Ste vedeli, da je na Nizozemskem več koles kot ljudi?

0

Pozdravljene družine!

Ste že kdaj razmišljali, da bi se podali na potovalno dogodivščino v deželo tulipanov, sirov in kolesarjenja? Nizozemska vas vabi, da doživite očarljivost te ravninske dežele z razburljivimi kolesarskimi poti, pisanimi mesti in srčnimi ljudmi, ki vas bodo pozdravili z odprtimi rokami.
Nizozemsko je skorajda obvezno obiskati spomladi, ko polja prekrijejo rdeči, rumeni, vijolični, beli in modri tulipani ter ustvarjajo veličastne barvne preproge, ki jim ni videti konca. Poleg tulipanov polja krasijo tudi narcise, sivka, vrtnice, nageljni in hijacinte. Čudovito, kajne?

Vas zanima Palminih 6 predlogov, zakaj z družino obiskati NIZOZEMSKO med prvomajskimi počitnicami?

1. SPREHOD skozi cvetlični park Keukenhof

Svetovno znani cvetlični park Keukenhof vas bo popolnoma očaral z milijoni cvetlic vseh barv in oblik. Vsako leto zasadijo več  milijonov rožic, letno pa ga obišče preko milijon obiskovalcev. Otroci bodo navdušeni nad pisanimi preprogami tulipanov, narcis in hijacint. Prava cvetlična pravljica, ki vsakega pusti »odprtih ust«.

2. KOLESARJENJE po slikovitih poteh

Nizozemska je znana po svoji kolesarski kulturi in kilometrih lepo urejenih kolesarskih poteh. Privoščite si družinski izlet s kolesi: zapeljite se po podeželskih poteh ali pa se preprosto odpravite na raziskovanje mest.

3. DOŽIVETJE mlinov na veter

Nizozemska je dom več sto ohranjenih mlinov na veter, ki so bili nekoč ključnega pomena za prečrpavanje vode in mletje žita. Raziskovanje teh zgodovinskih mlinov je zabavno in poučno za vso družino.

4. OBISK katerega od številnih muzejev

Ljubiteljem muzejev na Nizozemskem zagotovo ne bo dolgčas, saj lahko tu vsakdo najde nekaj zase. V muzejski vasici Zaanse Scahns spoznavajte stare nizozemske obrti, Rijsksmuseum in Van Goghov muzej hranita dela številnih pomembnih umetnikov, hiša Ane Frank je opomnik žalostne zgodovine prejšnjega stoletja, muzej Nemo znanost prikaže na zanimiv in poučen način, v muzeju voščenih lutk Madame Tussauds pa dobimo priložnost za fotografiranje s svetovnimi zvezdami. Obiščete lahko tudi amsterdamski ali rotterdamski živalski vrt, Pomorski muzej ali pa muzej, kjer je vse obrnjeno na glavo.

5. PLOVBA z ladjico ali razgled z višine?

Amsterdam je znan po številnih kanalih, ki se prepletajo po celotnem mestu. Zapeljite se z ladjico in mesto doživite z druge perspektive! Želite videti celotno mesto in imeti razgled tudi na okolico? Nič lažjega! Tako v Amsterdamu kot tudi v Rotterdamu najdete razgledni točki, s katerih boste imeli čudovit pogled na mesto in na okoliške kraje.

6. KRALJEV dan

Kraljev rojstni dan je za Nizozemce pomemben dogodek. 27.4. se odvijajo številni glasbeni in športni dogodki, sejmi, tržnice, praznovanja in predvsem druženja. Nizozemci so znani po svoji odprtosti in sproščenosti. Preživite dan kot pravi Nizozemci in praznujte z njimi!

Če iščete počitnice, polne zabave, avanture in kulture, potem je Nizozemska zagotovo prava izbira za vas in vašo družino. Vabljeni, da doživite to odprto deželo svobodomiselnih ljudi in naprednih idej – tu so namreč med drugim izumili teleskop, mikroskop in zgoščenko. Pod Palmo se vsako leto tako radi vračamo in smo vedno znova očarani … nad drugačnostjo, svobodnim duhom in pisanimi barvami, ki se prepletajo v neskončnost.

Skočite na Nizozemsko!

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

POSEBNA Palmina AKCIJA za vse bralce »Kam z mulcem«:

  • prvi otrok do 12 let potuje na Nizozemsko 20% ceneje
  • drugi otrok potuje na Nizozemsko 50 % ceneje

 Velja samo za termine v času prvomajskih počitnic, popusti se ne seštevajo.

Posebna akcija velja samo za nove prijave do 2. aprila 2024

Povpraševanja pošljite na: info@palma.si

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>