Top 10 poučnih iger za naše mulce

0

Družabne igre naj bodo stalnica družinskih večerov ali dni, ko je zunaj slabo vreme. Same pa še najraje posežemo po didaktičnih igrah ter igračah, ki spodbujajo razvoj različnih spretnosti in veščin.

Z didaktičnimi igrami otroci razvijajo in urijo:

  • spomin
  • logično sklepanje
  • tvorbo vzorcev in zaporedij
  • koordinacijo roke-oči
  • fino motoriko
  • pozornost
  • potrpežljivost
  • govor in besedni zaklad
  • upoštevanje pravil in odnosa do zmage oziroma poraza.

Izbor igre lahko prilagodimo starosti otrok, saj naj bi bil otrok osredotočen od 2 do 5 minut, pomnoženo z njegovo starostjo. Torej 3-letnik od približno 5 do 15 minut, od 7-letnika pa že lahko pričakujemo od 15 do 35 minut pozornosti.

1. BZZ BZZ igrice

Ena naših ljubših didaktičnih iger v zadnjem letu, ki zelo zaposlijo našo 3 letnico. Dodatno pa jo uči tudi reciklažo odpadne embalaže ter trajnosti.

Bzz Bzz igrice so didaktične igre, ki spodbujajo domišljijo, razvoj in ponovno uporabo embalaže. Primerne so za otroke v starosti od 1,5 do 8 let. Na tej povezavi vas čakajo 4 različne igre, vsako pa lahko prilagodite starosti vaših otrok.

BZZ BZZ igrice (didaktične igre)
BZZ BZZ igrice (didaktične igre)

2. Monopoly Classic (priporočamo slovensko različico)

Ena izmed najljubših klasik, pri katerih se otroci spoznajo z vrednostjo denarja. Že mlajši bodo zadovoljni, ko bodo kupili svojo prvo hiško. Starejši pa se naučijo že bolj kompleksnih taktik za zmago.

Ena naših ljubših družabnih iger

3. Družabna igra Activity Junior

Activity je kombinacija 3 iger, ki spodbujajo kreativnost. Igralec mora pojme s pojmovnih kart predstaviti bodisi z risanjem, razlago ali pantomimo, soigralci pa morajo uganiti, za kateri pojem gre.

Igramo se Activity Junior

4. Brainbox

Priljubljene kocke različnih zahtevnosti in tematik. Cilj igre je, da si pozorno ogledamo sličico, nato pa odgovorimo na izžrebano vprašanje. Zmaga tisti, ki največkrat pravilno odgovori za zastavljeno vprašanje v zahtevanem času.

Brainbox (didaktične igre)

5. Dobble ali iskanje parov

Ena bolj priljubljenih iger, ki jo osvojijo že malčki. Nas spremlja na vsakih počitnicah, saj je zaradi embalaže in možnosti različnih zahtevnosti igranja odlična za krajšanje čakanja na trajekt ali letalo.

Dobble (didaktične igre)

6. Miselne igre IQ (Smart games)

Serija iger, ki so primerne za malo starejše otroke in poskrbijo za kratkočasenje med dolgimi vožnjami ali čakanjem na večerjo 🙂

Miselne igre (didaktične igre)

7. Tangram

Tangram je igra potrpežljivosti, pri kateri je potrebno ustvariti oblike s predlog z uporabo 7 kosov. Mi imamo spodnjo od Djeco.

Tangram (didaktične igre)

8. Lovci na zaklade

Igra Lovci na zaklade je igra za vse, ki vam v teh časih zmanjkuje idej za zabavno preživljanje časa doma, hkrati pa bi mulčke radi spodbudili h gibanju, igri, radovednosti in učenju. Igrate se jo lahko znotraj, zunaj, v vseh letnih časih, še posebej ob dolgih deževnih ali kratkih zimskih dneh.

Lovci na zaklade (Didaktične igre)

9. Šah

Šah (didaktične igre)

10. Še nekaj dodatnih iger za učenje spomina in številk malčkov

Spomin, domine, zlaganje v pare, … vse te igre poskrbijo za prvi kontakt s številkami in kombinacijami, urijo spomin ter zagotavljajo družinsko zabavo.

Kaj imajo didaktične igre ter novi JungleMix junior iz Medexa skupnega? Z uporabo obojega skrbimo za optimalen otrokov razvoj- klik!

Klik za optimalen razvoj vaših otrok

Zakaj izbrati Junglemix junior iz Medexa?

Junglemix junior je napitek v prahu za zdravo rast in razvoj kosti naših najmlajših, ki vsebuje optimalno razmerje kalcija, magnezija in vitaminov. Otroci ga bodo radi spili, saj ima okus pomaranče. Z veseljem pa bodo tudi uporabili embalažo, saj jo bodo pobravali ter se igrali igro 🙂 Vabimo vas, da si preberete več o izdelku ter vseh njegovih prednostih na tem linku.

Čudovita embalaža JungleMix, ki je hkrati tudi pobarvanka ter igra, Medex

Vsebino članka je podprlo podjetje Medex, katerega izdelke z veseljem uporabljamo že od naše rane mladosti. Za več informacij o počitnicah nam lahko pišete v komentar.

Smo mamice »rojenih« popotnikov. Nismo rade preveč časa doma. Nismo tudi rade predolgo v eni državi. Vedno aktivne z mulci in v iskanju luštnega preživljanja časa kot mame.

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime