Slovenske popotniške družine, ki pišejo blog

1

Preden se odpravimo na neznano destinacijo vedno v google vpišemo naslednje ključne besede “ime destinacije” + “with kids” + “blog”. Zadnje čase pa pogosto pobrskamo tudi po spletnih straneh slovenskih družin, ki rade potujejo in počitnikujejo v bližnjih in daljnih deželah in to z veseljem delijo na svojih blogih.

Prednost slovenskih blogov vidimo predvsem v njihovi hitri odzivnosti in dostopnosti, saj je večina takoj pripravljena odgovoriti na vprašanje. Veliko naših bralcev tudi sprašuje o destinacijah, ki jih same (še) nismo obiskale, zato jih z veseljem usmerimo na blogerja, za katerega vemo, da je tam že bil s svojo družino. Na seznam smo dodale tiste bloge, ki jih redno spremljamo. Če poznate še kakšno zanimivo stran, nam sporočite v komentar in z veseljem jo bomo uvrstile na seznam.

1. Finding Malokoko

Dvojezični blog Finding Malokoko piše simpatična Slovenka Katja, ki trenutno s 5-letnim sinom in možem živi v severni Nemčiji. Njihova doživetja lahko spremljate na strani www.findingmalokoko.com in jo sledite na FB ali Instagramu, kjer objavlja prečudovite fotografije.

Priporočamo, da si na njeni strani preberete več o tem, kako sta s sinom sama potovala v Hong Kong in na Filipine, za našo stran pa je objavila prispevek Oman – arabska pravljica z enoletnikom.

Katja in njen enoletnik v Omanu
Katja in njen enoletnik v Omanu (Finding Malokoko)

2. Why not with Kids

Naslednja družina piše blog v angleščini, ampak so z veseljem delili kar nekaj prispevkov s svojih potovanj v slovenščini tudi na naši strani. Za spletno stran Whynotwithkids skrbita Damjan in Tina, ki sta že od nekdaj zaljubljena v potovanja. Odkar sta z njima dva mala svetovljana, Svit in Nia, pa še bolj uživata v odkrivanju novih kotičkov sveta. Spremljate jih lahko tudi prek njihove Facebook strani.

V zadnjih letih so jih najbolj navdušili Filipini, o čemer so pisali tudi na naši strani: Družinsko potovanje po Filipinih in Družinsko potovanje na najlepši otok na svetu – Palawan, Filipini.

Družinica na Filipinih
Why not with kids družinica na Filipinih

 

3. Cool Kidz Cool Trips

Še en super blog v angleškem jeziku, ki ga piše Inga, opremljen pa je s čudovitimi fotografijami njenega moža. Z dvema hčerkama radi raziskujejo daljne dežele, na njihovem blogu pa boste našli tudi bolj ali manj skrite kotičke Slovenije. Upamo, da se kak prevod kmalu znajde tudi na naši strani 😉

Spremljate jih lahko na njihov spletni strani Cool Kidz Cool trips, prek Facebooka in na Instagramu.

4. Family Corel Adventures

Tudi družina Corel večinoma objavlja v angleščini, vendar jezika verjetno niti ne boste opazili, saj vas bodo najprej pritegnile čudovite fotografije. Tako Matjaž kot Ana sta fotografa, ki med drugim poskrbita tudi za nore poročne fotke (priporočam iz prve roke!), njun fotogeničen šestletnik pa pogosto nastopa kot glavna zvezda njihovih popotnih zgodb.

Priporočamo ogled njihovega avanturističnega potovanja po Namibiji in po Sumatri. Spremljate pa jih lahko na spletni strani Family Corel Adventures, na Instagrama in na Pinterestu.

5. Izlet na dlani

Spletne strani Izlet na dlani nam verjetno ni treba posebej predstavljati, ker verjamemo, da jo redno spremljate tudi vi. Mogoče pa ne veste, da za njo stoji popotniška družinica, ki jo sestavljajo Martina, njen mož in 3 letna hčerkica. Mala popotnica je nabrala že kar nekaj žigov v svojem potnem listu, na njihovi spletni strani pa boste našli Dnevnik male popotnice. Nazadnje je objavila svoj pogled na popotovanje po Teksasu, njena mami pa je za našo spletno stran prispevala uporaben zapis Z 1,5 letno mulko v Južno Korejo.

Spremljate jih lahko prek njihove spletne strani in na Facebooku.

Martina s hčerkico v južni Koreji (Izlet na dlani)
Martina s hčerkico v južni Koreji (Izlet na dlani)

 

6. Po svetu

Tudi za spletno stran Po svetu se zagotovo slišali in tudi njo ureja družinica, ki občasno objavlja svoje zgodbe in izkušnje s potovanj, na njihovi strani pa boste našli tudi ogromno nasvetov za potovanje z otroki. Nazadnje smo z zanimanjem spremljali njihove počitnice na Sejšelih.

Spremljate jih lahko na spletni strani in prek Facebooka.

7. Potepanja / The Beauty we live

Štiričlanska družina, ki se rada potepa tako po svetu kot doma, objavlja blog v slovenščini, nekateri prispevki pa so prevedeni tudi v angleški jezik. Kako jim potovanja uspe časovno uskladiti s šolskimi počitnicami in službenimi obveznostmi si lahko preberete v njihovem prispevku Popotniško leto 2016.

Spremljate pa jih lahko na spletni strani Potepanja, na njihovem Facebooku in Instagramu, kjer jih najdete z angleškim imenom The beauty we live.

8. Travel food and all things good

Kot že ime pove boste na naslednjem blogu našli ideje za družinska potovanja in kulinarična razvajanja. Štiričlansko družino sestavljajo mami Tina, ki skrbi za zapise iz potovanj, Tadej, ki skrbi za kulinarični del in dva otroka. Na naši spletni strani smo v zadnjem času dobili kar nekaj vprašanj o Kubi in z veseljem vse preusmerimo na Tino. Več o njihovi Kubi pa boste našli na njihovi spletni strani v seriji člankov o Kubi.

Družino lahko spremljate prek njihove spletne strani in na Facebooku.

9. Nina potuje

Nina in Simon sta šele pred kratkim povila sinčka Rena, tako da prve zapise o družinskih popotovanjih še čakamo. Boste pa na njuni spletni strani že sedaj našli nekaj idej za vozičkanje in nasvete za potovanje v nosečnosti.

Nino lahko spremljate tudi prek Facebooka in Instagrama.

10. Gremo na off

Spletno stran Na off ureja Marko, glava štiričlanske družine, ki jo sestavljajo še njegova žena in dve hčerki. Na njihovi spletni strani boste našli predvsem uporabne nasvete o počitnikovanju na Hrvaškem (priporočamo članek 10 najlepših Hrvaških plaž za družine z otroki), pa tudi uporabne nasvete za potovanje z avtodomom.

Spremljate jih lahko prek njihove spletne strani, na Facebooku in na Instagramu.

Priporočamo tudi:

  • Ena najizkušenejših slovenskih popotniških družin Bračkoti na potovanju http://brackotinapotovanju.si/
  • Noro zanimive države je obiskala družinica, ki se 2018 opravlja okrog sveta http://www.whenwetravel.net/
  • Vas zanima Avstralija? Spremljate javljanje “V živo” na http://www.newdownunder.si/ 

Na seznam smo dodali tiste bloge, ki jih redno spremljamo. Če poznate še kakšno zanimivo stran, nam sporočite v komentar in z veseljem jo bomo uvrstili na seznam. 

Sem aktivna tridesetinnekaj letnica z visoko stopnjo energije in prirojenim pozitivnim pogledom na življenje. Obkrožena sem s čudovitimi ljudmi in za sebe mislim, da sem rojena pod srečno zvezdo. Poleti 2012 sem postala del super družinice.

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime