V KINO PRIHAJA GARFIELD: popoln družinski film!

0

Priljubljeni Garfield, ki je nor na lazanje in sovraži ponedeljke, s čimer se nas lahko večina zlahka poistoveti, bo v popolnoma animirani izdaji od 23. 5. končno tudi v naših kinematografih v izvirni in sinhronizirani različici, bodisi v 2D kot v 3D.

Potem ko prihod Garfieldovega očeta Vica obrne na glavo njegovo prijetno, lenobno in sito življenje z Jonom in Odiejem, se bo moral naš maček podati na divjo pustolovščino, ki ga bo naučila nekaj nepričakovanega …

V KINO PRIHAJA GARFIELD: popoln družinski film!
Vic and Garfield

Scenarij je napisal večkrat nagrajeni David Reynolds (Reševanje malega Nema; sodelovanje pri filmski seriji Svet igrač), režisersko taktirko pa tu drži Mark Dindal (risani muzikal Mačke ne plešejo in animirani film Mali pišček). V izvirniku so likom posodili glasove Chris Pratt, Samuel L. Jackson, Hannah Waddingham, Brett Goldstein in drugi, za domačo sinhronizacijo pa so nalogo prevzeli:

  • Rok Kunaver – Garfield
  • Jernej Kuntner – Vic
  • Primož Pirnat – Otto
  • Ajda Toman – Jinx
  • Robert Korošec – Jon
  • Tilen Artač – Roland
  • Gašper Markun – Nolan
  • Alenka Tetičković – Marge

Družbo pa jim delajo tudi Klemen Bunderla, Ana Maria Mitić, Klemen Mauhler, Tina Potočnik Vrhovnik in drugi.

Za animacijo filma je poskrbel studio DNEG Animation, priznani studio za posebne učinke in računalniško animacijo, ki je prejel kar sedem oskarjev (filmi Christopherja Nolana Izvor, Medzvezdje, Tenet, pa še Ex Machina, Iztrebljevalec 2, Prvi človek in Dune: Peščeni planet), več nagrad BAFTA (Izvor, Medzvezdje, Harry Potter in Svetinje smrti 2) in emmy (seriji Černobil, Zvezdne steze: Discovery), sodelovali pa so tudi pri lanskih kinematografskih uspešnicah Oppenheimer, Hitri in drzni 10, Krik 6 ter filmih Aquaman in izgubljeno kraljestvo in Dune: Peščeni planet, 2. del.

Animirani Garfield prihaja v naše kinodvorane, na vas pa je, da malčke pripravite na lazanje, pice, krofe in razne dobrote, ki jih Garfield obožuje, saj bodo imeli po tem filmu novega najljubšega hišnega ljubljenčka!