Z mulcem v Bike Park Ljubljana

0

Naš mulc z veseljem obišče Bike park Ljubljana. Tam uživa v svojem najljubšem športu in preživi kvaliteten prosti čas. Kot mama moram ob posnetkih, ki nastanejo v Bike Parku večkrat zamižati, ampak glede na veselje, ki sodi zraven, pač preživim 🙂 Aprila je nastal tale video z našim še ne štiriletnikom, ki ga z veseljem delim z vami.

Bike Park Ljubljana je bil zgrajen lani in je namenjen prav vsem ljubiteljem gorskega kolesarjenja – začetnikom, izkušenim kolesarjem in seveda tudi vsem vmes. Obsega poligon na območju nekdanjega kamnoloma pod Klobukom je sestavljen iz več poti, ki so speljane po zemlji in preko lesenih ovir. Na poligonu boste lahko preverili in izpopolnili svoje znanje ravnotežja, zavijanja, premagovanja različnih elementov in podobno, služi pa tudi kot odlično izhodišče za kolesarske izlete na Klobuk, Toško čelo, Katarino in celotno Polhograjsko hribovje.

Bikepark
Bikepark je namenjen vsem ljubiteljem gorskega kolesarjenja

V letu 2016 bodo dokončali drugo fazo parka – poligon z več urejenimi in različno težkimi progami, ki se bo nahajal v neposredni bližini končne postaje avtobusa številka 5 v Podutiku.

Lokacija: Podutiška cesta, ob končni postaji avtobusa št. 5 – dostop do parka je po makadamski cesti

Parkirišče: Dostop do samega poligona je dovoljen samo s kolesi ali peš, avtomobile parkirajte pri avtobusni postaji, na parkirišču nekdanje gostilne ali na drugih urejenih parkiriščih v Podutiku.

59c92d93-b263-4fde-83cb-09e9496a7b8b
V Bike parku lahko mulci preskusijo svoje spretnosti

Če vas je video spodbudil, da bi se tudi vaš otrok učil veščin gorskega kolesarjenja, priporočam, da se pri KD Rajd pozanimate o terminih tečajev za otroke.  Za več informacij info@kdrajd.si ali pokličite 041 341 232 (Miha).

V letošnjem letu pa nam člani organizirajo tudi varstvo otrok. Vaši otroci bodo v varnih rokah vzgojiteljice in ljubiteljice gorskega kolesa Žive, medtem ko lahko starši preskusite in izpilite svoje veščine gorskega kolesarjenja z izkušenimi inštruktorji kluba KD Rajd. Za več informacij pokličete na  040 395 078 (Blaž).

KD Rajd organizira tudi tečaje za otroke
KD Rajd organizira tudi tečaje za otroke

Če boste z mulci obiskali Bike park Ljubljana v lastni režiji, upoštevajte naslednja pravila:

– vožnja v parku je na lastno odgovornost

– uporaba primerne čelade je obvezna, priporoča pa se tudi druga zaščitna oprema

– vozite po svojih zmožnostih in ne pretiravajte

– spoštujte progo in okolico, smeti odnesite v koš za smeti

– ne ovirajte drugih pri treningu.

Zgornji opisi in informacije so vtisi in dejstva, ki sem jih doživela z mojo družino. Za več informacij o doživetju mi lahko pišete na info@kamzmulcem.si ali pišete v komentar.