Styrassic park – park dinozavrov, ki ga morate obiskati

1

Če vašega mulca ali mulko le malo zanimajo dinozavri, zgodovina človeštva ali pa le nora igrala in doživetja, predlagam, da date izlet v Styrassic Park na vašo listo izletov.

Styrassic Park v avstrijskem Bad Gleichenbergu, le 60km od Maribora, je čudovita družinska destinacija. Park je zgrajen ob vznožju prastarega vulkana, kjer vas bodo poti vodile skozi lepo urejen gozdni kompleks, kjer je zgrajenih več kot 90 dinozavrov v naravni velikosti in predstavljajo zgodovino dinozavrov od nastanka do izumrtja. Ampak dinozavri niso vse, kar vas bo pričakalo v parku 🙂

  • Destinacija: Styrassic Park, Bad Gleichenberg, Avstrija
  • Čas potovanja: oktober 2021
  • Starost otrok na potovanju: 3 leta, 9 let
  • Primerno za otroke: malčke, predšolske, šolarje
  • Več informacij o gradu: www.styrassicpark.at
  • Park je odprt od pomladi do pozne jeseni. Za vaš ogled zopet od 1.aprila 2022 🙂
  • Vstopnina: odrasli 20eur, s tem, da so v ceni vključena vsa doživetja v parku! Otroci 14eur 45eur. Za več možnosti ogledov, kliknite tukaj.
Styrassic Park v avstrijskem Bad Gleichenbergu

3 doživetja, ki bodo navdušile celo družino v Styrassic parku

1. Park dinozavrov

V parku boste spoznali preko 90 dinozavrov v naravni velikosti (vsako leto dodajajo nove!), ki vam bodo s poučnimi tablami (tudi v slovenskem jeziku!!) predstavili zgodovino dinozavrov od nastanka do izumrtja. Skozi park vas bodo spremljale nekatere zelo zanimive podobe dinozavrov kot npr. pachycephalosaurus v boju za samičko, tanystropheus, ki je pravkar ulovil ribo ali kentozaver, ki ga napada leteči dinozaver pterosaur. V središču parka stojijo tisti dinozavri, ki so svoj življenjski prostor imeli na današnjem avstrijskem štajerskem in od tod tudi ime Styrassic Park (iz imena Styria), v parku pa boste lahko videli tudi največje okostje T-Rexa na svetu. Visoko je namreč kar osem metrov, v dolžino pa meri osemnajst metrov.

Zanimiva je tudi predstava z ognjevitim vulkanom, zaradi katerega se stresejo tla ter pohod pravih dinozavrov 🙂 Informacije o dnevni predstavi boste našli pri vstopu v park.

Poučne table v slovenskem jeziku bodo mulce vodile vse od nastanka do izumrtja dinozavrov, Styrassic Park
V parku bodo otroci spoznali preko 90 dinozavrov, Styrassic Park
Styrassic Park
Styrassic Park
Styrassic Park
Styrassic Park
Styrassic Park
Najnovejši v parku, Styrassic Park
Tale je bil najbolj fascinanten, tudi z glasovi in premikanjem, Styrassic Park
Styrassic Park
Najnovejši v parku, Styrassic Park

2. Zabaviščni park

V parku prav tako ne manjka različnih igral ter aktivnosti za otroke, kot so vrtiljaki za majhne in večje otroke, napihljivi tobogani, peskovniki, kreativne delavnice, zipline, plezanje po mrežah, ki se razprostirajo na drevesih, in še in še. Najlepše je, da so vsa doživetja vključena v ceno (razen igre na igralnih avtomatih s kovanci ali žetoni niso vključene).

Vrtiljak za otroke nad 120cm, Styrassic Park
in za mlajše mule, Styrassic Park
Napihljivi tobogani, Styrassic Park
Plezalne stene, Styrassic Park
Za otroke imajo organizirano izdelovanje kipov, ki ga nato po želji pobarvajo in ga lahko odnesejo s seboj, Styrassic Park
Kreativne delavnice, Styrassic Park
Peskovnik, Styrassic Park
Skrivalnice za najmlajše 🙂

3. Spoznavanje razvoja človeštva in ledene dobe

V parku je možno slediti 7 milijonom let zgodovine človeštva ter videti živali iz ledene dobe. Zanimiv je svet mamutov, ki so bili v takratnih časih velikani na kopnem, na koncu pa nas pot vodi mimo edinstvenega sabljezobega tigra, strahovite plenilske mačke z dolgimi zobmi, velikanskega jelena ter lenivca, vse do mogočnega jamskega medveda.

Razvoj človeštva, Styrassic Park
Iz oči v oči z čivalmi iz ledene dobe, Styrassic Park

V parku je na voljo tudi restavracija ter piknik prostor. Na koncu pa seveda lahko kupite tudi spominek v eni izmed 2 trgovin.

Pred odhodom domov pa še manjši spominek, Styrassic Park
In zadnja slika za spomin, Styrassic Park

Dodatna informacija: kolikor bi kdo želel ostati v parku dlje časa ali si izbrati park kot bazo odkrivanja regije Thermen -& Vulkanland, lahko prespite v njihovem hotelu na drevesih:)

Dodatni predlogi za izlet v okolici:

Zgornji opisi in informacije so vtisi in dejstva, ki sem jih doživela jaz z mojo družino. Dodatna vprašanja ali pa vaše izkušnje lahko zapišete v komentar ali pa nam pišete na info@kamzmulcem.si

Sem mamica šolarju Eriku in dojenčici Freyi, trenutno živeča v nemškem Kölnu in velika ljubiteljica potovanj. Sem navdušena kajtarka, potapljačica in inštruktorica pilatesa. Tako so naša potovanja večinoma stvar iskanja krajev, kjer smo aktivni, predvsem pa krajev, kjer se imamo vsi fajn.

1 komentar

  1. […] V parku prav tako ne manjka različnih igral ter aktivnosti za otroke, kot so vrtiljaki, tobogani, peskovniki, kreativne delavnice, zipline, plezanje po mrežah, ki se razprostirajo na drevesih, in še in še. V parku je na voljo tudi restavracija ter piknik prostor. Na koncu pa seveda lahko kupite tudi spominek v eni izmed 2 trgovih. Več o doživetju ter vse informacije si preberite v našem članku “Styrassic park – park dinozavrov, ki ga morate obiskati“. […]

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime