Spoznavanje najlepših kotičkov Bele krajine s pomočjo skritega zaklada

0

Neokrnjena narava, kulturne znamenitosti, Kolpa in skrivni kotički, ki jih, iskreno, verjetno ne bi nikoli raziskali, so zaznamovali naše iskanje skrivnega zaklada Bele krajine. Če kdaj, lahko po tem izletu z zagotovostjo pritrdimo, da res premalo poznamo Slovenijo in da še obstajajo kotički, ki nas popolnoma sezujejo. Neznani kraji, mir, najlepši razgledi in narava so glavne točke tokratnega res izjemnega družinskega izleta.

Belo krajino Kam z mulcem družine že poznamo in vedno nadvse uživamo, a tokratna izkušnja nam je dokazala, da jo še vedno premalo. Prav zato smo bili še bolj veseli, da smo se na raziskovanje podali s pomočjo  Trip in the bag“- mešanice interaktivne igre, reševanja ugank ter spoznavanja skritih, a nadvse lepih, kotičkov Bele krajine.

S pomočjo Trip in the bag smo v lanskem letu že obiskali Kranjsko Goro, letos pa Novo mesto. 

  • Spletna stran za več info: tripinthebag.si/
  • Primeren čas obiska: vsi letni časi, a najlepše bo na lep pomladni, poletni ali jesenski dan
  • Primerno za vreme: suho vreme
  • Priporočen čas obiska: nujno je načrtovati cel dan, saj je vožnje z avtomobilom kar nekaj (še posebej, če se je potrebno pripeljati z drugih koncev Slovenije). Ker program ni časovno omejen, je še lepše (sploh z res majhnimi otroki in če imate to možnost), da načrtujete dva dni, kot smo to storili mi.
  • Primerno za otroke: vse starosti, saj je program mogoče časovno prilagoditi. V reševanju ugank bodo najbolj uživali 7+ let stari otroci.
  • Primerno za vozičkarje: ne, oz. le deloma. V večji meri bo za najmlajše potrebno uporabiti nosilko ali nahrbtnik.
  • Primerno za pse: Da, na povodcu.
  • Dostop: Pot se prične v Vinici, kjer lahko avto pustite v bližini bencinske črpalke (GPS 45.460270322804156, 15.25549524602156) in nadaljujete skladno z navodili. Za pot je nujen avtomobil, saj vključuje več različnih lokacij.
  • Oprema: Nujna je lahka pohodna obutev. Priporočamo tudi vodo in malico (prigrizek, predvsem za mlajše otroke).
  • Cena: 59 EUR na paket za celo družino (vključuje tudi kupone s popustom za prigrizke in kosilo).

Kaj nas je pri iskanju zaklada v Beli krajini najbolj navdušilo?

1. Neokrnjena narava in najlepši razgledi

Kot veliki ljubitelji narave, smo vedno veseli preživljanja časa zunaj, po možnosti v gozdu, na pohodu, ob rekah in jezerih. A v Beli krajini je narava res drugačna. Vse je mirnejše in bolj preprosto. Navdušeni nad tem, da smo kraje spoznavali sami in to z izhodišči, ki smo jih pravzaprav prvič slišali (kaj šele našli na zemljevidu Slovenije), smo se podali na lov.
Vedeli smo, da lahko pričakujemo nove in zanimive kraje, a da bomo doživeli tudi najlepše razglede, no, na to pa nismo bili pripravljeni. Na poti vas namreč pričaka res res izjemen pogled na Kolpo, ki je tako čista, da od zgoraj vidiš vsak kamenček v vodi. Tole je bil definitivno vrhunec celotnega izleta!

2. Kulturne znamenitosti

Čeprav je poudarek poti na naravi, ki se prepleta skozi celotno zgodbo iskanja zaklada, so nas navdušile tudi kulturne znamenitosti. Eden najlepše obnovljenih gradov, ki smo jih videli, očara že kar na začetku. V nadaljevanju pa, kljub temu, da se približuje konec šole, spoznamo tudi enega največjih slovenskih pesnikov – in to na zelo zanimiv način, preko rim na panskih končnicah. Lepa in inovativna ideja, ki bo prepričala še tako skeptičega mulca, da raziskuje, čeprav je svoje za to šolsko leto že oddelal.

3. Spoznavanje novih krajev, ki jih sicer verjetno ne bi nikoli obiskali

Če smo iskreni, se v večino krajev, ki smo jo tekom celotnega iskanja zaklada obiskali, ne bi nikoli podali. Gre za manjše, vsaj nam, ki nismo domačini, neznane kraje, a z izjemnimi zgodbami in naravo. Na čase smo se prav čudili, kako kateri izmed krajev ni bolj poznan, saj ima veliko za pokazati. Tako verjetno ne bi nikoli zavili v najjužnejšo točko Slovenije pa tudi ne v eno najlepših slovenskih vasic. A vsekakor po krivici, saj naredijo izlet res izjemen.

4. Poučna in zabavna dogodivščina

Kot smo za Trip in the bag že vajeni, pri reševanju ugank sodeluje celotna družina. In res priznamo, da gre za poučno in zabavno dogodivščino za vse člane, saj tako tudi starša bodisi ponoviva ali na novo spoznava številne zanimivosti. Tokrat smo sledili zgodbi o mlinarju, pri čemer je starejši mulc uganke in spremno besedilo z veseljem bral in tako skušal dokazati, da tudi on zmore raziskovati. Mlajši sicer pri tuhtanju ni sodeloval, ampak ni bil prikrajšan, saj smo mu lahko ponudili lep in zanimiv izlet.

Trip in the Bag je nov, inovativen način odkrivanja destinacij in mest. Najlažje ga opišemo kot mešanico potepanja po naravi, iskanja zaklada ter sobe pobega na prostem. S preprostim nahrbtnikom boste popestrili družinsko pohajkovanje in izlet spremenili v pravo pustolovščino.

Trip in the bag – igrivo raziskovanje in odkrivanje Bele krajine smo spoznale in opisale skozi uporabo izletniškega paketa Trip in the bag in odraža naše osebne izkušnje in doživetja. Za več informacij nam pišite  na info@kamzmulcem.si .
Smo mamice »rojenih« popotnikov. Nismo rade preveč časa doma. Nismo tudi rade predolgo v eni državi. Vedno aktivne z mulci in v iskanju luštnega preživljanja časa kot mame.

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime