TA VIKEND: ideja za vse mulce in mulke, nore na gasilce in reševalce

0

Zasledili smo zanimiv dogodek, ki bo pritegnil predvsem vse mulce in mulke, nore na gasilce in reševalce. Da mam in očetov sploh ne omenjamo 😉

KAJ: Vaja »Železniška nesreča Tlake 2017«

KDAJ: SOBOTA, 13. maj 2017, s pričetkom ob 10.45. uri do 14:00

KJE: vas Tlake se nahaja med Škofljico in Šmarjem – Sap

POMEMBNO ZA STARŠE: 

  • Območje vaje bo zaprto za ves promet, za ogled vaje bo zato med Grosupljem in Tlakami med 9.30. in 10.30. uro organiziran avtobusni prevoz. Odhod prvega avtobusa iz glavne avtobusne postaje v Grosupljem z vmesnim postajališčem pri Podružnični šoli Šmarje – Sap bo ob 9.30. uri.
  • Kot je navedeno v opisu, bo vaja potekala na zahtevnem terenu. Za gledalce bo poskrbljeno, vendar bo dostop mogoče le z javnim prevozom. Ocenite, če je ogled primeren za vaše mulce.

Gasilska zveza Grosuplje bo ob podpori Občine Grosuplje in v sodelovanju z Upravo RS za zaščito in reševanje, Slovenskimi železnicami ter drugimi reševalnimi enotami izvedla veliko reševalno vajo ob predpostavki železniške nesreče v železniškem predoru pri naselju Tlake v Krajevni skupnosti Šmarje – Sap. Scenarij nesreče je realen glede na obstoječo železniško infrastrukturo in železniški promet.

Vaja »Železniška nesreča Tlake 2017« se bo izvedla na podlagi predpostavke, da je na odseku Grosuplje – Škofljica v tunelu pri naselju Tlake prišlo do trčenja kompozicij potniškega vlaka ter tovornega vlaka. Po prvih podatkih je na potniškem vlaku večje število potnikov ter osebje, veliko je poškodovanih, nekateri so ujeti v vagonu, nekateri se sami rešujejo. Tovorni vlak je prevažal tudi diesel gorivo. Zaradi trka je prišlo do iztekanja goriva iz cisterne v kompoziciji, ki ogroža okolico. Do požara ni prišlo, obstaja pa velika nevarnost za nastanek požara.

Zaradi nedostopnosti terena je vaja velik izziv in preizkus možnosti reševanja ponesrečenih oseb po strmem zaraščenem terenu z uporabo razpoložljive tehnike in iznajdljivosti vseh vključenih reševalnih enot. Vaja se bo predvidoma zaključila ob 14. uri.

VIR: http://www.grosuplje.si/component/jem/event/2706-vaja-zelezniska-nesreca-tlake-2017

Smo mamice »rojenih« popotnikov. Nismo rade preveč časa doma. Nismo tudi rade predolgo v eni državi. Vedno aktivne z mulci in v iskanju luštnega preživljanja časa kot mame.

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime