Z družino na rajske Sejšele

1

Sejšeli so rajsko otočje, daleč v Indijskem oceanu. Oddaljeni so 1500 kilometrov od vzhodne obale Afrike. Oddih na rajskih peščenih plažah s palmami je le delček tega kar lahko tam doživite. Mulci bodo najverjetneje res najbolj uživali na omenjenih plažah, jim bo pa lepo tudi v deževnem gozdu, razglednih vrhovih, majhnih mestecih in vasicah, na Kreolskem festivalu, uživali bodo tudi z vožnjo s kolesi ob odkrivanju skritih plaž med granitnimi skalami.

PLAZE, SEJSELI
Rajske plaže, Sejšeli

 

Destinacija: Južna Afrika, Sejšeli

Čas potovanja: December 2017

Časovna razlika: +2

Čas potovanja: 2 tedna

Starost otroka: eno leto in 9 mesecev ter tri leta in pol

Primerno za otroke: vseh starosti.

NA SEJSELIH OB SONCNEM ZAHODU
Sejšeli so primerni za otroke vseh starosti

Vreme: vreme na Sejšelih je primerno za potovanje čez vso leto. Najhladneje je od meseca maja do meseca septembra, a kljub temu temperature presegajo 30 stopinj. Prav v vsakem mesecu v letu lahko neizmerno uživate na Sejšelih.

Let: leteli smo iz Ljubljane v Istanbul (dve uri) in nato osem ur dalje na Sejšele na otok Mahe. Vizum slovenskim državljanom ni potreben.

 

PRISTANEK NA SEJSELIH
Pristanek na Sejšelih

 

Priprave na potovanje: za Sejšele je nujno potrebno predhodno rezervirati prenočišča, saj se vam lahko sicer zgodi, da vas ne bodo spustili iz letališča ali pa vam bodo oni določili prenočišče, ki pa zna biti ekstremno drago.

Rezervacije prenočišč, ladje ter avtomobila: na Sejšelih sicer ni masovnega turizma, kar država tega ne želi in se je temu umaknila tako, da je dvignila cene. Kar se tiče turizma želijo imeti red. Zato je rezervacija prenočišč skoraj nujno potrebna že od doma, priporočam pa tudi rezervacijo avtomobila ter ko ste že tam tudi rezervacijo ladje med otoki Mahe, La Digue in Praslin.

Namestitve: priporočam rezervacije prenočišč v lastni organizaciji, saj je bistveno ceneje. Na internetu lahko najdete prenočišča različnih kvalitet ter cen. Za mnoga prenočišča je potrebno predhodno plačilo.

Cepljenje: ni potrebni

Varnost: Sejšeli so zelo varni. Prav tako so varni, kar se tiče divjih živali, saj na kopne ni nobenih nevarnih živali. V morju sicer so nevarne morske kače, a so izredno redke. Morski psi pa se nahajajo samo za koralnimi grebeni.

NEJ Z DOMACINKO
Nej z domačinko, Sejšeli

 

Sporazumevanje: angleško

Voda: je pitna iz vodovodov ter tudi potokov

Valuta: Sejšelski rupij (1€ = 16,5 Sejšelskih rupij)

Budget:

 • Letalska vozovnica za odraslega 650€, za otroka nad dve leti 550€, za otroka pod dve leti brezplačno
 • Cena apartmaja za štiri odrasle (za majhne otroke ja brezplačno) za en teden cca 1000€ in več
 • Povratna cena ladje med Mahe in Praslin je 100€
 • Cena obroka na osebo v restavraciji od 20€ dalje
 • Cena piva 6€
OBROK NA ULICI
Obrok na ulici, Sejšeli

 

OTOK MAHE

Otok Mahe je največji izmed Sejšelskih otokov. Na njem je edino mednarodno letališče in pa tudi glavno mesto Viktorija. Na otoku Mahe živi večina vsega prebivalstva na Sejšelih.

Kaj si ogledati na otoku Mahe:
 • Glavno mesto Viktorija, ki velja za najmanjšo prestolnico na svetu. Večkrat letno izvajajo kreolske festivale polne plesa in glasbe. Vreden ogleda je tudi tempelj v centru ter urni stolp, ki je kopija stolpa iz Londona
 • Pohodništvo: za ljubitelje pohodništva je otok Mahe pravi raj, saj imajo zelo dobro urejene pohodne poti. Na začetku vsake poti, ki se običajno nahajajo ob glavnih cestah je tabla z opisom poti. Hribi so zelo lepi ter lepo razgledni.
 • Plaže: naokoli celega otoka se nahaja mnogo čudovitih plaž. Opozorilne table opozarjajo, ali je kopanje dovoljeno ali ne. Voda je zelo topla, tako da se pogosto niti ne morete ohladiti. Vse plaže so peščene z mnogo plitvine. Pravi raj za mulce.
HINDUJSKI TEMPELJ
Hindujski tempelj, Mahe, Sejšeli
V HINDUJSKEM TEMPLJU
V hindujskem templju, Mahe, Sejšeli
SUZI Z DOMACINOM
Suzi z domačinom, Mahe, Sejšeli
URNI STOLP V VIKTORIJI
Urni stolp v Viktoriji, Mahe, Sejšeli
TRZNICA
Tržnica, Viktorija
KREOLSKI FESTIVAL
Kreolski festival, Mahe, Sejšeli
RAZGLED IZ HRIBOV, MAHE
Razgled s hribov Mahe, Sejšeli
NASADI CAJA
Nasadi čaja, Mahe, Sejšeli
NESKONCNI BAZEN
Neskončni bazen, Mahe, Sejšeli
LEPE PESCENE PLAZE NA SEJSELIH
Lepe peščene plaže na Sejšelih
OTOK PRASLIN

Otok Praslin je drugi največji otok na Sejšelih in po mnenju mnogih najlepši. Ima eno veliko posebnost, dvojni kokos.

Kaj si ogledati na otoku Praslin:
 • Park Valle de Mai: gre za naravni park, kjer rastejo palme, ki imajo plod dvojnega kokosa. Vstopnina je 30€, a je park vreden ogleda. Po parku so lepo urejene pohodne poti, vse so tudi zelo dobro označene. Poleg tega pa prejmete tudi zemljevid. Povsem od blizu si boste lahko ogledali dvojni kokos, ki raste samo tukaj. Je pod Unescovo zaščito.
 • Plaže: tudi na tem otoku je neomejeno plaž, ki so pravi raj za mulce ter tudi starše
 • Potapljanje: potapljanje je sicer popularno na vseh otokih, a s partnerjem sva si ogled tropskih ribic na globini 20 metrov privoščila ravno na Praslinu. Cena enega potopa je 50€. Popularni pa so tudi potopi, kjer lahko od blizu opazujete morske pse.
PLAZE NA SEJSELIH
Plaže na Sejšelih, Praslin
SEJSELSKE PLAZE
Sejšelske plaže
DVOJNI KOKOS
Dvojni kokos:) Praslin, Sejšeli
SUZI Z BABICO NA PLAZI
Z babico na plaži:) Praslin, Sejšeli
VALLE DE MAI, KJER RASTE DVOJNI KOKOS
Valle de Mai, kjer raste dvojni kokos, Praslin, Sejšeli
SUZI Z DOMACINKO
Z domačini, Praslin, Sejšeli
POCITEK NA PLAZI
Počitek na plaži, Praslin, Sejšeli
LA DIGUE

Najbolj poseben izmed Sejšelskih otokov, saj na njem ni avtomobilov. Po njem se lahko prevažate samo s kolesom ali pa se na raziskovanje otoka podate peš.

Kaj si ogledati na La Digue:
 • Po kolesarskih poteh: po celotnem otoku, ki je sicer zelo majhne (s kolesom se ga da prevoziti v cca dveh urah) je veliko lepo urejenih kolesarskih poti. Ko smo z ladjo prispeli na otok in najeli kolesa za ves dan (cena okoli 15€) smo dobili še zemljevid ter otroške sedeže (brezplačno) in se podali na raziskovanje otoka
 • Plaže: plaže tukaj so zares čudovite, saj so še bolj prazne kot na prejšnjih dveh otokih. Poleg tega pa je tukaj nekoliko več velikih granitnih skal.
 • Želve: med kolesarjenjem po otoku si lahko ogledate tudi orjaške želve. Pozor: ker jim lahko pridete povsem blizu, bodite pozorni na mulce, ki stikajo okoli njihove radovedne glave – želve imajo namreč zelo močan ugriz.
KOLESARJENJE PO OTOKU LA DIGUE
Kolesarjenje po otoku La Digue, Sejšeli
S KOLESI PO LA DIGUE
S kolesi po otoku La Digue, Sejšeli
KOLESARJENJE, LA DIGUE
Kolesarjenje po otoku La Digue, Sejšeli
LA DIGUE
La Digue, Sejšeli
V NESKONCNEM BAZENU
V neskončnem bazenu, La Digue, Sejšeli
Z ATIJEM NA LA DIGUE
Z atijem na otoku La Digue, Sejšeli
POD PALMO NA PLAZI
Pod palmo na plaži, La Digue, Sejšeli

Preverite aktualne akcije za varen in brezskrben dopust na Sejšelih na portalu Z LETALOM NA POTI. 

Mateja je svetovna popotnica, katera je konec osnovne šole začela potovati s svojo babico. Njuna skupna potovanja so ju spremljala dobrih sedemnajst let in sicer je bilo zanju zadnje skupno potovanje, ko je Mateja bila prvič noseča. Prepotovali sta mnogo držav v Evropi, Ameriki, nekaj tudi v Aziji ter Afriki. Zaradi bolezni je njena babica nehala potovati, njeno mesto pa je najprej nasledila hčerka Suzi, kmalu za tem pa še sin Nej. Sedaj skupaj raziskujejo širni svet, gorski svet ter tudi jamski svet. Skupaj z očetom pa se vsi podajajo tudi v svet glasbe. Matejo lahko spremljate na FB strani Traveler Mateja Mazgan ali na jo berete na njeni novi spletni strani www.aktivna-druzina.si. Za več informacij o potovanju nam pišite na info@kamzmulcem.si.