Vaši najljubši izleti z mulci v 2016

0
Velika Planina ponuja ogromno možnosti v vseh letnih časih

Predlogi za izlete z mulci so bili tudi letos med najbolj iskanimi na naši strani. Veseli smo, da smo veliko idej dobili tudi od vas in z veseljem “odkrijemo” nov kraj po vašem predlogu. Veseli pa smo tudi vaših pozitivnih odzivov, ko obiščete kraj, po našem predlogu.

Opisi in ideje za izlete so še vedno “iz prve roke”, kar pomeni, da smo jih preizkusili in jih šele nato delili z vami. Tako bo tudi v 2017 🙂

1. Belopeška jezera

Belopeška jezera so priljubljena izletniška točka tik za mejo, na Italijanski strani. Iz Kranjske Gore do tja vodi urejena kolesarska steza, ki jo obdajajo najlepši razgledi na okoliške hribe. Preberite več.

Čudovito jezero na italijanski strani (Belopeška jezera)
Čudovito jezero na italijanski strani (Belopeška jezera)

2. Planinski dom Komenda

V večnem lovu za razgibanimi otroškimi igrišči, smo v naše veselje, na priporočilo kar nekaj naših bralk, meseca maja preizkusili tudi tega ob Planinskem domu Komenda. Ob zavetju dreves in narave ter več možnostmi za otroško igro, obisk Planinskega doma Komenda zagotovo priporočamo kot destinacijo za krajši družinski pobeg.

Ogromno otroško igrišče pri Planinskem donu Komenda
Ogromno otroško igrišče pri Planinskem domu Komenda

3. Janče – igralni raj na prostem

Do Janč vas vodi kratek vzpon, ki ga bodo zmogli tudi najmlajši, na vrhu pa bo mulce pričakal pravi mali igralni raj. Zakaj vse se je naš dopoldanski izlet zavlekel za par ur, pa preberite v tem članku.

Igralni raj na Jančah
Igralni raj na Jančah

4. Igrišče ob Savi, Ljubljana

Otroško igrišče Rekreacijskega in izobraževalnega centra (RIC) Sava v Tomačevem se je lani znašel na samem vrhu seznama. Tudi letos je med najbolj priljubljenimi, kar pa ni čudno, saj gre za kraj, kjer lahko preživiš par uric v mirnem, sproščujočem okolju stran od mestnega vrveža. Center s svojo zasnovo ponuja možnosti za številne aktivnosti v naravi, po katerih bodo mulci samo popadali v postelje. Preberite več.

Ric Sava ima mini ZOO
Ric Sava ima mini ZOO

5. Gobavca nad Mengešom

Gobavca je hrib nad Mengešom, kjer sta kar dve med mulci priljubljeni točki:

  • Mengeška koča leži na gozdnem hribčku nad Mengšem. Bodite pripravljeni, da se lahko vaš kratek obisk z mulci, zaradi zabave na vrhu, raztegne tudi na nekaj ur. Mi smo našteli 5 razlogov za obisk. Preberite več.
  • Pr’ Fartku je družinam prijazni lokal Pr ‘ Fartku nad Mengšem, kjer so starši uživali prijetno popoldne, medtem ko so mulci uživali na številnih igralih. Preberite več.
Ogromno igrišče Pr' Fartku
Ogromno igrišče Pr’ Fartku nad Mengšom

6. Po Rilkejevi poti do Devinskega gradu (Italija)

Če so vaši mulci (pre)polni energije, poleg tega pa obožujejo zgodbe o vitezih in gradovih, je sprehod po Rilkejevi poti in obisk Devinskega gradu idealen za vaš družinski izlet. Pomirjajoč razgled na morje in čudovite vonjave mediteranskih rastlin pa bodo sproščujoče delovale tudi na odrasle. Preberi več.

Razgled
Razgled na Devinski grad (Rilkejeva pot)

7.  Velika Planina

Velika planina je zanimiva celo leto, saj nam vsak letni čas postreže s svojo pravljico. Zrak, razgled, kosilo so najboljša nagrada za prehojeno pot. Preberite več.

Opazovanje jezerc na Veliki Planini
Opazovanje jezerc na Veliki Planini

8. Menina Planina

Pot do doma na Menini planini omogoča krasen izlet z mulci, ki ne zahteva veliko truda, nagradi pa s prekrasnimi pogledi na pašnike. Mulci bodo uživali tudi ob spremljanju pašnje ovac in konjev, najbolj pa jih bo gotovo navdušilo srečanje iz oči v oči s kravami in telički. Pot je široka in ravno prav položna, da jo lahko prevozite tudi z vozički. Preberite več.

Družinska idila na Menini planini
Družinska idila na Menini planini

9. Robanov kot

Čarobna pot do Robanove planine je ravno prav dolga in ves čas položna, zato jo lahko prehodijo mulci sami oziroma je prijazna tudi do staršev, ki imajo dojenčke v nosilkah. Preberite več.

Čudovit Robanov kot
Čudovit Robanov kot

10. Rašica

Naj bo sonce ali sneg, na vrhu Rašice je vedno veselo. Poleti nas gozd ščiti pred soncem, pozimi pa zaradi lahko dostopnega terena kljub snegu pridemo na vrh tudi z otroki. Gozd, ki obdaja Rašiško pobočje pa je tako ali tako sam po sebi dovolj zanimiv, da se otroci nadihajo svežega zraka, ne glede na vreme in letni čas. Preberi več.

Na Rašici vas bodo razvajali z domačimi posladki
Na Rašici vas bodo razvajali z domačimi posladki

 

Zgornji opisi in informacije so vtisi in dejstva, ki smo jih doživele z našimi družinami. Za več informacij o posameznem izletu, nam lahko pišete v komentar ali na info@kamzmulcem.si.