Smučanje na Krvavcu v času pandemije

0

Odpravili smo se na otvoritev smučarske sezone na Krvavec, kjer smo preverili kakšna pravila veljajo na smučišču v času pandemije in na kaj moramo biti pozorni, če se na smučišče odpravimo z mulci.

Naravni sneg in vrhunsko pripravljene proge so poskrbele za popoln smučarski dan na Krvavcu

Smučišče ima naravni sneg, proge pa so bile vrhunsko urejene, zato smo se še posebej razveselili rahljanja določenih ukrepov. Smučišče Krvavec se namreč od 23. 1. naprej ponovno odpira. Kljub vsemu veljajo določene prilagoditve za smučanje v času trajanja ukrepov.

Proge na Krvavcu so vrhunsko urejene
  1. Kdo lahko obišče smučišče?

Krvavec sodi v občino Cerklje na Gorenjskem, ki je del statistične regije Gorenjska.

Trenutne omejitve določajo, da lahko smučišče Krvavec obiščejo vsi, ki imajo stalno prebivališče v statistični regiji Gorenjska. Ob obisku je potrebno predložiti negativni test, ki ne sme biti starejši od 24 ur. Mlajši od 12 let, v spremstvu staršev, testa ne potrebujejo. Ukrepi za zajezitev epidemije se dnevno spreminjajo, zato pred odhodom preverite aktualne omejitve na uradni strani vlade RS.

Krvavec sodi v občino Cerklje na Gorenjskem, statistična regija Gorenjska

2. Dostop do smučišča Krvavec

Trenutno javni prevoz v statistični regiji Gorenjska obratuje, zato normalno deluje tudi gondola. Dostop do smučišča normalno poteka.

Poleg gondole trenutno obratujejo še Štirisedežnica Tiha dolina (dostop do plaže), šestsedežnica Vrh Krvavca iz katere vodijo proge tako v smer Gradišče – Tiha dolina, kot FIS. deluje tudi otroški trak in krogci – vlečnica Luža. Aktualno stanje preverite tukaj.

V času, ko gondola ne obratuje, sta dostop in organizacija zahtevnejša

V času prepovedi javnega prevoza gondola ni obratovala, zato je bil dostop do smučišča iz parkirišča pri Jercih (smer Ambrož pod Krvavcem). Od tam do zgornje postaje gondole je dobre 2 kilometra hoje, zato priporočamo da s sabo vzamete sanke, na katere naložite športno opremo. Če imate s seboj malčke, zna biti pot dolga, zato naj bosta hrana in voda obvezni del opreme.

Če imate 4×4 pogon in dobre zimske gume, pa je v času ko ni pretirane gneče možno z avtom priti vse do zgornje postaje gondole. Za dostop boste plačali 5 €. Če parkirate na Jezercih vas bo parkirišče stalo 2 € za cel dan.

Pogled na urejeno smučišče RTC Krvavec

3. Kakšna pravila veljajo na smučišču Krvavec?

Pogoj je predložitev negativnega testa, ki ne sme biti starejši od 24 ur. Mlajši od 12 let testa ne potrebujejo.

Smučanje sodi med manj tvegane dejavnosti, saj gre za rekreacijo, ki jo izvajamo na prostem. Kljub temu velja, da lahko do bolj tveganih stikov pride v vrsti za žičnico ali za nakup karte. Tam velja varnostna razdalja in uporaba maske. Na sedežnici naj bi skupaj sedeli le člani skupnega gospodinjstva. Na Krvavcu torej priporočajo tudi:

  • uporabo maske
  • razdaljo najmanj 2 metra
  • razkuževanje rok
  • brezstično plačevanje
V vrsti za žičnico upoštevajte varnostno razdaljo in nosite masko (RTC Krvavec)
Na žičnici naj skupaj sedijo le člani skupnega gospodinjstva (RTC Krvavec)

4. Kaj pa hrana? 

Na smučišču Krvavec koče (Plaža, brunarica Sonček…) obratujejo po sistemu prevzema hrane. Naročiš pri blagajni in hrano prevzameš in zaužiješ na samem.

na plaži na Krvavcu velja prevzem hrane (RTC Krvavec)

Ker so naši mulci non stop lačni in žejni, smo že doma pripravili sendvič in topel čaj ter si pripravili mini piknik kar na sankah 😉

Domača malica in čaj na Krvavcu

5. Kako je s stranišči? 

Ker je notranjost koč zaprta, je edina možnost za stranišče na zgornji postaji gondole. To je bilo v času našega obiska urejeno, imajo pa znotraj ženskega dela, eno stranišče namenjeno otrokom, kar je še posebej pohvalno.

6. Kako je z ostalo ponudbo?

Izposoja smuči in smučarske šole so bile v času našega obiska zaprte. Za več aktualnih infromacij spremljate spletno stran RTC Krvavec.

Sanke smo vzeli s sabo
Smučarske šole so še zaprte

Zahvaljujemo se RTC Krvavec za vabilo na otvoritev sezone. Prispevek ni sponzoriran. 

Smo mamice »rojenih« popotnikov. Nismo rade preveč časa doma. Nismo tudi rade predolgo v eni državi. Vedno aktivne z mulci in v iskanju luštnega preživljanja časa kot mame.

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime