V prelepem Kölnu vas čaka EuroBasket z Luko Dončićem

0

Kaj imajo skupnega Slovenija, Litva in Francija? Vse bodo s svojimi najboljšimi profesionalnimi igralci nastopile na evropskem košarkarskem prvenstvu, ki bo septembra v Kölnu. Prvenstvo v Berlin in Köln (slednji se ponaša z areno LANXESS, največjo in najbolj obiskano večnamensko dvorano v Evropi) privablja tako vrhunske igralce NBA kot tudi navijače z vsega sveta. V Kölnu, mestu ob Renu z ikonično stolnico, se bo nemška reprezentanca za nastop v finalu borila s Slovenijo, Francijo, Madžarsko, Litvo ter Bosno in Hercegovino. Skupinski del bo od 1. do 7. septembra 2022.

Velik dogodek z velikimi zvezdami

Tokio, 2020: Slovenija proti Nemčiji © FIBA

Letos bo evropsko prvenstvo v enem najbolj priljubljenih dvoranskih športov na svetu potekalo že enainštiridesetič. FIBA EuroBasket je najprestižnejši košarkarski dogodek v Evropi, katerega začetki segajo v leto 1935. Je je eden najpomembnejših dogodkov v Evropi, pa tudi širše, saj veliko zanimanja za evropsko prvenstvo kažejo predvsem severnoameriški igralci lige NBA. V Kölnu bo za Slovenijo tako igral Luka Dončić, za Litvo Jonas Valančiūnas in Domants Sabonis, za Francijo pa Rudy Gobert in Evan Fournier. Tam bo tudi nemški vrhunski košarkar Dennis Schröder. FIBA EuroBasket pa obljublja pestro dogajanje tudi zunaj igrišča. Tako bo denimo najboljši nemški košarkar vseh časov Dirk Nowitzki prvi dan igre deležen posebne počastitve.

Köln ponoči © Udo Haake / KölnTourismus GmbH

Arena LANXESS, meka za športne navdušence

Arena LANXESS © Kölner Haie1      

To, da bo Köln z areno LANXESS prizorišče največje košarkarske prireditve na celini, je logična posledica vrste uspešnih športnih dogodkov, ki so se tam že odvili. Arena LANXESS navdušuje s svojo centralno lokacijo, saj je pet minut hoda oddaljena od železniške postaje Köln-Deutz, pa tudi in z izvrstno infrastrukturo: lastno postajo mestnega tramvaja in veliko parkirnimi mesti. Od kölnske stolnice, glavne znamenitosti mesta, areno ločuje le 500 metrov zračne razdalje. Ljubitelje košarke z vsega sveta čaka crème de la crème športnih prireditev v Evropi. Vstopnice so že kupili obiskovalci iz več kot 40 držav. FIBA EuroBasket 2022 bo tako resnično globalni dogodek, na katerem se bodo srečali obiskovalci iz Koreje, Čila, Argentine, ZDA in drugod.

Koncert U2 v Areni LANXESS © LouisBuerk / AMG

Za premium sedišča se izplača pohiteti

Koncert Taylor Swift © LouisBuerk / AMG

Obiskovalci, ki bi želeli v FIBA EuroBasketu 2022 v areni LANXESS uživati v prav posebnem vzdušju, se lahko odločite za premium vstopnice. Tako boste evropsko prvenstvo doživeli na najvišji ravni: v najsodobnejših ložah z neposrednim dostopom do zasebnega balkona. Ob vrhunski kulinarični ponudbi boste imeli popoln pogled na igrišče in se lahko popolnoma potopili v vzdušje. Največje udobje ponuja priljubljeni premium paket, ki vključuje vstopnico za premium sedišče in samopostrežni meni v restavraciji v zakulisju arene. Premium paketi so pri enodnevnih vstopnicah na voljo že za 179 evrov. Vstopnice za lože stanejo od 239 evrov naprej. Premium izdelke je mogoče kupiti izključno prek arene LANXESS.

Privlačne aranžmaje za obisk EuroBasketa pa ponujajo tudi Kompas, Potovanje.si in M holidays.

Organizatorje izjemno veseli, da je prodanih že več kot 150.000 vstopnic, kar pomeni, da bodo najbolj priljubljena sedišča kmalu zasedena.

Arena LANXESS ob sončnem zahodu © AMG

Smo prebudili športni duh tudi v vas? Zagotovite si priljubljene premium vstopnice že zdaj in se ob okusnem obroku prepustite športni vročici v enem največjih nemških mest!

Nemška turistična organizacija

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime