V središče Koroške – plavat in se zabavat!

0

Slovenj Gradec s ponosom predstavlja nov bazenski kompleks Aqualatio, kjer bo vsak zagotovo našel nekaj zase. Bazen bo odprt 360 dni v letu.

Bazen, končno!

V poletnem času bodo obiskovalcem na voljo velik zunanji bazen, mini bazenček za otroke in rekreacijske površine s trampolinoma, kjer bodo lahko vsi športno radovedni preizkusili svoje akrobatske spretnosti.

Nov bazen v Slovenj Gradcu!

V notranjosti objekta je na voljo bazen z dvižnim dnom, ki je primeren za izvajanje tečajev plavanja tako za najmlajše, ki se z vodo šele spoznavajo, kot za vse tiste, ki imajo kakršnekoli gibalne težave in potrebujejo za gibanje v vodi nižjo globino. Za vse, ki se radi razvajate, pa bo na voljo vroči bazenček z vodnimi efekti, ki je odličen za sprostitev utrujenih mišic, ter zen prostor s štirimi različnimi savnami.

Notranji bazeni Slovenj Gradec
Bazen z dvižnim dnom, Slovenj Gradec
Zen prostor, Slovenj Gradec

Zen jesen

Slovenjegraška jesen bo obarvana »wellneško«, v znamenju sproščanja, druženja in skrbi za lastno telo. Obiskovalci si bodo lahko rezervirali terapevtske masaže, storitve kiropraktika, fizioterapevtske storitve in vadbe s kineziologom. V objektu se bodo, skupaj s poslovnimi partnerji Zdravstvenega doma Slovenj Gradec, izvajale fizioterapevtske storitve in balneoterapija preko delovnega naloga ter samoplačniško. Posebnost fizioterapevtskih storitev bo že omenjena balneoterapija, ki je ena izmed najstarejših načinov zdravljenja z naravnimi zdravilnimi sredstvi.

In naši »mulci«?

Starši, brez skrbi! Tudi za otroke bo poskrbljeno s super bazenčki in zabavnimi animacijami. Medtem, ko se boste vi prepustili našim razvajanjem, se bodo vaši otroci zabavali v naši izvrstno opremljeni igralnici. Otroci bodo lahko svoje rojstne dneve praznovali športno-aktivno in se tako prepustili vodnim norčijam pod budnimi očesi naših animatorjev.

Bazen za najmlajše, Slovenj Gradec
Otroška igralnica, Slovenj Gradec

Ko lakota zagrabi …

Po vseh bazenskih doživetjih boste zagotovo potrebovali dvig energije. V zunanjem baru se lahko osvežite s številnimi hladnimi pijačami ali pa spijete najboljšo kavo v mestu, lakoto preženete s hrustljavim pečenim krompirčkom, se posladkate s slastnimi palačinkami, ohladite pa se lahko s točenim sladoledom.

Kaj še početi poleg kopanja?

Za še več zabave se bodo v okviru »poletja na bazenu« odvijale naslednje aktivnosti in programi:

JULIJ

 • Vsak ponedeljek, sredo in petek od 9. do 11. ure – Pod skrivnostnim pisanim klobukom – predavanja, aktivnosti in testiranja o zdravem načinu življenja
 • Vsak torek od 17. do 19. ure – Palačinka party
 • Vsako sredo  in soboto od 16. do 18. ure – Vodena otroška animacija
 • Vsako nedeljo od 10. do 11. ure – Vodena otroška animacija
 • 8. 7. 2022 od 16. do 18. ure – Vodena otroška animacija
 • 8. 7. 2022 od 17. ure dalje  – Zabava ob bazenu z DJ-em

Plačljive vsebine*:

*7. 7. 2022 – ob 20. uri – Stand up nastop – Uroš Kuzman

*14. 7. 2022 ob 16. uri – terapevtska vadba

*21. 7. 2022 – ob 19. uri – Senior plesni večer

*Drugi in tretji ponedeljek v mesecu od 17. do 19. ure – terapevtska vadba

* Drugi in tretji torek v mesecu:

 • ob 7. uri – jutranja vadba
 • ob 9. uri – terapevtska vadba
 • ob 10. uri – funkcionalna vadba
AVGUST

 • Vsak ponedeljek, sredo in petek od 9. do 11. ure – Pod skrivnostnim pisanim klobukom – predavanja, aktivnosti in testiranja o zdravem načinu življenja
 • Vsak torek od 17. do 19. ure – Palačinka party
 • Vsako soboto in nedeljo od 10. do 11. ure – Vodena otroška animacija
 • 25. 8. – Senior plesni večer

Plačljive vsebine*:

*Vsak ponedeljek in četrtek:

 • ob 16. uri – terapevtska vadba
 • ob 17. uri – funkcionalna vadba

* vsak torek v mesecu:

 • ob 7. uri – jutranja vadba
 • ob 9. uri – terapevtska vadba
 • ob 10. uri – funkcionalna vadba

*16. 8. do 18. 8. 2022 – ob 21. uri – Letni kino

 

Poletni delovni čas

Zunanji bazen:

 • julij: 8.00 – 21.00
 • avgust: 8:00 – 20:00

Notranji bazen: 13.00 – 20.00

Savne: 17.00 – 20.00

Reha center: 6.15 – 19.00

Kje nas najdete?

O vseh novostih, programih in vsebinah, ki se bodo odvijale v bazenskem kompleksu vas bomo obveščali preko socialnih omrežij in spletne strani. Obiščite nas na naši Facebook strani Bazenski kompleks Aqualatio Slovenj Gradec (@AqualatioSG) in Instagram strani Bazenski kompleks Aqualatio Slovenj Gradec (@bazen_aqualatio_sg). Od otvoritve kopalne sezone naprej, ki bo 7. julija, pa nas lahko najdete tudi na naši spletni strani.

Nov bazen v Slovenj Gradcu

Koroška – zakladnica presenečenj!

Slovenj Gradec nudi, poleg nove vodne pridobitve, še kopico drugih možnosti za raziskovanje. Prijetno lego mu je omogočilo zavetje med Uršljo goro in sosednjim Pohorjem, kjer so danes popotnikom na voljo lepo urejene pohodniške in kolesarske poti, med katerimi velja izpostaviti Štrekno – kolesarsko pot po trasi opuščene železnice. Na bližnjih Kopah je osrednje turistično-rekreacijsko središče Koroške. Mesto je poznano po umetnikih ter številnih kulturnih in družabnih prireditvah. Živahna kulturna dejavnost pa je mestu leta 1989 v okviru OZN prinesla eminentni častni naziv – mesto Glasnik miru. Več idej za izlete po bližnji okolici najdete na naši Facebook in Instagram strani @Visit Slovenj Gradec.