Tuš Bricks: 5 idej za popolno zabavo ob jesenskih kratkih dnevih

0

Med jesenskimi počitnicami se je dan še za uro skrajšal, kar pomeni, da imajo naši šolarji ali predšolski malčki zelo malo časa za igro zunaj. Zato smo za vas zbrali 5 idej, kako zamotiti otroke ob kratkih popopdnevih in z njimi preživeti lepe trenutke.

1. Ustvarjanje

Organizirajte ustvarjalne delavnice kar doma. Otroci lahko rišejo, barvajo, izdelujejo nakit in še marsikaj. Material za ustvarjanje ne rabite kupiti, pobrskajte doma za odvečnimi gumbi, starimi revijami, jesensko listje pa je super za delanje odtisov in lepljenje na papir.

2. Branje knjig

Organizirajte knjižni klub za otroke. Skupaj spodbujajte branje knjig, pri pripravi seznama knjig se posvetujte z osebjem v knjižnici, malo starejši otroci pa lahko nadoknadijo zaostanek pri domačem branju ali Bralni znački.

3. Kuharske urice

Otrokom omogočite, da sodelujejo pri pripravi preprostih jedi ali peki piškotov; te lahko že zdaj spečete za prihod Miklavža, Božička in dedka Mraza. Kuhanje in peka sta zabavni in poučni aktivnosti.

4. Naravne pustolovščine in športne aktivnosti

Če vreme dopušča, se odpravite na pohod v gozd in iščite kostanj, gobe ter jesensko listje za ustvarjanje. V gozdu lahko organizirate tudi manjši orientacijski izziv in z njim spodbudite fizično aktivnost in zdrav življenjski slog.

5. Sestavljanje kock

Sestavljanje kock je interaktivna dejavnost, ki spodbuja celovit razvoj otroka, vključno z motoričnimi sposobnostmi, kreativnostjo, kognitivnimi veščinami in socialnimi interakcijami. Otroci se med sestavljanjem kock učijo natančnega gibanja prstov in rok. To pomaga pri razvoju fine motorike, kar je pomembno za pisanje, risanje in druge vsakodnevne spretnosti. Sestavljanje kock tudi zahteva, da otroci organizirajo svoje misli in kocke, kar je koristna veščina za vse vidike življenja. Super ideja so kocke , z njimi lahko otroci sestavijo pomanjšano verzijo .

Manj risank ter elektronskih naprav, več klikov kock

Popolna zabava za med počitnicami so kocke Tuš Bricks, ki so ekskluzivno na voljo v vseh prodajalnah Tuš v Sloveniji ter na Tuš . Verjamemo, da si otroci že prepevajo »Prepusti se zabavi, svoj Tuš sestavi« – klik, klik, klik, klik.

so sestavljene iz seta petih paketov, ki so naprodaj v trgovinah Tuš, njihovo sestavljanje pa otrokom krepi vztrajnost in jih spodbuja k reševanju problemov vsebuje osnovno ploščo, polno steno ter 10 nalepk vsebuje dostavni tovornjak in figurico voznika Staneta vsebuje štiri figurice kupcev – Bredo, Nino ter Bineta in Tineta. Električni avto vsebuje avtomobil, s katerim se kupci pripeljejo do trgovine Tuš. Nadaljevalni paket pa vsebuje še eno polno steno ter 13 nalepk. Vse kocke so narejene iz 100 % reciklirane plastike, trpežne in primerne za igro kjerkoli ter kadarkoli.

Za popolno mini Tuš trgovino so v pomoč tudi brezplačni paketki Tuš Bricks, ki vsebujejo figurice kupcev/prodajalcev, nakupovalni voziček, nihajna vrata, nakupovalne police, hladilne vitrine, sončne celice, blagajno, koš za odpadke ter mnogo izdelkov za nakupovalne police (sadje in zelenjava, pijače, mlečni izdelki, moka, zamrznjeni izdelki …). Več brezplačnih paketkov kock Tuš Bricks pomeni bolje založeno domačo mini trgovino Tuš. Za vsakih 15 evrov nakupa in ob nakupu izbranih izdelkov člani Tuš kluba prejmejo brezplačen paketek kock Tuš Bricks, s pomočjo katerih lahko opremijo in dopolnijo svojo mini trgovinico.