Sončno družinsko smučišče Weinebene, Avstrija

1

Majhno avstrijsko smučišče Weinebene leži na nadmorski višini 1668 m in se skozi cel dan kopa v sončnih žarkih. Smučišče je več kot primerno za družine z mulci. Proge pa so primerne tako za začetnike, kot dobre smučarje.

Obiskali smo ga s štiriletnikom, ki je popoln začetnik, šestletnico, ki se spusti sicer po vseh terenih, a ima raje položne terene in desetletnikom, ki že potrebuje izzive. Na koncu dneva smo bili zadovoljni vsi člani družine.

Kako do smučišča: Smučišče Weinebene se nahaja 165 km in dobri 2 uri iz Ljubljane. Če se boste tja odpravili iz štajerskega konca, pa boste potrebovali le dobro uro. Najhitrejša pot iz osrednje Slovenije je čez Prelaz Jezersko, Železna Kaplja, Žitara vas in Wolfsberga. Plačilu avstrijske vinjete se tako brez težav izognete, saj so vse regionalne ceste hitre. Morda izgubite le 15 minut v primerjavi z vožnjo po avtocesti.

Proge so široke
Parkirišče je tik ob smučišču (smučišče einebene)

Parkirišče: se nahaja tik ob smučišču in je dovolj veliko.

Vreme: preverite kamera v živo

Cene na smučišču: Vse informacije so dostopne na spletni strani https://www.bergfex.si/weinebene/preise/. Bodite pozorni tudi na posebne ponudbe. Nas je pričakalo presenečenje in so vsi mulci smučali brezplačno.

slika 5

Smučišče je opremljeno z dolgim trakom, ki je speljan skozi tunel, tako da otroci niso izpostavljeni vetru in morebitnim padavinam. Sicer pa so na smučišču sidra, ki jih z neusahljivim nasmehom in prijaznostjo podajajo delavci na smučišču. Proge so široke, zelo lepo vzdrževane, gneče zaradi številnih naprav ni.

Proge
Proge so široke in zelo lepo vzdrževane (smučišče Weinebene)

Poleg klasičnih smučarskih prog smučišče ponuja še:

  • Sankališče
  • Tekaške proge
  • Snowpark za borderje
Otroci bodo lahko uživali tudi v sankanju smučišče Weinebene, Avstrija)
Otroci bodo lahko uživali tudi v sankanju smučišče Weinebene, Avstrija)

Na smučišču se nahaja tudi planinska koča, kjer imajo urejeno stranišče in pestro ponudbo hrane, možnost pa je tudi prenočiti v idiličnih kočah na smučišču.

Idilične koče na smučišču
Idilične koče na smučišču Weinebene v Avstriji

Smučišče so obiskali mamica Živa in očka Aljoša, z njihovimi tremi navihanimi športnimi mulci- Aljažem, Zalo in Ažbetom. Za več informacij o izletu, nam lahko pišete na info@kamzmulcem.si ali v komentar.