Velika razstava pajkov in škorpijonov

0

V IKONA CENTER Maribor – bivši Planet Tuš Maribor 

Največji pajek na svetu!  Najbolj strupen škorpijon na svetu! Največji škorpijon na svetu! In še več kot 45 drugih vrst živih pajkov in škorpijonov.

Razstava živih pajkov in škorpijonov iz zasebne zbirke Saše Čotarja iz Slovenije, bo svoja vrata odprla v ponedeljek 26. februarja 2024 v pritličnih prostorih IKONA centra zabave – bivšega Planeta Tuš na Poljanah 18 v Mariboru.

Na razstavi se lahko iz oči v oči srečate z več kot 45 različnimi vrstami pajkov in škorpijonov iz vsega sveta – od Amerike, Afrike do Azije. Razstavljene so geografsko in barvno raznolike vrste ptičjih pajkov med katerimi najdemo tudi nekatere ogrožene vrste. Na ogled so izjemno zanimive pritlikave vrste ptičjih pajkov, zloglasne smrtonosne črne vdove in orjaška strupena striga, ki se ponaša z enim najbolj bolečih ugrizov na svetu. Med škorpijoni bi izpostavili indijskega rdečega škorpijona, ki velja za najbolj strupenega škorpijona na sploh.

Splošne značilnosti teh živali lahko obiskovalci spoznajo preko številnih izobraževalnih plakatov, vsak terarij pa je opremljen s podatki o specifičnih značilnostih posamezne vrste.

Se vidimo – če si upate!

  • OBRATOVALNI ČAS:  od 26.2.2024 do 5.5.2024, odprto vsak dan od 10. do 19. ure
  • Organizator razstave je Sitra d.o.o. in Sašo Čotar s.p.

(morebitne naknadne spremembe obratovalnega časa bodo objavljene
na spletni strani razstave – www.arachnoterra.com)

Kontakt: devapuri@gmail.com, 041 743 830