Velenjsko jezero ponuja vse kar si mulc poželi

1

Topli popoldnevi so bili kot nalašč za obisk enega izmed treh Šaleških jezer – kopališče na Velenjskem jezeru. Obiskovalcu ponuja prav vse – kopanje, številne aktivnosti v vodi, otroška, teniška, odbojkarska igrišča in veliko izbire za lačne želodčke.

Na vroč poletni dan sta me je obiskali hčerka in vnukinja. Želeli smo si obiskati čedalje bolj urejeno in obiskano Velenjsko jezero. Občina, društva in tudi obrtniki čedalje več truda vlagajo v turizem, zato je poleg kopanja v jezeru, to obiskano tudi zaradi svoje okolice, še posebej v teh vročih julijskih dneh. Velenjsko jezero je čisto in urejeno jezero, na katerem je stalno prisoten reševalec iz vode.

Primeren letni čas obiska: vsi letni časi. Tudi v pomladnem, jesenskem in zimskem času je možno najti nekaj za naše mulčke.

Priporočen čas obiska: polovica dneva do cel dan.

Primerno za otroke: dojenčki, malčki, predšolski in šolarji.

Vreme: Izlet je primeren v vseh vremenskih pogojih, le v primeru dežja ne.

Hrana in pijača:  Ob jezeru sta bar in restavracija.

Lokal ob plaži, kjer poleg osvežilnih pijač in sladoleda, dobite tudi slatsne toaste.
Bar Plaža, kjer poleg osvežilnih pijač in sladoleda, dobite tudi slatsne toaste.

Previjalnica: Nahaja se v kampu v neposredni bližini, čeprav lahko privijanje opraviš v sanitarijah lokala ali restavracije.

Primerno za pse: Delček plaže so namenili prav za pse – prostor pod Kinološkim društvom Velenje, gre za okoli sto metrov.

POT: Iz Ljubljane do Velenjskega jezera je cca. 90 km. Manjši mulci običajno zaspijo ob začetku vožnje in spijo do parkirnega prostora ob jezeru.

Manjši del plaže na levem bregu jezera. Tu so vidiš predvsem mame, očke, babice in dedke v družbi mlajših mulčkov vseh starosti.
Manjši del plaže na desnem bregu jezera. Tu so vidiš predvsem mame, očke, babice in dedke v družbi mlajših mulčkov vseh starosti.
Plaža je lepo urejena.
Plaža je lepo urejena.
Večina obiskovalcev ima briače kar na mehkem travniku ob plaži. Na tem delu so senčniki priporočljivi.
Večina obiskovalcev ima briače kar na mehkem travniku ob plaži. Na tem delu so senčniki priporočljivi.
IGRALA V JEZERU
Napihljiva igrala v vodi vabijo staro in mlado.

 

Ob koncih tedna je na plaži prisoten tudi reševalec.
Ob koncih tedna je na plaži prisoten tudi reševalec iz vode.
Labodje družinice brezskrbno plavajo v neposredni bližini kopališča.
Labodje družinice brezskrbno plavajo v neposredni bližini kopališča.

Ostale aktivnosti v mestu Velenje in okolici:

Novost mesta Velenje je nova mobilna aplikacija Lov na svetilko skrivnosti – Trippstory, prek katere na zabaven način s Piko Nogavičko spoznavaš mesto

Preden se odpravite na kopanje na divja in urejena kopališča priporočamo, da si preberete nekaj zelo uporabnih nasvetov, kako poskrbeti za svojo varnost in varnost otrok, ki jih je pripravila policija: NASVETI.

Ta članek je napisal srečni prijatelj, oče in dedek moji dragi družinici, vesel, da hčerka  nadaljuje raziskovanje narave, znamenitosti, gora kot sem jih nekdaj sam in s družino. Zelo me veseli, da s partnerjem nadaljujeta omenjeno tradicijo z vnučko Lauro, ki kaže ogromno zanimanje za dogodivščine v naravi in s psičkama. Druženje nasploh in še posebno v naravi s prijatelji nam daje novih moči in potrebno energijo za premagovanje nujnih, a manj prijetnih opravil v življenju.