Z mulcem na 12. Grajske dneve

0

V letu 2023 mineva 118 let, odkar je Ljubljanski grad prešel iz državne v mestno last. Za to je zaslužen znameniti ljubljanski župan Ivan Hribar. Ob obletnici odkupa bodo na Ljubljanskem gradu od 20. do 21. maja 2023 potekali tradicionalni Grajski dnevi. Mi jih obiskujemo že nekaj zadnjh let in jih toplo priporočamo vsem staršem mulcev, saj zanimivih aktivnosti ne bo manjkalo.

Grajski dnevi, Ljubljanski grad

Kje in kdaj: Ljubljanski grad, Ljubljana

  • dogodek se bo odvijal v soboto 20.5. in nedeljo 21.5. 2023
  • Vstop na vse prireditve je prost.
  • Za obisk posameznih dogodkov v sklopu 12. grajskih dni priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo. V času Grajskih dni velja enotna znižana cena povratne vozovnice za vzpenjačo.
Grajski dnevi, Ljubljanski grad

Program 12. Grajskih dnevov, Ljubljanski grad

  • V soboto, 20. 5. 2023, bodo grajski norčki od blizu in daleč poskrbeli za najbolj odbite in zabavne norčije. Na grajskem dvorišču ne bo manjkalo smeha. Pa ne le to! V goste prihajajo tudi najbolj mogočni in najbolj spretni čarodeji iz vse dežele. Hokus pokus – ščepec vragolij in dobre volje smo pomešali še s ščepcem čarovnije. Pustite se očarati, morda celo začarati! Pestro dogajanje za grajskimi zidovi zagotovo nikogar ne bo pustilo ravnodušnega.

Pomembno: Število udeležencev za vodene oglede Friderik in lov na zaporniško številko ter Friderik in grajska skrivnost je omejeno. Prijave bomo sprejemali od ponedeljka, 15. 5. 2023, do zapolnitve prostih mest. Posameznik lahko rezervira mesto na vodenem ogledu za največ štiri osebe. Prijavite se tukaj.

  • nedeljo, 21. 5. 2023, na dan odprtih vrat, boste imeli obiskovalci priložnost, da raziščete vse grajske kotičke ter si brezplačno ogledate stalne in občasne razstave. Velik pečat dnevu pa bo nedvomno vtisnil srednjeveški tabor v Grajskem parku. Vsi radovedni, lačni in željni viteškega in plemiškega življenja – vljudno vabljeni!

Pomembno: Število udeležencev vodenih ogledov je omejeno. Prijave bomo sprejemali od ponedeljka, 15. 5. 2023, do zapolnitve prostih mest. Posameznik lahko rezervira mesto na vodenem ogledu za največ štiri osebe. Prijavite se tukaj.

Grajski dnevi, Ljubljanski grad
Tudi Friderik bo tam:)
Srednjeveški tabor, naš obisk na Grajskih dnevih (2016)

Pomembno za starše!

  • V primeru dežja bodo Grajski dnevi prestavljeni na drugi konec tedna v septembru: na soboto, 9., in nedeljo, 10. septembra 2023. Obvestilo o tem bodo objavili na spletni strani in socialnih omrežjih Ljubljanskega gradu.

Zgornji opisi in informacije so vtisi in dejstva, ki smo jih doživele Kamzmulcem mamice z družino. Za več informacij o doživetju nam lahko pišete na: info@kamzmulcem.si.