Vabljeni v Tivoli na razstavo Ustvarjalni otrok

0

Pionirski dom – Center za kulturo mladih v letošnjem letu obeležuje 60 let delovanja, jubileju pa se bodo poklonili tudi s pregledno razstavo z naslovom Ustvarjalni otrok, ki bo na ogled do 4. septembra. Vsi ljubitelji umetnosti  vabljeni, da se radovedno ter s kančkom nostalgije sprehodite med panoji in prebudite otroka v sebi.

Kaj: razstava Ustvarjalni otrok

Kje: Jakopičevo sprehajališče, park Tivoli v Ljubljani

Kdaj: od 21. julija do 4. septembra 2023

Več: pionirski-dom.si

Postavitev panojev s fotografijami na Jakopičevem sprehajališču opazovalca razstave popelje skozi večplastno bit Pionirskega doma od začetka leta 1963 do današnjih dni. Skrbno izbrani trenutki in občutki, ki so jih v šestdesetih letih ujeli v objektiv, odstirajo bogat program Pionirskega doma. Z barvitostjo fotografij želijo pokazati našo raznolikost ter razvoj dejavnosti in ob enem poudariti, da je trenutek za praznovanje tukaj in zdaj.

Avtor razstave je dolgoletni pedagog za risanje in slikanje v Pionirskem domu, Iztok Amon. S pedagoškim delom, delavnicami, razstavami in številnimi predstavitvami deluje na različnih področjih. Pri snovanju razstave Ustvarjalni otrok se je ukvarjal z otroki in mladimi, ki so v bogati zgodovini Pionirskega doma ustvarjali svoje izdelke in primerjal, kako mladi to počnejo dandanes. Primerjava in dokumentacija gradiva predstavlja svojevrsten izziv pri snovanju kulturnih programov in skrbi za kar najboljše preživljanje prostega časa v Ljubljani. Amon ustvarjalno delo opredeljuje s tremi vlogami: naloga mentorja ali pedagoga, naloga umetnika in naloga promotorja ustvarjalnosti. Pedagoške metode se vseskozi spreminjajo, kar je razvidno tudi na razstavnih fotografijah pričujoče razstave.

Iz Pionirskega doma so sporočili: da je razstava, ki je plod sodelavk in sodelavcev Pionirskega doma je nastajala več mesecev. Ker je v 60 letni zgodovini ustvarjalo mnogo otrok in mladih, je bil izbor del, ki smo jih prilagodili za razstavo izjemno težak. Hkrati smo prebrskali arhiv in za javnost pripravili že pozabljene utrinke, ki smo jim za protiutež postavili fotografije današnjih dejavnosti. Pod sodobne fotografije se tako podpisujejo Manca Juvan, Sandi Skok, Mitja Lukić, Iztok Amon, Miran Juršič in Gordana Grlič. 

Poseben dogodek ob razstavi Ustvarjalni otrok

Kaj: poseben dogodek ob razstavi

Kje: dvorišče MGLC, park Tivoli v Ljubljani

Kdaj: 31. avgusta ob 16h

31. avgusta ob 16. uri bodo razstavo na grajskem dvorišču pred MGLC-jem popestrili s prav posebnim dogodkom. Nastopili bodo otroci, ki se bodo udeležili raznolikih počitniških šol in pripravili predstavo z elementi gledališča, cirkusa in glasbe.

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime