V Litijo na zabavno družinsko dogodivščino – Litkova pustolovščina

0

Litija je karnevalsko mesto. Pustovanja pri nas potekajo že najmanj 175 let. Pred tremi leti je karneval dobil svojo masko – Litka. Zadnja leta je bil  prvi med vsemi maškarami v Litiji – litijski pustni župan. Letos bo ostal doma – v rudniku Sitarjevec. V resnici pa bo vsak dan od 12. do 28.2. z nami – v nagradni spletni igri Litkova pustolovščina.

Gre za aplikacijo za pametne telefone, posebej pripravljeno za Litijski karneval 2021. Na 10 točkah po Litiji je treba poiskati 10 QR kod. S skeniranjem kod vstopiš v svet različnih ugank, bolj in manj težkih nalog. Čakajo te rebusi, križanke, sestavljanke in drugi izzivi. Na novo boš doživel nekatere  zanimivosti o Litiji. Se nasmejal ob izzivih, malo potelovadil,… Rešitve ugank pripeljejo do rezultata, ki je beseda z desetimi črkami. Beseda prinese sodelovanje v žrebu, žreb pa lahko lepo nagrado – darilno kartico v vrednosti 100€, 50€ in 30€. Več o spletni interaktivni nagradni igri izveš na iitkovapustolovscina.si. Druščino za na pot si izbereš sam, vsekakor pa moraš s sabo imeti pameten telefon.

Predlagamo, da iskanje začneš pri lekarni na Trgu svobode. Bo najlažje. Najdeš prvo kodo, jo skeniraš in začneš pustolovščino. Navodila za nalaganje programa za skeniranje kod dobiš na facebook strani Litijski karneval. V aplikaciji dobiš tudi namige za iskanje naslednjih točk pustolovščine. In tako nadaljuješ do desete postaje pustolovščine. Lahko tudi naslednji dan. Že doseženi rezultati ostanejo shranjeni.

Zemljevid Litkove poti

Čas obiska: od 13.  do 28. februarja 2021. Hkrati lahko obiščeš še Mestni muzej Litija in Rudnik Sitarjevec Litija.

Priporočen čas obiska: najmanj dve uri za mulca, ki razišče vsako zanimivost. S pustolovščino lahko nadaljuješ tudi naslednji dan.

Primerno za: Za vse, ki še niso dokončno odrasli. ?

Oddaljenost od Ljubljane: 37 km (40 min)

Primerno za vreme: v vsakem vremenu

Naslov:  Startno mesto je na Trgu svobode, Litija

Kako do nas?

Z avtom: Litija je lahko dostopna po cestah iz Ljubljane, Zasavja in Dolenjske. V navigacijo vnesite Trg svobode, Litija in dogodivščina se začne.

Z vlakom: Litija je lahko dostopna tudi z javnim prevozom, predvsem vlakom (https://www.slo-zeleznice.si/sl/potniki/vozni-redi).  Tak izlet bo za mulce še posebno doživetje. Vožnja z vlakom iz Ljubljane traja le dobre pol ure. Na železniški postaji boš zavil levo preko mostu čez reko Savo. Na koncu mostu se obrni na desno in že si na vstopni točki Litkove pustolovščine.

Za starše: Če se odločiš obiskati Rudnik Sitarjevec Litija za rezervacijo termina ogleda Rudnika Sitarjevec Litija pokliči na 070 700 484 ali piši v Turistično informacijski center Litija info@visitlitija.si
FB: Rudnik Sitarjevec Litija

Mestni muzej razišči Litijo

Dodatne aktivnosti:

  • Obisk Rudnika Sitarjevec Litija je po predhodni najavi mogoč ob četrtkih in petkih od 10.00 do 12.00 in 15.00 do 18.00, ob sobotah od 9.00 do 12.00 in ob nedeljah od 15.00 do 18:00. Trenutno sprejemamo posameznike in skupine do 10 oseb. V rovu je stalna temperatura 10 °C in 100% vlaga. Obiskovalec prejme zaščitno čelado, priporočamo udobno obutev in toplo obleko. si
  • Tudi Mestni muzej Litija je prilagojen za obiske mulcev. Sprehodite se lahko po predstavitveni sobi Litijskega turizma. https://www.muzejlitija.si/;
  • Več o turistični ponudbi Litije izveš na Visitlitija.si
Rudnik Sitarjevec, Litija

V okolici lahko obiščete še:

Prispevek o družinskem programu je napisala TIC Litija. Za kakršnakoli vprašanja pišite na info@visitlitija.si ali v komentar.

Smo mamice »rojenih« popotnikov. Nismo rade preveč časa doma. Nismo tudi rade predolgo v eni državi. Vedno aktivne z mulci in v iskanju luštnega preživljanja časa kot mame.

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime