Teden razigrane zgodovine in razposajene umetnosti za mulce od 6 do 10 let

1
Arheologija je kul – tudi zato, ker nam razkriva, kako so živeli v Emoni – rimski prababici današnje Ljubljane  foto Andrej Peunik

Novi programi počitniškega varstva v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Če za svojega mulca še niste našli programa počitniškega varstva, berite naprej, saj je tole še en svež program. V ljubljanskem Mestnem muzeju namreč vabijo počitnikarje med 6. in 10. letom starosti, da z njimi zavrtijo muzejski časovni stroj. Izlete v preteklost prestolnice bodo povezovali še z umetniškim ustvarjanjem v galerijah, španciranjem skozi prestolnico in po arheoloških parkih, manjkalo pa ne bo niti obilica časa za igro.

V petih dneh se bo časovni stroj ustavil na vseh postajah zgodovine Ljubljane: otroci bodo spoznavali življenje spretnih koliščarjev in mestnih Emoncev, preiskali srednjeveške ulice Ljubljane, ter se v tiskarski delavnici preizkusili na pravem tiskarskem stroju – novoveškem izumu izpred 500 let. Popoldnevi bodo namenjeni odkrivanju skrivnosti fotografiranja brez fotoaparata in obisku hiše velikega mojstra arhitekta, Jožeta Plečnika v Trnovem.

Vaši mulci bodo tako v igrivem tednu dni spoznali marsikatero skrivnost iz preteklosti Ljubljane. Takšno druženje pa vedno prinese tudi nova prijateljstva, kopico znanja, življenjske izkušnje in nepozabno dogodivščino!

Otroci veliko časa preživijo zunaj, kjer se skozi igro učijo, Andrej Peunik / MGML
Najstarejše leseno kolo z osjo je pred 5200 leti  izdelal spreten koliščar Andrej Peunik / MGML

Počitniška varstva so razpisana v dveh terminih.

  • 13. do 17. julij 2020 (prijave zbiramo do 1. julija 2020)
  • 17. do 21. avgust 2020 (prijave zbiramo do 3. avgusta 2020)

Cena: 130 eur na otroka. Za vsakega nadaljnjega otroka iz iste družine 110 eur.

Cena vključuje pet celodnevnih aktivnosti, pedagoško vodenje z izkušenimi vodiči, izvedbo programa, material, otroške vodnike, tri obroke hrane na dan (dopoldanska malica, kosilo, popoldanska malica). Za zajtrk poskrbite starši sami. Plačilo je potrebno poravnati najkasneje v roku 5 dni od prijave.

Prijave zbiramo na prijava@mgml.si ali 01 24 12 506.

Prihod in odhod otrok: med 7:30 in 8:00 ter med 16:00 in 16:30, Mestni muzej Ljubljana, Gosposka 15.

O počitniškem programu v Mestnem muzeji in galerijah mesta Ljubljana si preberite TUKAJ.

Priporočila NIJZ: Organizator si pridružuje pravico do prilagoditve in odpovedi terminov. O vsaki spremembi boste pravočasno obveščeni. Na počitniško varstvo sprejmejo le zdrave otroke.

Čarovnija v Galeriji Jakopič
Bi danes imeli pametne telefone, če pred 500 leti ne bi izumili tiskarskega stroja? foto Andrej Peunik
Obisk Plečnikove hiše z zelenim vrtom je pravi raj sredi mesta.  Andrej Peunik

Zgornji prispevek je oglasno sporočilo Mestnega muzeja in galerij mesta Ljubljane. Za več informacij nam lahko pišete na: info@kamzmulcem.si ali v komentar.