Top 5 razlogov za zimski družinski oddih v Termah Snovik

0

Terme Snovik, obdane z neokrnjeno naravo, se nahajajo v Tuhinjski dolini, le dobre pol ure iz Ljubljane, 9 km od Kamnika. Zaradi bližine Alp, možnosti oddiha v naravi, okoliških hribov ter celotne ponudbe, ki jo nudijo v Termah, le te postajajo vedno bolj priljubljena točka za družinski oddih v vseh letnih časih, za en dan ali več dni. Za obisk ni zanimiv samo poletni čas, ko so odprti tudi zunanji bazeni in tobogani, temveč tudi drugi letni časi zaradi dodatnih animacijskih aktivnosti otroke in starše.

In to ravno sedaj, ko se bližajo zimske počitnice. Že veste, kako jih boste preživeli? Kratek družinski oddih, na katerem si boste napolnili baterije, je zaradi hitrega tempa življenja zelo pomemben. Terme Snovik zagotavljajo obilo družinskih doživetij prav za vsakogar. Poleg kopanja in brezplačnega drsanja bo poskrbljeno za pester animacijski program za nepozabne počitnice. Najmlajše bodo zagotovo navdušile vodne vragolije, iskanje skritega zaklada, otroška zabava na drsališču, otroško pustno rajanje, peka krofov, družinski pohod s presenečenjem in še marsikaj. Starši pa imate priložnost za razvajanje v wellnessu, se prepustili izkušenim rokam maserk, se sprostili v mirnem ambientu savn, ali pa zgolj uživali v podvodnih masažah na bazenih. Preskusili boste lahko tudi Kneipp oblive, se razgibali z vodno telovadbo in vajami za hrbtenico ter dan zaključili v restavraciji Potočka ob izbrani kulinarični ponudbi.

V času družinskih počitnic ne spreglejte posebne ponudbe namestitev v apartmajskih hiškah na robu gozda z vključenimi že številnimi brezplačnimi ugodnostmi. Iz prostornih apartmajev in sob se v večini primerov razteza čudovit razgled na neokrnjeno naravo, Alpe in na Terme.

Apartmajsko naselje v Termah Snovik
Apartmaji v Termah Snovik

1. Notranji termalni bazeni za vso družino

Velik razvejan notranji bazen nudi doživetja za vso družino. Voda je prijetno topla in ogrevana na 32 stopinj. Za manjše mulce je na voljo otroški bazenček, za večje mulce pa bodo zelo zanimivi vodna goba, slap, vodna zavesa, gejzir, masažna postelja, hitra reka, masažni bazen, stenske vodne masaže in talne vodne masaže.

Termalna voda je namenjena za pitje in kopanje. Bogata je z magnezijem, kalcijem ter natrijem in tako blagodejno vpliva na telo. To privablja predvsem starše, ki želijo narediti nekaj za svoje zdravje. Prijetno topla voda (32 stopinj) pa je prijetna tako za starše kot otroke. V masažnem bazenu je temperatura vode 36 stopinj, vendar za otroke do četrtega leta starosti ni dovoljen “vstop” v bazen.

notranji bazen Termalna voda in vragolije v Termah Snovik utrudijo tudi mulce 🙂
Termalna voda v zunanjih in notranjih bazenih Term Snovik

2. Zabava z maskoto term – Palček Snoviček

Otroci! V času vašega obiska boste zagotovo spoznali palčka Snovička, ki prav vsako soboto obišče vse otroke na bazenu in jih zabava. Otrokom se predstavi kot palček, ki živi v gozdu blizu term. Pomaga pri ustvarjanju, sodeluje pri otroških kuharskih delavnicah, pleše z njimi in se jim zelo rad smeji ob njihovih vragolijah. Za otroke pa je pogoj, da poznajo palčkovo zgodbo, katero lahko preberejo v knjigi o Palčku Snovičku.

Vragolije s Palčkom Snovičkom

3. Wellness razvajanja za starše

Ob tem, ko en starš popazi na mulce ob otroškem rajanju v bazenu, se lahko drugi sprosti v Svetu savn in Wellness ponudbi Term.  Ste vedeli, da savnanje stopi tisoč in ene skrbi? Že stari Finci so vedeli, kako savnanje sprosti telo in duha, razstruplja organizem ter pospešuje obnovo kožnih celic in regeneracijo mišic. Poleg turške in finske savne vam priporočamo tudi ledeno savno.

Ste vedeli, da savnanje stopi tisoč in ene skrbi?

Terme Snovik so tudi edini Kneipp center v Sloveniji, imeli boste priložnost, da jo spoznate v času vašega bivanja kar preko petih stebrov, ki jih je postavil Sebastian Kneipp, nemški duhovnik ter vodni in fito terapevt. Za ohranjanje zdravja telesa in duha so potrebni: voda, zelišča, gibanje, prehrana in zdrav življenjski slog. Ker si je sam že v mladosti s kopanjem v hladni Donavi pozdravil tuberkulozo, se je odločil, da bo življenje posvetil zdravljenju ljudi z naravnimi elementi.

Kneippova življenjska filozofija je preprosta in primerna za vsakogar. V Termah Snovik so Kneippova načela vpletli v obstoječo ponudbo, ki je že od vsega začetka prijazna ljudem in okolju. Licencirana Kneipp terapevtka vam bo svetovala pri izbiri pravega tretmaja za boljše počutje.

Posebni tretmaji za razvajanje staršev

4. Po aktivnostih si privoščite slasten obrok

V restavraciji Potočka vam nudijo zajtrke, kosila, večerja in jedi po naročilu. Restavracija slovi po odlični, zdravi in lokalno izbrani hrani, kjer uporabljajo zelišča, začimbe in tudi precej zelenjave iz domačega vrta. Iz restavracije, ki je v obliki polkroga, obdanega z velikimi steklenimi okni, se razprostira pogled na gozdove in potok. Restavracija je urejena tudi v notranjem delu kopališča, ki je namenjena za kopalce. Z pogledom na dogajanja na bazenu si privoščite odličen obrok. Za najmlajše jedce so na voljo tudi trije posebni otroški meniji, ki so jih poimenovali po znanih risanih junakih: Popaj, Miki Miška in Mali črvek.

Hrana v restavraciji Terme Snovik
Ponudba lokalne hrane v restavraciji Terme Snovik

5. Pester animacijski program v času zimskih počitnic

Vašim živahnim in veselim otrokom nikakor ne bo dolgčas, pripravili so vam pester animacijski program prav za čas zimskim počitnic v februarju

Brezplačno drsanje pod pokritim šotorom pri Termah Snovik od 8.2. do 1.3.2020. Preveri urnik na TUKAJ.

Drsanje v Termah Snovik

Petek, 14. 2. 2020

 • 20:00 – 21:30 Zimsko doživetje / voden pohod z baklami s sladkim presenečenjem

Sobota, 15. 2. 2020

 • 11:00 – 13:00 Kulinarična delavnica (peka krofov)
 • 13:30 – 15:30 Pohod do kmetije z degustacijo

Nedelja, 16. 2. 2020

 • 12:30 – 13:00 Skriti zaklad na notranjem bazenu Term Snovik

Sreda, 19. 2. 2020

 • 16:00 – 17:30 Kam se je skril Palček Snoviček? / družinski pohod po tematski poti s Kneipp malico

Petek, 21. 2. 2020

 • 20:00 – 21:30 Zimsko doživetje / voden pohod z baklami s sladkim presenečenjem

Sobota, 22. 2. 2020

 • 11:00 – 13:00 Kulinarična delavnica (peka krofov)
 • 13:30 – 15:30 Pohod do kmetije z degustacijo
 • 16:00 – 18:00 Otroška pustna zabava
 • 17:00 – 17:30 Vodna aerobika

Nedelja, 23. 2. 2020

 • 12:30 – 13:15 Plesna delavnica s Palčkom Snovičkom

Sreda, 19. 2. 2020

 • 16:00 – 17:30 Kam se je skril Palček Snoviček? / družinski pohod po tematski poti s Kneipp malico

Petek, 28. 2. 2020

 • 20:00 – 21:30 Zimsko doživetje / voden pohod z baklami s sladkim presenečenjem

Sobota, 29. 2. 2020

 • 13:30 – 15:30 Pohod do kmetije z degustacijo

 

Več informacij o Termah Snovik najdete na http://terme.snovik.siinfo@terme-snovik.si ter na brezplačnem telefonu 080 8123.

Prispevek je oglasno sporočilo Term Snovik. Za več informacij o prispevku nam lahko pišete na  info@kamzmulcem.si ali v komentar.

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime