Vikend kampiranje v Bovcu in izlet do Rabeljskega jezera

1

Prvi topel vikend letošnjega poletja, sva se s sinom odločila za prvo izkušnjo taborjenja. Zaradi neokrnjene lepote narave ter primernosti za družine, sva izbrala za najino destinacijo prečudoviti Bovec.

Lokacija: Kamp Adrenalinček

Kamp ima izredno izhodiščno lego za pohode (v bližnji okolici je med drugim tudi slap Kozjak ter več pohodniških točk), obiščete lahko mestno jedro, kjer se lahko posladkate s palačinkami, seveda pa ne izpustite kopanje v smaragdni reki ter igro na brežini reke Soče.

tabla adrenalinček
Kamp Adrenalinček je bil odlična izbira za vikend

 

Nikola Vuk na Soči
Uživanje smaragnde reke, Bovec

 

Primeren čas obiska: od maja do konca septembra

Priporočen čas obiska: cel dan, še bolje vikend, najbolj pa boste kraj doživeli, če se odločite kar za krajše počitnice

Primerno za otroke: dojenčki v nosilkah, malčki  predšolski, šolarji

Oddaljenost od Ljubljane: 130 km, čas vožnje: slabi dve uri

Primerno za vreme: vse, v primeru dežja je za prenočišče poskrbljeno, otroci pa se lahko podijo po travnatem področju (v kolikor starše ne moti da so blatni), ali pa se zadržujejo v centralni kuhinji.

Primerno za pse: psom prijazna izletna točka

Zakaj bi ponovno izbrala Kamp Adrenalinček?

1. Kamp je družinam prijazen

2. Ima urejeno majhno otroško igrišče,

igrišče kamp adren.
Igrišče Adrenalinček, Bovec

 

3. Urejene sanitarije ter energetske rešitve– labirintno oblikovane zunanje tuše s stalno toplo vodo (saj se grejejo na solarne celice)

adren.3
Idejne rešitve, Kamp Adrenalinček, Bovec

 

4. Super idejno postavitev centralne kuhinje v središčni legi, kjer so glavna atrakcija ”brazilierosi” – viseče mreže. Za starše bo poleg tega zanimiv in dnevno uporaben odprti žar, kotel za kuhanje in še marsikaj bi se našlo. V bližini kampa so tudi gostilne kamor se lahko odpravite na obed, v primeru da vam je ljubše jesti zunaj.

brazil. andren.
Kuhinja

 

5. Druženje med gosti, predvsem otroci. Mize so postavljene v krog, kar omogoča druženje med obiskovalci.

6. Dobra postavitev šotorov, ki so postavljeni pod leseno ogrodje (brunarico). Pod je dvignjen in tako nimate težav premočenega šotora v primeru dežja. V šotoru so tudi udobne blazine in prekrivala ter vzglavniki.

Nikola Vuk v šotoru
Šotori, Kamp Adreanlinček, Bovec

 

Ideja za dodaten izlet v okolici – obisk Rabeljskega jezera (Cave del Predil)

Rabeljsko jezero je ledeniškega izvora. Jezero in njegova okolica se nahajata v neokrnjeni naravi, ki nam poleg ”gorskega ambienta” nudi tudi prečudovit razgled in spokojen mir. V bližini jezera je prav tako kamp, kjer lahko prenočite.

rabeljsko jezero 2
Rabeljsko jezero

 

 

Doživetje je za Kam z mulcem delila mamica Daniela, 36 letna polnozaposlena mama, ki rada prosti čas izkoristi s svojim sinom Nikolo za različne izletne točke. Nikola je izreden govorec in rad raziskuje. Od prevoznih sredstev obužuje praktično vse, od avtomobila do aviona, vsaka dolga vožnja pa ga uspava. Obožuje živali, najraje pa ima našo mačko Dio. Za več informacij o izletu nam pišite na kamzmulcem.si