Tematske delavnice v Notranjskem parku – do konca septembra

1
dav

Na Notranjskem parku že peto sezono zapored nadaljujejo s tematskimi vikendi ob Cerkniškem jezeru. V sodelovanju s turističnimi ponudniki na območju parka so pripravili mnogo aktivnosti, ki bodo obiskovalcem na voljo do konca septembra.

Naš mulc se je skupaj z babi lansko leto udeležil kulinarične delavnice Od zrna do kruha, kjer je spoznal celoten postopek, kako iz pirinih zrn pridemo do pečenih izdelkov. Domov sem dobila odličen čokoladni kruhek:)

Za simbolični prispevek ter trajanje delavnice kliknite na posamezen program tukaj.

dav
Najprej smo ločili zrna, Notranjski park
IMG_8284
Potem smo zrna zmleli, Notranjski park
IMG_8282
Za slajsi kruh smo še narezali čokolado, Notranjski park

 

Dodatna ponudba za otroke:

  • Vrhunec dogajanja predstavljajo dnevi Notranjskega parka, med 22. in 25. majem. Od 22. do 24. maja boste lahko v večernih urah uživali v kinu na prostem, v soboto, 25. 5., pa se bo ob jezeru znova zvrstilo kup najrazličnejših aktivnosti, najmlajši pa se bodo lahko preizkusili v streljanju z lokom, jezdili ponije, se peljali s kanujem, barvali z naravnimi barvili pa še in še.

  • ob koncih tedna se TIC prestavi na lojtrni voz ob Cerkniško jezero (na parkirišče ob koncu vasi Dolenje Jezero). Tu so ob lepem vremenu vsako soboto in nedeljo do konca septembra med 9:00 in 17:00 obiskovalcem na voljo informacije, letaki, spominki, izposoja koles…
  • Obisk Križne jame

Želite popeljati otroke v svet popolne teme, kjer so nekoč prezimovali davni predniki današnjih medvedov? ​Če je tako, je jama sredi prostranih gozdov Notranjske pravi naslov. Križna Jama je ena najlepših vodnih jam na svetu, zato je priljubljena turistična točka ljudi z vseh koncev sveta. Vedno bolj zanimiva je tudi za šolske skupine, predvsem zaradi njene naravnosti, saj v jami ni električne napeljave.

Ob začetku ogleda, ki traja približno 1 uro, vsak obiskovalec dobi posebno ročno luč in škornje, nato pa se z jamskim vodnikom odpravi neznano kam v popolno temo. Tekom petstotih metrov hoje po urejeni naravni poti vidimo več zanimivosti – vse od pravih kosti jamskih medvedov, ki so bili eni izmed prvih jamskih obiskovalcev, do veličastnih in slikovitih kapnikov. Če med ogledom pozorno spremljate dogajanje okoli vas, lahko vidite tudi kakšno izmed vsaj 45 jamskih živali, ki prebivajo v jami. Zagotovo je vrhunec obiska vožnja s čolnom po enem izmed dvaindvajsetih jezer, ki se še posebej najmlajšim obiskovalcem najbolj vtisne v spomin. Enourni ogled je primeren za vse starosti otrok, medtem ko se štiriurni ogled priporoča za malo starejše, vsaj 10-letne otroke.

V jami je stalna temperatura 8 stopinj, tako da so toplejša oblačila potrebna.

Križna jama je v juliju in avgustu odprta vsak dan ob 11.00, 13.00, 15.00 in 17.00. Obiščete jo lahko tudi ob drugih terminih, ob predhodnem naročilu.

dav
Obuli smo si škornje in se še dodatno oblekli, Križna jama
dav
Dobili smo tudi svetilko in se odpravili v Križno jamo, Notranjski park
dav
Vrhunec obiska je vožnja s čolnom, Križna jama

Zgornji opisi in informacije so vtisi in dejstva, ki sem jih doživela z mojo družino. Za več informacij o doživetju nam lahko pišete na: info@kamzmulcem.si ali v komentar. 

Sem mamica šolarju Eriku in dojenčici Freyi, trenutno živeča v nemškem Kölnu in velika ljubiteljica potovanj. Sem navdušena kajtarka, potapljačica in inštruktorica pilatesa. Tako so naša potovanja večinoma stvar iskanja krajev, kjer smo aktivni, predvsem pa krajev, kjer se imamo vsi fajn.

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime