Soma Bay, Egipt: kjer otroci norijo in starši počivajo

0

Soma Bay v Egiptu smo izbrali za prvo destinacijo  za potovanje z našim 4,5 mesece starim dojenčkom.  Ta simpatičen kraj ob Rdečem morju namreč krasijo lepe plaže, temperatura zraka in vode je več kot prijetna, blizu so spoti  primerni za začetnike v kajtanju, je odlična lokacija za počitek po dolgih neprespanih nočeh, pot tja pa za nas ni bila predolga.

Lokacija:  Soma Bay, Egypt, Rdeče morje

harta-soma-bay
Soma Bay na mapi

 

Čas potovanja:  Maj (primerno za vse letne čase, edino poleti zna biti prevroče).

Dnevi na potovanju: 7 dni

Časovna razlika: – 1 ura

Starost otroka: 4,5 meseci

Primerno za otroke:  dojenčki, malčki, predšolski, šolarji – zagotovljena celodnevna animacija

Raj za:  ljubitelje lepih plaž s turkiznim morjem , za snorklarje in potapljače, ljubitelje vodnih športov (surfanje, kajtanje, SUPanje) .

Let :  4,5 h z Adrio (Ljubljana – Hurgada), nazaj let 6,5 ur s postankom v Sharm el Sheiku, leteli z Adrio Airways

Vreme:  glede na to, da ves čas malo pihlja ni bilo prevroče.

Namestitev:  Palm Royal Soma Bay, celotno potovanje smo rezervirali prek turistične agencije www.odklop.com, ki je tudi organizirala prevoz od letališča do hotela in nazaj. Traja približno 1,5 ure z avtobusom. Otroškega sedeža na avtobusu ni.

Na All inclusive počitnice v Egipt se lahko odpravite tudi z Megabonom. Preverite ugodne pakete z letom iz LJubljane. 

Pot z letališča do lokacije: prevoz je organiziran s strani agencije in traja kakšno uro. Do hotela so nas peljali z avtobusom, Tarasa sva imela v naročju.

Stroški:

 • 800 EUR na osebo za all-inclusive (vključena letalska karta, all-inclusive namestitev s sobo v prvi vrsti do morja ).

Zakaj smo izbrali Soma Bay za naše prvo potovanje:

Glede na to, da sva ravno postala starša, so se pogoji za potovanja spremenili. Pred “veliko spremembo” sva bila zaprisežena “backpackerja”, ki ljubita trekinge in naju ni motilo, če sva spala v leseni hišici brez elektrike in kopalnice.

Preden smo se odpravili na počitnice, smo na list papirja napisali, kaj želimo:

 • toplo vreme, da nam ni treba čebulno oblačiti in slačiti malega,
 • po dolgih neprespanih nočeh potrebujeva počitek (počitnice brez kuhanja, pomivanja in čiščenja),
 • let ne sme biti predolg in želiva leteti iz Ljubljane,
 • destinacija naj nima časovne razlike, saj je naš otrok ravno osvojil rutino,
 • možnost vodnih športov, ker cel čas pa ne bova poležavala. Predvsem sva se želela preizkusiti v kajtanju.

Vse te točke (še posebej odhod iz Ljubljane) so zožile nabor destinacij. Soma Bay Egipt  je ustrezal vsem družinskim kriterijem, zato smo se odločili za all inclusive aranžma v hotelu Palm Royal Soma Bay s 5 zvezdicami. Agencija nam je pripravila več ponudb, med katerimi so bile tudi cenejše opcije. Hotel naju je prepričal tudi zato, ker stoji 5 minut hoje stran od 2 odličnih plaž za kajtanje.

TOP 5 POTOVANJA V SOMA BAY, EGIPT:

Pritlična hotelska soba ob morju (številka 2008):

To je zagotovo najbolj pomemben element tega potovanja, saj smo imeli sobo s teraso 50 m stran od morja (sploh se nismo počutili, kot da smo v velikem resortu). Na terasi smo imeli udobne ležalnike, palme pa so nam zagotovile prijetno senco čez cel dan (zaščita pred soncem predvsem pomembna za otroka). Terasa je tako postala naša plaža, kar je pomenilo, da ni bilo skakanja gor pa dol od plaže do sobe z vsemi potrebščinami za katere se nam zdi, da jih otrok nujno potrebuje.

Photo May 12, 3 02 30 PM
Razgled s terase, Soma Bay, Egipt

 

Vreme in plaža:

Peščena plaža, ampak s tistim peskom, ki ga veter ne nosi po zraku in si zvečer ni treba peska čistiti iz ušes.  Konstanten rahel vetrič, ki je neutraliziral visoke temperature (okoli 30 stopinj Celzija). Morje je bilo ravno prav osvežujoče (tokrat nisem rabila 10 minut, da sem skočila v vodo), čisto, turkizno in mirno. Vhod v morje je kot narejen za otroke, saj ni nobenih kamnov in še nekaj metrov od plaže je voda do kolen.

egipat-odmor-letovanje-hurgada-hotel-palm-royal-soma-bay-1342042995-184683
Lepa hotelska plaža, Palm Royal, Soma Bay, Egipt

 

Odlični pogoji za kajtanje za začetnike:  mirna nizka voda, profesionalni inštruktorji,  5 minut stran od hotela

Hrana in zelo prijazno osebje:  velika izbira okusne hrane (že dejstvo, da nama ni bilo treba kuhati, je bilo okusno dovolj).  Poleg  hotelske restavracija (sladice so božanske), izbiraš lahko tudi med različnimi kuhinjami. Na voljo so  grška, tajska, libanonska (s sproščujočim šiša kotičkom) in italijanska restavracija.

6214403
Okusna večerja v Palm Royal hotelu, Egipt

Pomembno za starše:

 • Zelo prijazno osebje
 • Barčki na plaži s hladno pijačo (in s prenosi nogometnih tekem na velikih platnih) –  v tem je najbolj užival moj dragi namreč
 • Wi-fi je na voljo za dodatno plačilo
 • Na voljo posteljica za otroka
 • S seboj prinesti pleničke za otroke, ker v bližini ni trgovin (le nekaj butikov v hotelskem kompleksu)
 • Vsak večer okoli hotela pošpricajo s sredstvom za proti komarjem (takrat priporočam, da se umaknete v sobo, da se insekticid poleže)

Pomembno za otroke:

Zagotovo najbolj pomembno za otroke je organizirana animacija med 8 zjutraj in 10 zvecer, z različnimi aktivnostmi. Otroke lahko pustite v nadzorovanem otroškem centru opremljenem s trampolinom in različnimi igrali. V kompleksu je kar nekaj bazenov, med drugim tudi ogrevan bazen za otroke. Po plaži se sprehajata miška in tiger, ki otroke vabita v vodo, zvečer pa se otroci lahko znorijo v diskoteki na prostem. In zelo pomembno – malice za otroke na voljo v vseh barih.

Preverite aktualne akcije za varen in brezskrben dopust v Egiptu na portalu Z LETALOM NA POTI. 

Zgornji opisi in informacije so vtisi in dejstva, ki sem jih doživela jaz z mojo družino. Za več informacij mi lahko pišete na: info@kamzmulcem.si