Vabljeni na družinski Vikend športa v Bohinj

0

V Bohinju narava sama ponuja neskončne možnosti rekreacije ali celo bolj resnega treninga. Že ptički na vejah čivkajo, da je redno gibanje ključ do zdravega telesa in dobrega počutja.

8. in 9. junija ob čudoviti kulisi Bohinjskega jezera Turistično društvo Bohinj prireja Vikend športa v Bohinju.

Sobota je predvsem namenjena otrokom in družinam.

… ki svoj prosti čas radi preživljate na svežem zraku. Sobotno dogajanje je brezplačno, zato ni izgovorov, da se nam nebi pridružili na poletnem B.O.FEjST-u.

Posebej bodo veseli vseh, ki boste na dogodek prišli z uporabo javnega prevoza, kolesom ali peš in vas bodo zato tudi dodatno nagradili!

Svojevrstna nagrada v obliki razgleda in svežega zraka pa vas bo spremljala cel dan. Zbrali se bomo ob 9.00 uri in se ob 9.30 uri odpravili na družinski pohod okrog Bohinjskega jezera. Naša maskota Kravica Fejstka bo vsem otrokom razdelila majice. Ker vemo, da otroci obožujejo presenečenja, jim lahko za povratek s panoramsko ladjo lahko poveste šele, ko boste v Ukancu. Mimogrede, veste, kako je Ukanc dobil svoje ime? Bohinjci so rekli, da je ta kraj u`konc (v/na koncu) in tako je ime prišlo samo po sebi. Ko boste spočiti z ladjico prispeli nazaj v Ribčev Laz, vse pridne otroške pohodnike bo ob povratku čakala malica, starši pa si bodo ravno tako lahko doplačali okrepčilo. Potem pa vas od 12.00 ure čakajo igre na prostem in sicer se boste lahko pomerili v magnetnem ribolovu, metanju obročev ali metanju vrečk v »štrbunk«,  preskakovali boste lahko ovire, se pomerili v skakanju z vrečami, igrali nogomet, in še kaj.. Na voljo bodo tudi razne ustvarjalne delavnice, ogled predstave in vsi otroci bodo lahko izkoristili možnost poslikave obraza. Z napolnjeno energijo se bodo otroci ob 15.00 uri pomerili še v teku.

Vikend športa 2022

Ker namen teka ni zmaga ampak užitek, bo Kravica Fejstka vsem tekačem razdelila medalje. Fotografije z zasluženo medaljo, kravico Fejstko in Bohinjskim jezerom v ozadju, bodo zagotovo čudovit spomin na Bohinjski Vikend športa.

Ob 16. uri na prireditvenem prostoru zaključijo z dogajanjem, da boste lahko še sami raziskovali lepote našega Bohinja.

Ker želimo omejiti promet ob Bohinjskem jezeru, predlagamo, da parkirate v Bohinjski Bistrici – parkirišče Danica, kjer bo v soboto za udeležence omogočeno brezplačno parkiranje.

V nedeljo pa na svoj račun pridete starši.

Preteči celo traso Teka štirih srčnih mož okrog Bohinjskega jezera ni mačji kašelj. Pa vendar ni nemogoče. Si lahko predstavljate kako osvežuje je teči ob Bohinjskem biseru in ob prečkanju ciljne črte še največja nagrada: občudovanje v očeh vaših otrok.

Tek štirih srčnih mož

Za sodelovanje na Teku štirih srčnih mož je potrebna prijava. Več informacij in prijavni obrazec najdete na spletni strani organizatorja teka in sicer Športno društvo Avgust Gašperin Stara Fužina: https://www.tek4src.si/.

Ker  želimo, da športni vikend izkoristite kar se le da, predlagamo, da čimprej rezervirate še namestitev, saj bo tako športno udejstvovanje brez skrbi. Na voljo je pester nabor apartmajev ali sob, najugodnejšo rezervacijo pa lahko opravite kar preko spleta.

Pri Turističnem društvu Bohinj že komaj čakajo in se veselijo vašega obiska.