Smarti book: Za deževne dni, dolge poti in kot idealna zamenjava za pametne naprave

0

Zunaj dežuje in otroci so že naveličani domačih igrač. Ali pa dolge poti z avtomobilom, ko nenehno sprašujemo, kdaj bomo na cilju. Še bolje: vabljivi telefoni in pametne naprave, ki vedno znova premamijo majhne prstke.

Pogovarjali smo se s Tamaro, mamico, učiteljico in večno raziskovalko in ustvarjalko, ki je predvsem za svoje potrebe izdelala prvo tiho knjigico Smarti book. Ko je uspeh z njo požela doma, v vseh zgoraj navedenih situacijah, je Smarti book razširila še na stotine drugih zadovoljnih mulčkov.

Smarti book bo zanimiv vsem starostim otrok 🙂

Smarti book veliko naših bralcev že pozna, a vseeno na kratko: kaj je to?

SMARTI BOOK je ročno izdelana tiha knjiga za otroke, pedagoško oblikovana in po želji personalizirana, za različna starostna obdobja, tudi za dojenčke. Tiha knjiga pomeni, da je knjiga brez besedila, ki otroka skozi igro vsakič popelje v svet novih zgodb in doživetij. Igranje z vsemi majhnimi dodatki različnih oblik, barv in velikosti ponujajo otroku novo didaktično aktivnost.

Za naše bralce je Tamara zagotovila tudi popust: KZM15 vam zagotavlja 15% popusta na vse Smarti book knjigice!

Zakaj je tako priljubljena?

Je didaktična  knjiga, ki je v celoti narejena iz blaga in na vsaki strani ponuja novo didaktično aktivnost, ki pozitivno vpliva na razvoj otroka. Je pripomoček za učenje ob igri, ki otroku omogoča zabavno in ustvarjalno uporabo. Spodbuja tudi k učenju različnih spretnosti, usklajevanje rok in oči ter ustvarjalno igro.

Smarti book odlično vpliva na razvoj senzorne integracije, fine motorike, ustvarjalnosti, besednega zaklada, pincetnega prijema in ostalih ročnih spretnosti, krepi otrokov domišljiski svet ter spodbuja k ustvarjalnosti.

 Kdo stoji za Smarti Book?

Sem Tamara, učiteljica razrednega pouka, mama in predvsem nekdo, ki vedno znova raziskuje in odkriva nove poti v življenju. Za mano je že nekaj let izkušenj pri delu z otroki. Pri tem zelo uživam in prav tako dajem vse od sebe, da otrokom na zanimiv način predam znanje, izkušnje ter jih spodbujam k ustvarjalnosti in napredovanju. Delo v razredu res obožujem, stremim k temu, da so učenci pri delu čim bolj inovativni, motivirani in radovedni.

Poleg poučevanja pa zelo rada ustvarjam, oblikujem in izdelujem različne stvari. Ravno zato sem si želela za svojo hčerko ustvariti tiho knjigo. Nato sem ob spodbudi domačih svojo idejo razširila, poiskala ves potreben material in se v samo izdelavo in oblikovanje bolj poglobila. Nato pa se je porodila Smarti ideja in tako je nastalo naše malo podjetje Smarti book.

Tamara, ustanoviteljica in idejni vodja tihih knjigic. Foto: Smarti book.

 Za katero starostno obdobje je primerna?

Do zdaj sem oblikovala osem različnih tihih knjig, ki se med seboj razlikujejo po težavnostni stopnji delovnih nalog in so tako primerne za različna starostna obdobja.  Nekatere vsebujejo bolj kompleksne dejavnosti, medtem ko so druge bolj prilagojene za razvoj dojenčka.

Knjige so primerne že od obdobja novorojenčka dalje. Starostne omejitve torej ni, saj otroci s knjigo razvijajo svojo kreativnost, dejavnosti pa so zanimive tudi starejšim otrokom.

Smarti book že primeren že za najmlajše. Foto: Smarti book.

Smarti book je pravzaprav super alternativa “klasičnim” igračkam in zaslonom?

Menim, da se je z razvojem tehnologije definitivno spremenil tudi način odraščanja otrok, ne glede na to, ali je nam to všeč, ali ne. Kljub temu pa sem zagovornik tega, da je potrebno uporabo tehnologij (telefona, računalnika, tablic, televizije) skrbno nadzorovati. Pomembo je, da otroku pokažemo, da se lahko zamoti in igra tudi z drugimi igračami.

Najlažje je seveda ponuditi telefon ali tablico, vendar imajo druge določene igrače nedvomno boljši končni cilj in namen kot uporaba telefona. Pomembno je, da otroka skozi zgodbo motiviramo za določeno igro, tako bo nezavestno razvijal nove sposobnosti in kvalitetno preživljal prosti čas. Ena izmed igrač, ki zagotovo velja kot super alternativa zaslonom, je tudi Smarti book, tiha knjiga. Naši uporabniki nam pogosto sporočijo, da jim je tiha knjiga prišla prav na potovanju, v restavraciji, na poti v avtu ali vlaku, ali pa doma, ko jo otrok sam vzame in se za nekaj časa zamoti in samostojno igra.

Vožnje so zabavnejše, če imamo s seboj igračko, ki zamoti za nekaj časa.

Iskreno – ne gre za poceni izdelek. Zakaj je vredna denarja?

Sama sem mnenja, da glede na današnji trg in ponudbo, ki jo najdemo v otroških trgovinah, zagotovo ni drag izdelek. Če malo pogledamo po trgovskih policah zelo težko najdemo neko konkretno igračo, ki bo cenejša od 30€. Smarti book pa je vseeno ročni izdelek, v katerem je res skrbno izbran material in kateri zahteva kar veliko dela. Vse od začetnega oblikovanja, iskanja ustreznih materialov in do končnega šivanja. Nedvomno je trajnostni izdelek, ki gre iz rok v roke in dejansko nima roka uporabe. V kolikor se s knjigo ustrezno ravna, zagotavljamo dolgotrajno uporabo. Mislim, da vsak, ki enkrat našo knjigo drži v roki, razume čemu taka cena. Po navadi nam pišejo, da je cena še prenizka, glede na kakovost izdelka. ?

Smarti book je ročno izdelana in premišljenih in varnih materialov. Foto: Smarti book.

Je zgodba s Smarti book zaključena, kakšne so ideje za naprej?

Načrtov za prihodnost je kar nekaj in tudi idej za nove izdelke, vendar gremo počasi naprej, saj si želimo zagotoviti dobro kvaliteto in vso potrebno zalogo. Zagotovo pa v bližnji prihodnosti lahko pričakujete kar nekaj novih izdelkov. ?

Smo mamice »rojenih« popotnikov. Nismo rade preveč časa doma. Nismo tudi rade predolgo v eni državi. Vedno aktivne z mulci in v iskanju luštnega preživljanja časa kot mame.

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime