Na rojstni dan vsi v Hišo iluzij!

0

Otrok: “Povabil bom vse svoje najboljše prijatelje, noro se bomo zabavali. Nepozabno bo!”

 Mama: “Oh vse je treba organizirati, le kaj mu naj pripravim?«

 

Ta klasičen scenarij vam je staršem zelo znan. Če želite svojemu darilu življenja za rojstni dan podariti najlepše darilo in si prihraniti čas in energijo – preverite novo unikatno rojstnodnevno ponudbo muzeja Hiše iluzij. Muzej namreč že od leta 2016 omogoča praznovanja prav posebnih rojstnih dni v svojih prostorih v središču Ljubljane (Kongresni trg 13). V njem se lahko med drugim otroci dvignejo v vesolje, si privoščijo glavo svojih prijateljev na krožniku in se znajdejo v narobe obrnjenem svetu! Več o njihovi ponudbi nam je v pogovoru zaupala odgovorna za izvedbo rojstnih dni Ana Senčar.

Ana, kaj imate v vašem muzeju na voljo v ponudbi praznovanja rojstnih dni?

»V naši klasični rojstnodnevni ponudbi starši dobijo možnost zakupa okrašenega prostora (prav unikatno stripovsko 2D porisano sobico), možnost pogostitve (na voljo imajo jedilni pribor), voden ogled po muzeju z vodičem in potem še animacijo z igrami.

Sedaj pa smo našo rojstnodnevno ponudbo še razširili. Po novem imamo možnost vodenja z enim dodatnim animatorjem (če bi v tem času starši raje odšli na kavico), ponudbi pa smo dodali še zabavno tekmovanje 1,2,3 Roke gor!, ki je neke vrste poligon za reševanje spretnostnih in miselnih izzivov – za katere bodo imeli minuto časa, da jih opravijo. Novost bo tudi možnost podaljšanja časa praznovanja z animacijo z večjimi igrami (npr. z Jumbo Jengo in Twisterjem).

Pri nas poskrbimo za celostno izkušnjo, ki je v prvi vrsti zabavna, slavljenca pa postavi v središče pozornosti. To je njegov dan, zato mu želimo pričarati najboljšo rojstnodnevno zabavo, o kateri bo še en mesec govoril s svojimi povabljenci. Naša glavna naloga je, da se otroci zabavajo, da mu z izzivi zmasiramo možgančke, hkrati pa spoznajo tudi svet iluzij.«

Kaj sploh so iluzije in zakaj je lahko izkušnja z iluzijami otrokom koristna?

“Iluzije predstavljajo nek trenutek, ki te potegne iz vsakdana in iz avtopilota naučenih podatkov. Je neko popačenje čutnega spoznavanja. Po domače rečeno, nekaj kar naše možgane prelisiči. Ob srečanju z iluzijo pa otroci lahko začnejo tvoriti nove nevronske povezave v možganih, kar jim lahko v šoli in na splošno v življenju spodbudi kreativnost, logiko.«

Torej je praznovanje rojstnega dneva pri vas tudi poučno?

»Ja, naši izurjeni animatorji tudi med samim ogledom otrokom postavljajo izzive in miselna vprašanja, ki jih povabijo k razmišljanju, uporabi logike. S sestavljanjem sestavljank v naših igralnicah pa si lahko tako otroci, kot njihovi odrasli spremljevalci, celo povišajo IQ in čustveno inteligenco. To je ena od glavnih stvari po kateri se razlikujemo od ostalih ponudnikov – otrokom damo nekaj več kot samo zabavo za tisti kratek čas, ko so pri nas. To jim lahko koristi tudi kasneje v šolskem izobraževanju. Celoten ogled je prilagojen specifični starostni skupini (vse od nekje 4. leta dalje). Sestavljanke in igre, s katerimi se otroci spoznajo v muzeju, pa so naprodaj tudi v naši trgovinici v pritličju muzeja, tako da lahko delček svoje izkušnje odnesejo s seboj domov.”

Kaj otroci doživijo na ogledu muzeja?

“Marsikaj, kar v vsakdanjem življenju nimajo priložnosti. Vsaka naša soba je posebna, zanimivosti se stopnjujejo in ko pridejo do vrha muzeja otroke pričaka presenečenje, katerega ponavadi vsi najraje izkusijo! Možnosti za zabavo je res ogromno.

Lahko se fotografirajo z našim prav posebnim kalejdoskopskim fotoaparatom, visijo iz stropa ali se v eni izmed sob prelevijo v velikana.«

Kakšne pa so nalogice, ki jih bodo v osveženi ponudbi v tekmovanju 1,2,3 Roke gor! opravljali otroci?

»Morali bodo na primer s slamicami v ustih pobirati lističe papirja, iz različnih črk sestavljati besede ali pa zadeti luknje s papirnatimi letali. S temi premišljeno zasnovanimi minutnimi izzivi otroci razvijajo fino motoriko, ravnotežje, koordinacijo, potrpežljivost, vztrajnost koncentracijo, strateško razmišljanje in še marsikaj drugega. Ob vsem tem pa se družijo in zabavajo s svojimi prijatelji, si z njimi utrjujejo povezanost in kooperativnost. Vse te spretnosti jim bodo koristile v nadaljnem življenju. Ob koncu tekmovanja pa imamo za otroke pripravljene tudi nagradice.«

Kaj pa, če so otroci ogled muzeja že izkusili v preteklosti? Jim bo praznovanje dolgočasno?

»Ne, ker je to popolnoma drugačna in bogatejša izkušnja od našega siceršnjega vodenega ogleda, kjer otroci spoznajo le iluzije.«

Kdo pa so vaši animatorji?

»Vsi naši animatorji imajo zelo radi otroke in z njimi ravnajo ljubeče in odgovorno. Prihajajo iz vseh vetrov – nekatere med njimi so tudi mamice, ki imajo že tako velik čut za otroke. Sicer pa imajo nekateri tudi izkušnje iz taborništva, so podkovani s pedagoškimi znanji in z izkušnjami izvajanja različnih animacij (otroških, športnih itd.). Če pa se v skupini otrok najde kakšen (preveč) navihan junak, ga zna vsak naš animator v trenutku elegantno postrojiti,” v smehu pogovor zaključi Ana.

Naj se torej vaše beljenje glave o rojstnodnevnem praznovanju vašega otroka konča z mislijo: “Ok pa pojdimo v Hišo iluzij. Mali bo doživel nekaj zabavnega in koristnega. Jaz pa si bom lahko malo odpočila, tudi sama kaj novega izvedela in ne bom rabila spet sama vse planirati.”

Raziščite potenciale svojih čutil in uma – na rojstni dan vsi v Hišo iluzij!

 *Rojstni dan lahko rezervirate na e-naslovu: rojstni.dnevi@houseofillusions.si

Vse dodatne informacije v zvezi z rojstnodnevno ponudbo najdete na njihovi spletni strani.

(Hiša iluzij organizira tudi vodene teambuildinge in vodene oglede šolskih skupin. Za rezervacijo pišite na e-naslov: rezervacije@houseofillusions.si)

Instagram: @hisa_iluzij

Tiktok: https://www.tiktok.com/@house_of_illusions

Facebook: https://www.facebook.com/HisaIluzij/

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime