Veliko igrišče ob Savi z mini živalsko farmo

3
Ric Sava ima mini ZOO

Otroško igrišče Rekreacijskega in izobraževalnega centra (RIC) Sava v Tomačevem, je kraj, kjer lahko preživiš par uric v mirnem, sproščujočem okolju stran od mestnega vrveža. Center s svojo zasnovo ponuja možnosti za številne aktivnosti v naravi, po katerih bodo mulci samo popadali v postelje.

LOKACIJA:  točna navodila, kako se pripeljati ali pri kolesariti do igrišča, si lahko preberete tukaj. 

PRIMERNO ZA: dojenčke, kobacaje, hodeče malčke, večje mulce, kolesarje, poganjavčkarje, plezalce, tekače 🙂

PRIMEREN ČAS: pomlad, poletje, jesen (ko je lepo vreme).

PREVIJANJE: previjalnice ni, ampak zato lahko otroka previjete na mehki travi ali v leseni hišici na igrišču.

HRANA: manjši gostinski objekt, ki nudi pijačo (prigrizke prinesite s seboj)

5 AKTIVNOSTI za mulce

1. Veliko ograjeno otroško igrišče (lesena igrala, lesen hiške, plezala)

Na velikem ograjenem igrišču boste našli lesena igrala, hutko, dva peskovnika in dva hribčka ter plezala ter veliko klopic za počitek. Znotraj igrišča je manjši gostinski lokal, kjer lahko starši uživajo ob kavici, medtem ko otroci tekajo po velikem igrišču ali pa se podijo s poganjalčki. Predlagam, da si s seboj prinesete dekico za na travo in si na mehki travi organizirate mini piknik z mulci.

FullSizeRender_1
Plezala
IMG_5953
Gugalnica za pogumne
20150510_110937
Piknik deka pride prav
IMG_0106
Leseni traktor s senom v prikolici

Več o otroškem igrišču RIC Sava si preberite na tej povevezavi. 

2. Opazovanje domačih živalih (ovce, koze, kokosi, pujski, konji itd.)

Ob igrišču je tudi manjša živalska farma, kjer otroci lahko opazujejo pujske, ovce, koze in račke. Okoli farme pa tekajo putke in simpatični petelini.

20150510_105554
Opazovanje koz
IMG_5953 (1)
Čisto pravi pastir

 

3. Kolesarjenje in vozičkanje po čudoviti sprehajalni/ kolesarski/ konjeniški poti ob Savi

Smer Sneberje: tik ob igrišču poteka tudi pešpot Rekreacijsko izobraževalnega centra Sava, ki vodi od Tomačevega do Sneberij. Pešpot je urejena s klopmi, na poti pa najdeš tudi plezalno steno, trim naprave in igrišče za disk golf.

120524_otvoritevricsava_nrovan_003
Čudovita pešpot (Foto: Nik Rovan)

Več o pešpoti RIC Sava si preberite na tej povezavi. 

Smer Tacen: Makadamska sprehajalna pot, zaprta za promet je urejena tudi v smeri od RIC Sava proti Hipodromu, do Črnuškega mostu in naprej do Tacna. Pod Tomačevskim mostom (Črnuška obvoznica) je manjše igrišče, balvan za plezanje in rekreacijske naprave za odrasle, ki pa so za plezanje zanimive tudi najmlajšim. Od Črnuškega mostu dalje je pot prevozna s kolesi, ni pa posebej urejena. Po njej je možno prit ob reki naprej do Tacna.

IMG_8293
Urejena pot ob Savi
IMG_8303
Rekreacijsko igrišče v bližini Tomačevskega mostu.

4. Zabava ob reki Savi

Našemu mulcu ni nikoli zadosti vode – če nič drugega lahko ure in ure meče kamenčke v vodo. Na lep pomladni dan sta se s prijateljico odločila, da bosta tudi malce čofotala in to se je spremenilo v eno veliko kričanje od sreče.

IMG_5968
Konji užvajo v vodi
FullSizeRender
Mulci pa še bolj

 

5. Opazovanje konjev in jahanje ponijev

Tik ob igrišču se nahaja tudi PIP konjeniški klub. Otroci lahko uživajo ob opazovanju islandskih konjev, ki trenirajo za ograjo, jih opazujejo, ko jih čistijo, spoznajo žrebička ali pa se odločijo za sprehod s ponijem po eni od učnih poti.

IMG_5953
Tudi konji se kopajo, umivajo zobe, krtačijo…
IMG_5956
Živahni žrebički so vedno zanimivi

O RIC Sava

Rekreacijske in izobraževalne površine ob desnem bregu Save potekajo od Tomačevega do Sneberij. Z urejeno okolico je odličen prostor za sprostitev, rekreacijo in aktivni oddih. Obiskovalcem s piknik prostori, otroškim igriščem, malo živalsko farmo, kolesarskimi in pešpotmi ter konjeniškimi dejavnostmi, ponuja zatočišče pred mestnim vrvežem (RIC Sava, 2015).

Ponujajo tudi najem 10 piknik prostorov – tudi s pokrito streho  (ponudbo si oglejte na spodnji povezavi). V lepem vremenu je lokacija zelo  primerna za praznovanje rojstnega dne. Piknik sezona se prične sredi aprila.

Spletna stran RIC Sava 

Zgornji opisi in informacije so vtisi in dejstva, ki sem jih doživela jaz z mojo družino. Za več informacij o potovanju mi lahko pišete na: info@kamzmulcem.si