Top 12 pohodnih izletov v ljubljanski regiji

1

Za družine, ki rade pohajajo po hribih ali njihovih gozdovih, Kamzmulcem mamice za to poletje in jesen priporočamo naslednje daljše ali krajše izlete.

1. Sv. Ana

Sveta Ana je pravzaprav daleč naokoli vidna cerkvica, postavljena okoli leta 1150 in stoji na hribu nad naseljem Podpeč in Jezero. Pri cerkvici nas čaka prečudovit razgled, ki nam ob lepem dnevu razkriva Krim s svojim pogorjem, Polhograjske hribe, Zasavsko hribovje, prav tako se lepo vidijo Kamniško-Savinjske Alpe.

  • Več informacij o poti – kliknite tukaj
IMG_4948
Cerkvica na Sv. Ani (pohodni izleti v Ljubljani in okolici)

2. Sv. Jakob nad Katarino

Sv. Jakob nad Katarino je nedvomno eden lepših gričev v Polhograjskem hribovju. Ime je dobil po svetniku in zaščitniku cerkve, ki stoji na vrhu hriba že nekaj stoletij in se s svojo lepo podobo skladno zliva z okoljem. Je primerna destinacija tudi za najmlajše mulce.

  • Več informacij o poti – kliknite tukaj.

Že sama Katarina sodi med bolj priljubljena izhodišča ali cilj. Do Katarine pripororočamo manj obljudeno pot, od Slavkovega doma, prek Jeterbenka.

Sv. Jakob nad Katarino (pohodni izleti v Ljubljani in okolici)

3. Toško čelo

Toško Čelo – krajši vzpon po gozdu, prostran travnik na vrhu, ki nudi obilo možnosti za otroško igro, in dobra ponudba jedi na koči nas prepričajo, da se vedno znova vračamo.

Toško Čelo (pohodni izleti v Ljubljani in okolici)

4. Rašica

Zakaj je Rašica špica tudi za mulce? Če iščete sproščujoč gozd, le nekaj kilometrov oddaljen iz centra Ljubljane, se odpravite do vrha Staneta Kosca na Rašici. Nešteto poti po gozdnem pobočju, razgledni stolp in simpatičen Planinski dom, ki vas čaka na vrhu, bosta vas in vaše mulce zagotovo napolnila s pozitivno energijo. Če vam pa ne bo dovolj, podaljšajte še Mengeške koče. Preberite 5 razlogov za obisk Mengeške koče z mulcem.
  • Več informacij za pot na Rašico – kliknite tukaj.

5. Ostrovrharjeva pot

Krožna pohodna pot, ki se nahaja le nekaj kilometrov iz Ljubljane, vas popelje po čudovitem gozdu, polnem zanimivih ostankov zgodovine in tehnične dediščine kraja Podgrad pri Ljubljani.

Z otroki po Ostrovrharjevi poti (pohodni izleti v Ljubljani in okolici)

6. Koreno nad Horjulom

Z vrha hriba Koreno (729 m), ki postaja vse bolj priljubljena izletniška točka v vseh letnih časih, se ponuja lep razgled na horjulsko dolino in na polhograjsko hribovje, v lepem vremenu pa je mogoče videti tudi alpske vrhove.

7. Planina nad Vrhniko

Nad Vrhniko, rojstnim mestom največjega slovenskega pisatelja, Ivana Cankarja, se dviga kopast hrib, ki je med domačini tako zelo priljubljen, kot je Šmarna gora med Ljubljančani. Je prijeten pohodni cilj, ki ga na vrhu okronata čudovit razgled z lesenega stolpa in slovenska tradicionalna planinska kulinarika.

  • Več informacij za pot na Planino nad Vrhniko – kliknite tukaj.
Z otroki na Planino nad Vrhniko

8. Stari grad nad Smlednikom

Stari grad nad Smlednikom je priljubljena točka za poldnevni izlet predvsem za okoliške mulce in njihove starše, a je zaradi super kombinacije pohoda, raziskovanja in igral vreden vožnje tudi z drugih koncev Slovenije.

Stari grad nad Smlednikom (pohodni izleti v Ljubljani in okolici)

9. Stari grad nad Kamnikom

Stari grad in Velika Špica nad Kamnikom ponujata lep izlet s čudovitimi razgledi na Kamniško Savinjske Alpe ter naravoslovno učno potjo za otroke.

Stari grad in Velika Špica nad Kamnikom (pohodni izleti v Ljubljani in okolici)

10. Velika planina

Ko zmanjka idej v dolini, je čas za Veliko planino! Velika planina je lahko dnevni pohodni izlet, še lepše pa nekajdnevni oddih poln sprehodov, lepih razgledov, tišine v objemu narave in dobre domače hrane.

  • Več informacij za pot na Veliko planino – kliknite tukaj.
Velika planina z otroki (pohodni izleti v Ljubljani in okolici)

11. Slap Orglice v Kamniških Alpah

Sproščujoč družinski izlet do slapa Orglice v Kamniških Alpah je zaradi lahkega dostopa in čudovite okolice priljubljena točka za krajši družinski izlet, ki ga lahko podaljšate z obiskom katere od drugih naravnih znamenitosti v dolini Kamniške Bistrice.

  • Več informacij o dolini Kamniške Bistrice si preberite tukaj

12. Menina planina

Menina planina omogoča krasen izlet z mulci, ki ne zahteva veliko truda, nadgradi pa s prekrasnimi pogledi na pašnike.

Menina Planina z otroki (pohodni izleti v Ljubljani in okolici)

Iščete več idej, kam na pohodni izlet v Osrednji Sloveniji? Kliknite na link!

Zgornji opisi in informacije so vtisi in dejstva, ki smo jih doživele Kamzmulcem mamice z našimi družinami. Za več informacij o počitnicah nam lahko pišete na: info@kamzmulcem.si.