanju muzejev in muzejskih dejavnosti otrokom.

V muzeju so se vprašali »Kako združiti zabavo in učenje v muzeju? Kako se učiti, ne da bi pomislili na šolo?« Spoznali so, da skozi igro otroci in mladi spoznavajo njim težje dojemljive pojme in sprejmejo muzej kot kraj za druženje, kar je lahko v današnji internetni družbi velik uspeh. Muzej tako organizira različne dogodke za skupine otrok, praznovanja rojstnih dni, lahko pa ga obiščete tudi samostojno in spoznate zakaj je to en izmed boljših slovenskih muzejev.

Poseben del muzejske razstave Kras(na) učilnica

Ta je namenjena samo otrokom. Kras(na) učilnica je ustvarjena, da otroka navdahne za učenje skozi igro. Razstava omogoča, da nadobudnež aktivno raziskuje in se uči z izkušnjo o neverjetnih dejstvih krasa. Otroci bodo spoznali, kaj imata skupnega apnenec in dinozaver, se sprehodili in plezali skozi jamo ter pokukali v Predjamski grad. Razstava omogoča aktivno učenje in raziskovanje z izkušnjo.

Več o muzeju v članku 3 družinska doživetja na Zelenem Krasu to poletje.

9. Ekomuzej Pivških presihajočih jezer, Pivka

Ekomuzej je krasen in poučen muzej o življenju in naravi na Pivškem. Eno najbolj bogatih območij pestrosti rastlinskih in živalskih vrst vam Ekomuzej predstavi v čudovitem svetu igre krasa in vode. Posebna geološka zgradba območja v povezavi z neenakomerno razporejenimi padavinami povzroča veliko nihanje gladine kraške podtalnice, ob čemer ob visokih vodah nastane v dolini kar sedemnajst presihajočih jezer. Za spoznanje njihovega nastajanja je potrebno zavrteti posebno mlinsko kolo. Interakcija otrok v muzeju je zagotovljena!

Martin Krpan v Ekomuzeju
 • Lokacija: Slovenska vas 10, Pivka
 • Odpiralni čas: muzej je odprt le ob nedeljah, različno glede na mesec. Za več informacij klinite tukaj.
 • Vodeni ogledi: za najavljene skupine je obisk možen skozi vse leto. Mi smo bili navdušeni nad strokovnostjo vodenja g. Andreja ter njegovim odličnim čutom za spodbujanje zanimanja pri naših mulcih. Vodič je bil ob prihodu otrok oblečen v Martina Krpana ter s svojo močjo in prigodami za ogrevanje zabaval naše otroke. Vodeni ogled je zajemal vodenje po Ekomuzeju Pivških presihajočih jezer (priporočamo, saj bodo vaši otroci dejansko odnseli dodatno znanje!) ter ogled presihajočega jezera v bližini Ekomuzeja – Petelinjega jezera (cca. 30 minut peš). Za dogovor pokličite na številko 031 775 002.
 • Primerno za vozičke in pse: ja 
 • Primerno za vreme:  v vsakem vremenu

Več o muzeju v članku 6 idej kaj početi z otroki v Pivki in okolici.

10. Muzej v enem najstarejših gradov v Sloveniji, v gradu Prem

Nad slikovito dolino reke Reke kraljuje eden starejših gradov v Sloveniji – grad Prem. Grad s svojo impozantno arhitekturo in živahno zgodovino priča o strateški pomembnosti teh krajev od antike pa vse do konca 19. stoletja. Danes je grad obnovljen v slogu, ki ga je vanj vnesel zadnji lastnik tržaški zdravnik Bruno Zucculin, ki je leta 1927 kupil grad kot razvalino in si na gradu uredil poletno rezidenco.

Zanimiva muzejska zbrika na gradu Prem (Zeleni kras)

Grad lahko obiščete na “klasičen” način ali pa ga skupaj z družino raziščete skozi zanimivo igro in tako odkrijete grajsko skrivnost. Skriti namigi in uganke vas popeljejo skozi vse sobane, na koncu pa vas čaka praktično darilce. Namenjena je posameznikom, parom in ostalim manjšim skupinam, skupaj s starši pa jo lahko igrajo tudi otroci.

Več o muzeju v članku 3 družinska doživetja na Zelenem Krasu to poletje.

11. Muzej ljudskega stavbarstva v Sloveniji – največji muzej na prostem, Rogatec

Muzeji na prostem so odlična ideja, kako preživeti dan v naravi ter s ciljem predstaviti našim potomcem okolje v katerem so nekoč bivali, živeli in delali ljudje – naši predniki.

Muzej na prostem Rogatec je bil leta 1997 nominiran za evropski muzej leta.

IMG_7021
Vhod v muzej na prostem, Rogatec
 • Lokacija: Ptujska cesta 23, Rogatec
 • Spletna stran za več info: www.rogatec.si
 • Primerno za otroke: najbolj priporočeno od okvirno 5. leta naprej
 • Primerno za vreme: ker je muzej na prostem, priporočamo ogled v suhem vremenu
 • Priporočen čas obiska: odvisno od dneva ter delavnic, ki se jih boste udeležili. Mi smo v Muzeju preživeli 2 uri, z obiskom 2 doživljajskih delavnic Okusimo dediščino.
 • Obiskovalci se lahko sprehodite med objekti muzeja (Šmitovo hišo, kovačijo, trgovino z mešanim blagom ali Lodnom, gospodarskim poslopjem, svinjakom, kozolcem, Viničarsko hišo ter Kamnarsko bajto), zeliščnimi vrtovi in tako spoznavate ter raziskujete kulturno dediščino naših prednikov, lahko pa le posedate v mirnem, zelenem, cvetočem okolju.

Vstopnina:

 • odrasli 4eur, otroci do 15. leta 3eur
 • družinska vstopnica (2 odrasla, 2 otroka): 8eur
 • cene delavnic, ki se odvijajo na dan obiska znotraj Muzeja, se ne doplačajo dodatno (trenutno zaradi zaščitnih ukrepov delavnic NE izvajajo!)

Več o muzeju v članku Z otroki v največji muzej ljudskega stavbarstva na Slovenskem.

Članek je z nami napisala super mamica in Kam z mulcem prijateljica Janja, mamica dveh mulcov – Filipa in Erika. Za več informacij nam lahko pišete na: info@kamzmulcem.si.