Z mulcem na 11. Grajske dneve

0

V letu 2022 mineva 117 let, odkar je Ljubljanski grad prešel iz državne v mestno last. Za to je zaslužen znameniti ljubljanski župan Ivan Hribar. Ob obletnici odkupa bodo na Ljubljanskem gradu od 21. do 22. maja 2022 potekali tradicionalni Grajski dnevi. Mi jih obiskujemo že nekaj zadnjh let in jih toplo priporočamo vsem staršem mulcev, saj zanimivih aktivnosti ne bo manjkalo.

Grajski dnevi, Ljubljanski grad

Kje in kdaj: Ljubljanski grad, Ljubljana

  • dogodek se bo odvijal v soboto 21.5. in nedeljo 22.5. 2022
  • Vstop na vse prireditve je prost .
  • Število mest za posamezne dogodke je omejeno. Brezplačne vstopnice bodo na voljo od 16. maja 2022 do zasedbe prostih mest na prodajnih mestih Ljubljanskega gradu in na spodnji postaji tirne vzpenjače na Krekovem trgu. Posameznik lahko prevzame do štiri brezplačne vstopnice.
  • Za obisk posameznih dogodkov v sklopu 11. grajskih dni priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo. V času Grajskih dni velja enotna znižana cena povratne vozovnice za vzpenjačo.
Grajski dnevi, Ljubljanski grad

Program 11. Grajskih dnevov, Ljubljanski grad

  • V soboto, 21. 5. 2022, se pridružite na najbolj zabavnem in okusnem popotovanju skozi čas – Iz jame do mize, na katerem bomo skupaj pripravljali prazgodovinske jedi na ognjišču ter uživali v vrhunski kulinariki grajskih kuharskih mojstrov, ki bodo po receptih iz knjige Jedi časov – časi jedi pripravljali značilne jedi posameznih obdobij. Kot se za dobro zabavo spodobi, bo na Grajskem dvorišču potekal pester in zabaven program za celo družino. Podrobneje si urnik predstav in dogodkov poglejte tukaj.
  • V nedeljo, 22. 5. 2022, na dan odprtih vrat, boste imeli obiskovalci priložnost, da raziščete vse grajske kotičke ter si brezplačno ogledate vse stalne in občasne razstave. Velik pečat dnevu pa bo nedvomno vtisnil srednjeveški tabor v Grajskem parku. Program za nedeljski dan odprtih vrat poglejte tukaj.

O dogajanju na posamezen dan si lahko več preberete na spodnjih povezavah:

Grajski dnevi, Ljubljanski grad
Grajski dnevi, Ljubljanski grad
Tudi Friderik bo tam:)
Srednjeveški tabor, naš obisk na Grajskih dnevih (2016)

Pomembno za starše! V primeru dežja bodo Grajski dnevi prestavljeni na prvi konec tedna v septembru, na soboto, 3., in nedeljo, 4. septembra 2022. Obvestilo o tem bodo objavili na spletni strani in socialnih omrežjih Ljubljanskega gradu.

Zgornji opisi in informacije so vtisi in dejstva, ki smo jih doživele Kamzmulcem mamice z družino. Za več informacij o doživetju nam lahko pišete na: info@kamzmulcem.si.

Smo mamice »rojenih« popotnikov. Nismo rade preveč časa doma. Nismo tudi rade predolgo v eni državi. Vedno aktivne z mulci in v iskanju luštnega preživljanja časa kot mame.

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime