Šola je pred vrati! 3 stvari, na katere ne pozabite, pred vstopom v šolo

0

Novo šolsko leto je skorajda pred vrati, ste pripravljeni nanj? Začetek šolskega leta je lepo doživetje, svež začetek novega, priložnost za druženje s prijatelji in ponoven vstop v rutino obšolskih dejavnosti in prostega druženja s svojimi vrstniki.

Za družine šolarjev smo pripravile 3 stvari, na katere ne smete pozabiti pred vstopom v šolo.

1. Za nakup šolskih potrebščin lovimo zadnji vlak!

Čas poletnih počitnic je poln aktivnosti – poleg družinskega dopustovanja, se veliko otrok udeležuje počitniških varstev, s katerih prihajajo utrujeni in so v popoldanskem času željni predvsem proste igre na bližnjih igriščih s sovrstniki. Zato se že drugo leto zapored po šolske potrebščine odpravljamo zadnji hip. Kar pa ni vedno slabo 🙂

  • Hitri nakupi: Odpravite se v eno od slovenskih knjigarn ali papirnic, kjer vam prodajalke pomagajo pri iskanju in izbiri šolskih potrebščin. Še hitreje bo, če le-te naročite preko spleta.
  • Ugodni nakupi šolskih potrebščin: Odpravite se v enega izmed večjih slovenskih trgovcev s hrano, ki povečini vključujejo tudi polno opremljen kotiček s šolskimi potrebščinami in knjigami po nižjih cenah. Ti vključno s knjigarnami v zadnjem tednu pred začetkom šolskega leta ponujajo vsaj 30 % znižanja.
  • Ugodni nakupi knjig in učbenikov: Nekatere knjige in učbenike pa lahko dobiš po močno znižani ceni ali čisto zastonj. Na spletnih straneh, kot sta Bolha.si in Podarim.si si oglejte ponudbo cenejših ali brezplačnih šolskih potrebščin. Seveda prej preverite aktualne učbeniške kataloge, da bodo vse knjige prave! V septembru spremljajte sejme, na katerih prodajajo rabljeno opremo za šolo.

Nakup rabljenih knjig je prijazen tudi do okolja, saj tako porabimo manj papirja, kar je še dodaten plus.

Šolske potrebščine izbirajte skupaj z otroki, če si tega želijo. Tako jih bodo lažje “posvojili”.

Nekaj splošnih nasvetov za večje nadušenje otrok za šolo:

  • Dovolite, da si motive potrebščin šolarji izberejo sami, saj jih bodo ti navdihovali in spremljalo celo šolsko leto.
  • Če imate prvošolčka, naj si šolsko torbo, v okviru vaših finančnih zmožnosti, izberejo sami, hkrati pa pazite, da služi svojemu namenu (ni prevelika, pretežka ipd.).
  • Če vstopa v višji razred, lahko uporabi torbo iz prejšnega leta. Zato jo skupaj z njim preglejte in preverite ali je potrebna popravil oz. čiščenja. Za novo šolsko leto lahko otrok na torbo doda značko, nalepko ali našitek, ki mu je všeč (in bo skoraj nova :))

2. Izbira obšolskih aktivnosti in nezgodno zavarovanje za šolarje

Kot vsako leto, imajo otroci na voljo bogato ponudbo obšolskih aktivnosti. Sami se nagibamo k temu, da izbira prvo med aktivnostmi v sklopu šole, šele nato zunaj njene organizacije. Tako šolsko popoldansko varstvo preživi skupaj z vrstniki iz šole in ga izkoristi za učenje novih veščin (gibalnih, ročnih, jezikovnih), medtem ko ima po šoli dovolj časa za prosto igro.

Obšolske dejavnosti, organizirane v okviru šole.

Otroci z vstopom v šolo vstopajo tudi v svet večje samostojnosti. Poleg obšolskih dejavnosti, se v šolo in iz nje odpravljajo sami (če so dovolj stari) in veliko več časa preživijo s sovrstniki (sami) na igrišču. Vloga nas staršev je, da jih pri odraščanju spodbujamo, zagotavljamo varno otroštvo in poskrbimo za ustrezno nezgodno zavarovanje.

Mi smo za zavarovanje poskrbeli že med glavnimi poletnimi počitnicami, ko smo se z avtodomom odpravili na aktivne počitnice po Sloveniji. Sklenili smo ga preprosto preko spleta (računalnik ali mobilnik) in prejeli 20 % popusta, ki velja za vse otroke do 10 leta. Nad 10. letom pa prejmete 10 % spletni popust. Zavarovanje vam lahko uredi tudi zavarovalni agent.

Veljavnost nezgodnega zavarovanja – kje in kdaj:

  • za čas šole in šolskih počitnic,
  • za Slovenijo in tujino,
  • 24 ur na dan.

Preverite aktualno ponudbo in kaj vključuje

3. Ne pozabite na zadnje družinsko doživetje ali vikend oddih pred šolo.

Naj bo predšolsko obdobje za otroka in družino poseben dan. Zato predlagamo nekaj doživljajskih aktivnosti za vse interese družin, ki jih najdete v članku Najboljša Kamzmulcem doživetja v Sloveniji. Članek vključuje tako plačljive aktivnosti, kot brezplačne. Saj je že priprava na novo šolsko leto za marsikatero družino prevelik finančni zalogaj.

Vodna driča, GreenValley glamping resort

Članek je podprlo naše partnersko podjetje Zavarovalnica Sava, ki sledi sloganu #nikolisami. Njihova ponudba med drugim vključuje pester nabor nezgodnih zavarovanj za družine, otroke in šolsko mladino, športnike, posameznike in nezgodno zavarovanje Hospitalizacija Plus.