Solna Vila – igra in zdravje v peskovniku soli

0

V obdobju, ko se bliža zima in se spet pojavijo prehladi in druge nevšečnosti, se vsaka mama in oče vprašata, kaj lahko še naredita, da bodo otroci zdravi ter da bo njihova odpornost boljša.
Kot ena od možnosti, ki pomagajo pri obolenjih dihal in prehladih, se tudi pri nas vedno pogosteje omenja solna terapija. Z 8 – letnim sinom, astmatikom, smo jo preizkusili v Ljubljani pri Solni vili.

Kje: Solna vila ima 2 centra, enega v Ljubljani (Polje), drugega v Medvodah. Več informacij o lokaciji in kontaktih, poiščite tukaj.

Primerno za: male in velike otroke; za vse tiste, ki si želijo okrepiti zdravje v času virusov in prehladov.  Otroke do 12. leta spremlja na solni terapiji starš oz. odrasla oseba.

Cena: ena ura solne terapije za enega otroka stane 11 eur, za več otrok in več obiskov ponujajo seveda ugodnejše cene. Priporoča se vsaj 10 terapij. Več informacij o cenah najdete tukaj.

Zakaj Solna vila?

Solna Vila ponuja tri sobe, kjer izvajajo terapijo – Himalajsko sobo, sobo Solna Vila ter sobo Pod vodo. Vsaka soba je kreativno in domiselno dopolnjena s svojo zgodbo ter igračami, ki zlahka zamotijo otroke za čas trajanja terapije. Stene in strop so obdani s soljo, na tleh pa je debela plast soli – pravi mali peskovnik za otroke. S soljo se ustvari posebna mikroklima, ki je zelo ugodna za ljudi, še posebej v tem letnem času.

PUH_1038
Velik peskovnik zdravja in zabave za vašega mulca

 

Naši otroci so bili nad obiskom tematskih sob navdušeni, v eni so celo iskali zaklad in se vozili z gusarsko ladjo (Himalajska soba). Seveda je bilo navdušenje osemletnika po prvem obisku tako veliko, da smo se na enega od naslednjih obiskov odpravili kar z vsemi tremi otroci.

solnavila2
Himalajska soba in mali gusarji

 

Za deklice je pripravljena sobica s hiško in poslikavami vil (soba Solna vila), otroci pa bodo navdušeni tudi nad sobo Pod vodo, kjer uživajo v zgodbi morskega sveta. V vsaki sobi imajo tudi ležalnike, kjer se predvsem starši lahko odpočijemo, medtem, ko se otroci igrajo.

PUH_1038
Soba “Solna Vila”

 

Pomembno za starše:

  • na solno terapijo se odpravimo v udobnih oblačilih (npr. trenerka), saj se otroci tekom terapije igrajo v soli;
  • v sobah lahko z otroci beremo, rišemo, se igramo, delamo vse kot bi bili doma. V solnih sobah ni vlage.
  • mene kot mamo je prepričala strokovnost in dostopnost lastnice, ki si vzame čas, posluša kakšne težave imamo z otroci in tudi razloži, kako vse skupaj poteka.
  • svetujemo, da o obisku solnih terapij obvestite vašega osebnega zdravnika, saj je za zdravljenje pristojna uradna medicina.
solnavila3
Počitek v sobi Pod vodo

 

Članek in doživetje je napisala Živa, mamica treh navihančkov. Najstarejši otrok je astmatik in v iskanju dopolnitve uradni medicini, je prišla do blagodejnih učinkov soli na počutje. Obisk solne sobe je bil podarjen s strani Solne Vile, a je mnenje o izkušnji napisano iskreno in prostovoljno. Za več informacij nam pišite na info@kamzmulcem.si.